SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

ÖSYM Başkanı’ndan tercih tavsiyeleri

ÖSYM Başkanı’ndan tercih tavsiyeleriYükseköğretim Kurumları Sınavı’na ilişkin (YKS) puan ve sıraların açıklanmasının akabinde ÖSYM Lideri Prof …

ÖSYM Başkanı’ndan tercih tavsiyeleri
Akacan The Mall
29.07.2022 12:37
0
A+
A-

ÖSYM Başkanı’ndan tercih tavsiyeleri
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na ilişkin (YKS) puan ve sıraların açıklanmasının akabinde ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün Hürriyet Gazetesi’ne konuştu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 25 Temmuz’da yayınlanan Hürriyet Gazetesi Üniversite Tercih Rehberi’nde yer alan haberde Aygün  adaylara tercih yaparken “Kendi isteğiniz kıymetli, sonuçta tercih edeceğiniz kısım geleceğinizi şekillendirecek” tavsiyesini veriyor. Haberin tamamı şöyle:

Hayalinizdeki üniversitenin kapılarını açacak tercih devrinde yapılacak ufak bir kusur bile geri dönüşü güç sonuçlar doğurabilir. Tercih sürecini en yanlışsız halde atlatmak için yapılması gerekenleri ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün anlattı. Puanlar ve adayların sıralamadaki yeri belirli oldu. Artık sıra tercihlerde. Tercihler adayların geleceği için belirleyici olacak. Tercihteki yanlışlar geri dönüşü sıkıntı sonuçlar doğurabilir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Lideri Prof. Dr. Halis Aygün’ün adaylara tercih devri için kıymetli tavsiyeleri var.

GELECEĞİNİZE İSTİKAMET VERECEK
“2022-YKS sonuçlarını açıkladık ve Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımladık. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri ortasında ÖSYM’nin sitesinden yapabilecekler. Gençler, bu tercihlerin geleceğinize istikamet vereceğini unutmayın. Tercih listenizdeki her üniversiteyi ve kısmı ayrıntılı biçimde araştırın ve tercihlerinizi şuurlu bir halde yapın. Öncelikle istediğiniz kısımları tercih edin.

Akacan The Mall

Bu süreçte ailelere de büyük sorumluluk düşüyor. Aileler her bireyin farklı yetenek ve muvaffakiyetleri olduğunu dikkate alarak kendilerinin değil, evlatlarının isteklerinin kıymetli olduğunu unutmamalı.

Gençlerimizin kendi isteği değerli, sonuçta tercih edecekleri kısımlar geleceklerini şekillendirecek.

Mutlu bir halde isteyerek gittiğiniz kısımda ve üniversitede başarılı olursunuz. İstemediğiniz bir kısmı tercih etmeniz hem sizin için hem de aileleriniz için gelecekte sorun oluşturur.

Tercih edeceğiniz kentleri ve üniversiteleri âlâ araştırın. Sunulan barınma şartlarından sosyokültürel faaliyetlere kadar tüm imkânları dikkatli bir halde değerlendirin. İstediğiniz kısım ve üniversitenin akademik takımına ve imkânlarına da ayrıntılı bir biçimde bakın.

BİLİNÇLİ TERCİH YAPIN
Tercih listenizdeki her kısmı ve üniversiteyi yetenek, ilgi alanı ve gelecekten beklentileriniz doğrultusunda oluşturun. Bu süreçte eğitimcilerden, rehber öğretmenlerden takviye alabilirseniz uygun olur. Listenizi o denli hazırlayın ki burada yer alacak her bir kısma yerleşebileceğinizi varsayın. Yani gençler; okumayı düşünmediğiniz kısımlara listenizde yer vermeyin.

YKS tercih sürecinde adaylarımız için en kıymetli yol gösterici ÖSYM Tercih Kılavuzu’dur. Bu kılavuzu ayrıntılıca inceleyin ve tercih etmek istediğiniz kısımların özel kaidelerini denetim edin. Kılavuzdaki muvaffakiyet sıralarını dikkate alarak tercih listelerinizi oluşturun. İmtihan puanını baz alarak tercih yapmayın. Sıralamalarınıza yakın olan ve istediğiniz üniversiteleri tercih edin. Her programın kendine has koşulları ve özellikleri var. YKS Tercih Kılavuzu’nda yer alan programların tahsil hali, hangi lisanda eğitim verdiği ve özel kurallarının olup olmadığı bilgisi bulunuyor. Bu özellikleri dikkate alarak yapılacak tercihler daha yanlışsız olur.

BAŞARI SIRALAMASI ŞARTI
TYT ve AYT baraj puanı uygulaması kaldırılmış olsa da tıp, diş hekimliği, hukuk, eczacılık, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik alanlarında muvaffakiyet sıralaması koşulunun uygulanmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Tıp fakülteleri için birinci 50 bin, diş hekimliği fakülteleri için birinci 80 bin, hukuk fakülteleri için birinci 125 bin, eczacılık fakülteleri için birinci 100 bin, mimarlık programları için birinci 250 bin, mühendislik ve öğretmenlik programları için birinci 300 bin içerisine girmek gerekiyor.

ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN
Adaylarımız tercih sürecinde oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için T.C. kimlik numarasını ve ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi (ÖSYM-AİS) şifresini kimseyle paylaşmamalı. Adaylarımızın yapacakları tercihlerin güzel olmasını temenni ederim.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.