SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Profesör öğrenciler için stand-up yapıyor, geliri burs oluyor

Psikiyatrist Prof. Dr. Gökben Süratli Sayar, geçtiğimiz aralık ayından beri öğrencilerin eğitimine takviye olmak için stand-up şovları düzenliyor. Bayan Doktorlar Eğitime Dayanak Vakfı faydasına yaptığı şovlardan öğrencilere 30 ile 45 bin lira asında burs sağlıyor.

Profesör öğrenciler için stand-up yapıyor, geliri burs oluyor
Akacan The Mall
26.04.2023 11:06
0
A+
A-

Profesör öğrenciler için stand-up yapıyor, geliri burs oluyor
Psikiyatrist Prof. Dr. Gökben Süratli Sayar, geçtiğimiz aralık ayından beri öğrencilerin eğitimine dayanak olmak için stand-up şovları düzenliyor. Bayan Tabipler Eğitime Dayanak Vakfı faydasına yaptığı şovlardan öğrencilere 30 ile 45 bin lira asında burs sağlıyor.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kısmı Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökben Süratli Sayar, 2018 yılında kurulan Bayan Tabipler Eğitime Takviye Vakfı’na (KAHEV) 2019 yılında üye oldu. O günden beri vakıfın faal bir üyesi olan Prof. Dr. Sayar, ilkokul, ortaokul, lise ve çoğunluğu üniversite seviyesinde olan muhtaçlık sahibi öğrenciler için vakıfla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Vakıfın bütün üyeleri bayan doktorlardan oluşuyor ve herkesin kendi bütçesinden ayırdığı ölçüler bursa dönüşüyor. Lakin yalnızca bununla kalmayıp vakıfın gelirini artıracak tahliller aradıklarını söyleyen Sayar, 2022 yılında başladığı stand-up şovlarının ilgi görmesiyle kimi şovlarını vakıf faydasına düzenlemeye karar verdiğini anlattı. Şovlara evvel KAHEV’in geçtiğimiz yıl aralık ayında burs fonu için düzenlediği kongrede sahne alarak başladığını belirten Sayar, akademik hayatının yanı sıra stand-up şovlarıyla de öğrencilerin hayatına nasıl dokunduğunu şöyle anlattı:

YAKLAŞIK 500 KİŞİ İZLEDİ
“Önce aralık ayında KAHEV’in burs fonu için düzenlediği kongresinde sahne aldım. Sonra geçen ay sarsıntıdan sonra vakıf yarına ikinci gösterimi online olarak gerçekleştirdim. İkincigösterimi yaklaşık 500 kişi izledi ve toplam 45 bin lira toplandı. Hepsi vakıfa bağışlandı. Üçüncü online gösterimse 15 Nisan’da oldu. Bu şovdan elde edilen 47 bin liranın 38 bini depremzede öğrenciler için eğitim bursuna, 9 biniyse evsiz kalmış depremzede tıp öğrencisine bağışlandı. Bundan sonra da vakıf faydasına yaptığım şovlar online olarak devam edecek. Şovlar için bilet fiyatını 150 lira olarak belirledik lakin sarsıntı bölgesinden izlemek isteyenler de var. Onlar dahil şov için rastgele bir bedel almadığım izleyicilerim de oluyor.

Akacan The Mall

AKADEMİK HAYATIMDAN DATA TOPLUYORUM
Akademik hayatla stand-up şovlarını eş vakitli yürütmek sıkıntı olmuyor. Hatta stand-up şovlarım için akademik hayattan data topluyorum. Şovlarım ortalama bir saat sürüyor. Bundan öncesinde sahneyle ilgili bir hevesim ya da niyetim yoktu. Hiçbir tecrübem olmadan 47 yaşında stand-up’a başladım. Süreç Twitter’dan Leman Kültür’ün kurucusu Tuncay Akgün’ün bana ulaşmasıyla başladı. Birinci evvel ‘Bayan Yanı’ mecmuası için müelliflik teklif edildi. Akabinde kısa bir müddet sonra kendimi sahnede buldum. Birinci şovda yer büsbütün doldu. Devam eden şovlarda de birebir ilgi sürdü. Öte yandan sahnede büsbütün kendim olabildiğimi gördüm. Bu da beni çok keyifli etti zira sahne, kendimi kısıtlamak zorunda olmadığım bir alana dönüştü. Ferdi şovlarım başladıktan birkaç ay sonra stand-up’çı Alpay Fazilet ile yolumuz kesişti. Birlikte sahne almaya başladık. Onunla bir yılda dört Türkiye turnesi yaparak 100’ün üzerinde şovla binlerce şahsa ulaştık.”

‘EŞİM DIŞINDA MİZAHLA İLGİM YOKTU’
‘Zihni Sinir’ karakterinin yaratıcısı, karikatürist İrfan Sayar’ın eşi olan Prof. Dr. Gökben Süratli Sayar, 17 yıldır evli olduklarını ve 13 yaşında bir kızları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sayar, “Akademiden stand-up şovlarına uzanan seyahatimin başlangıcındaki mizah mecmuası için teklif geldiğinde, ‘Eşim dışında mizahla bağım yok’ dememe karşın beni ikna ettiler ve ben yazmaya başladım. Şimdiyse stand-up şovlarıyla süreç çok daha keyifli ilerliyor. Lakin son vakitlerde KAHEV faydası için düzenlediğim şovlar dışındakileri biraz azalttım. Evvelce haftanın 4 ya da5 günü sahnede olurdum. Şimdiyse buna pek fırsat bulamıyorum ve bu beni üzüyor. Sahneyi özlüyorum” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.