STERLIN
41,1120
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Şişecam 2022 yılı net satışlarını 95,3 milyar TL’ye yükseltti

2022 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Şişecam’ın mali yıla ilişkin konsolide net satışları 95,3 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yaptığı ihracat ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şişecam 2022 yılı boyunca 5,8 milyon ton cam, 4,9…

Şişecam 2022 yılı net satışlarını 95,3 milyar TL’ye yükseltti
Akacan The Mall
04.02.2023 14:05
0
A+
A-

Şişecam 2022 yılı net satışlarını 95,3 milyar TL’ye yükseltti
2022 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Şişecam’ın mali yıla ait konsolide net satışları 95,3 milyar TL düzeyine ulaşırken, Türkiye’den yaptığı ihracat ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şişecam 2022 yılı boyunca 5,8 milyon ton cam, 4,9…

Şişecam’dan yapılan açıklamaya nazaran, kuruluşunda Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli kalkınma atılımlarından biri olan Şişecam, sürdürülebilir bedel katan büyüme seyahatine aralıksız devam ediyor.

2022 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Şişecam’ın mali yıla ait konsolide net satışları 95,3 milyar TL düzeyine ulaşırken, Türkiye’den yaptığı ihracat ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’den yapılan ihracat ile Türkiye dışı üretimden satışlarının toplamını tabir eden milletlerarası satışların konsolide satışlar içindeki hissesi ise yüzde 63 düzeyinde oldu. Şişecam 2022 yılı boyunca 5,8 milyon ton cam, 4,9 milyon ton soda külü ve 4,4 milyon ton endüstriyel ham unsur üretimi gerçekleştirdi.

Akacan The Mall

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam’ın İdare Heyeti Lideri ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, dünyada süregelen makroekonomik dalgalanmalar ve jeopolitik riskler küresel ölçekte birçok kurumu etkilerken, daha evvel yaşanan krizlerden farklı boyutta tesirler yaratan güçlü bir yılı, sürdürülebilir büyüme seyahatimizi devam ettirerek muvaffakiyetle kapattıklarını belirtti.

Üretim, tedarik ve lojistik manada ortaya çıkan kırılmaların küresel ölçekte her kesimi etkilediği bir ortamda yatırımları, Tek Şişecam dönüşümünün getirdiği çevik yapıları, yetkinlikleri ve 87 yıllık tecrübeleriyle gayelerine yürümeye, onları gerçekleştirmeye devam ettiklerini aktaran Kırman, “Küreselleşme atılımlarına aralıksız devam eden bir şirket olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında da başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için var gücümüzle çalışmaya, yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza kıymet katarak büyümeye devam edeceğiz. 100 yıllık Cumhuriyetimize, 87 yıldır eşlik eden esaslı bir Cumhuriyet şirketi olarak Türkiye’nin üretim gücünü 4 kıtada, 14 ülkede gururla temsil ediyoruz. Kapsamlı dönüşüm atağımızı tamamlayacağımız 2023 yılında da tüm Şişecamlılar olarak hedeflediğimiz yatırımları hayata geçirip fırsatları kıymetlendirerek, girdi verdiğimiz bölümlerin büyümesini destekleyecek faaliyetlerimizi sürdüreceğimize olan inancımız tam” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın ana faaliyet alanlarında dünyanın birinci üç oyuncusundan biri olma amacı doğrultusunda kararlılıkla yürüdüğünü tabir ederek, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Şişecam’ın da katkıları ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ‘Uluslararası Cam Yılı’ ilan edilen 2022 yılı Şişecam için özel bir yıldı. Akıllı teknoloji kullanımı, ehil insan kaynağı ve dataya dayalı karar alma sistemlerimizle ayrışan kabiliyetlerimiz ile 2022 yılında da operasyonel ve finansal sonuçlarımızla paydaşlarımıza paha kattık. Sonuçlarımız, Şişecam’ın her şartta güçlü performansını, değişen şartlara ahenk kabiliyetini ve esnekliğini bir sefer daha gözler önüne sermesi manasında değerli. Bu manada yatırımcılarımıza güçlü şartlarda dahi uzun vadeli bakış açısı ile başta paha olmak üzere katkı yaratmaya, Şişecam ile olan seyahatlerini itimat ve inançlarını koruma ederek sürdürmeleri için efor göstermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir hiçbir muvaffakiyetin tesadüflere bağlı olmadığının şuurunda olarak, başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için bilgi dayanaklı öngörülerimizle ve değişimi çoklu coğrafyada risk algılarımızın bize kattığı yetkinlikler sayesinde gerçek kararlarla yöneterek bu sonuçlara ulaştık.”

Devam eden yatırımların fiyatı 7 milyar dolar

Prof. Dr. Kırman, Şişecam’ın 2022 yılı yatırımlarına, sürdürülebilirliği garanti altına almak hedefiyle refrakter üreticisi İtalyan Refel firmasının satın alımıyla başladığını belirterek, “2022 yılı, Avrupa’da cam ambalaj alanındaki birinci yatırımımız olan Macaristan tesisimizin temel atma merasimini gerçekleştirdiğimiz, Mersin’de devam eden buzlu cam fırını ve sürece çizgisi yatırımlarında kapasite artırım kararı aldığımız değerli bir yıldı. Daha sürdürülebilir bir dünya için her türlü atığı zararsız unsurlara dönüştüren Basalia teknolojisinin birinci denemelerine de Mersin fabrikamızda yeniden 2022 yılında başladık. Eskişehir’de cam ambalaj yatırımımız, otocam iş koluna yönelik düzcam yatırımımız ve mimari camlar iş alanına yönelik düzcam yatırımlarımız ise sürüyor” sözlerini kullandı.

Amerika’daki doğal soda yatırımlarının ve şu an devam eden yatırımların toplamının enflasyonist ortam sebebiyle artan yatırım bedelleri de göz önünde bulundurulduğunda 7 milyar dolar düzeyine ulaştığını bildiren Kırman, şunları kaydetti:

“2023’te de 24 bin çalışanımız ve sürdürülebilir büyüme seyahatimize katkı sağlayan yeni yatırımlarımızla süratli, kararlı ve seçici bir halde büyümeye devam edeceğiz. Eskişehir’de devam eden cam ambalaj fırını yatırımımızı ve Lüleburgaz otocam fırın yatırımımızı 2023 yılının birinci yarısında devreye almayı hedefliyoruz. Her yatırımın geliştirmeyi sürdürdüğümüz ArTeGe anlayışı ile desteklenmekte olmasını da bu noktada kıymetli bir farklılaşma yeteneği olarak görüyoruz. Global harikalık odağımız ve güçlü üretim kabiliyetlerimizle pek çok coğrafyada farklı dallara girdi sağlıyoruz. Köklerimizden aldığımız güç, eşsiz kültürümüz ve dönüşüm gücümüzle başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hiç elbet ana faaliyet alanlarımızın yanı sıra üst düzey teknolojilere dayalı yeni alan arayışlarımızı da sürdürüyoruz. Şişecam Topluluğu’na katma kıymet yaratacak açılımlarla, gelecekteki konumlanmamıza yönelik bakış açısının yeni imkanlar yaratacağına olan inancımız tam.”

Dijital dönüşümün tamamlanmasıyla 2023 yılı sonunda, Şişecam’ın bütün faaliyet coğrafyalarını kavrayan entegre teknoloji altyapısına sahip sayılı küresel kurumlardan biri haline geleceğini tabir eden Prof. Dr. Kırman, “Dijital dönüşümle eş vakitli olarak yönetimsel anlayışımızı işlevsel işleyişe nazaran şekillendirerek geleceğe hazırladığımız yapımız için, sahip olduğumuz güçlü kültürel kıymetlerimizi tekrar bu periyotta güncelleyerek dönüşümümüzü tamamlama yolunda ilerliyoruz. Şişecam’ın tüm faaliyetlerini sürdürülebilir bedel yaratma maksadımız doğrultusunda yürütüyor, attığımız her adımın gezegen, toplum ve hayat ile ahengini daima olarak gözetiyor ve geliştirmeye odaklanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.