SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

OSB’lerde çarklar dayanışma için döndü: Fabrikalarda sarsıntı seferberliği… Kimi konteyner üretti kimi jeneratör yolladı

Sarsıntıdan etkilenen bölgeler için OSB’ler seferber oldu. Hem endüstriciler hem de meslek liseleri acil oluşan muhtaçlıklar doğrultusunda üretime geçti. Kimi endüstrici konteyner üretti, kimisi jeneratör gereksinimi için mesai yaptı. Öğrenciler de depremzedeleri ısıtmak için üretime katıldı.

OSB’lerde çarklar dayanışma için döndü: Fabrikalarda sarsıntı seferberliği… Kimi konteyner üretti kimi jeneratör yolladı
Akacan The Mall
17.03.2023 07:39
0
A+
A-

OSB’lerde çarklar dayanışma için döndü: Fabrikalarda zelzele seferberliği… Kimi konteyner üretti kimi jeneratör yolladı
Depremden etkilenen bölgeler için OSB’ler seferber oldu. Hem endüstriciler hem de meslek liseleri acil oluşan gereksinimler doğrultusunda üretime geçti. Kimi endüstrici konteyner üretti, kimisi jeneratör muhtaçlığı için mesai yaptı. Öğrenciler de depremzedeleri ısıtmak için üretime katıldı.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan ziyan gören vatandaşların muhtaçlıklarının karşılanması için Organize Sanayi Bölgeleri de seferber oldu. Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çatısı altında faaliyet yürüten meslek lisesi ve endüstriciler, depremzedelerin muhtaçlıklarının karşılanması için üretim kapasitelerin üstünde çalıştı. Kimi üreticiler 1 artı 1 konteyner üretti, kimi su arıtma sistemi gereksinimini karşıladı. Zelzele bölgesindeki jeneratör gereksiniminin kıymetli bir kısmını da yeniden Yalova Makine İhtisas OSB karşıladı. Dayanışmaya meslek lisesi öğrencileri de “soba” ile katıldı.

TEDARİK KÖPRÜSÜ

Akacan The Mall

Yalova Makine İhtisas OSB Lideri Direnç Özdemir yardım seferberliği ile ilgili, “Kendi ihtisas alanımız içerisinde bulunan ısıtıcı üretimlerinden jeneratör üretimlerine bilhassa yeniden birinci günlerde ve hala muhtaçlık olan konteyner üretimlerine; elektrikli kablo imalatından ısıtıcı ve soba üretimine kadar geniş yelpazede, makine ihtisas kapsamında kalan üretim kalemlerinde de biz varız. 10’a yakın firmamızla afet bölgesine ürettiğimiz eserleri gönderiyoruz” dedi.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kurulan kriz merkezi de acil barınma muhtaçlığını karşılamak üzere konteyner üreticisi sanayicilerle zelzele bölgesi ortasında köprü oluşturdu.

Direnç Özdemir

1 ARTI 1 KONTEYNER

Depremlerden sonra en çok gereksinim duyulan şeylerden biri depremzedelerin barınması için kullanılacak konteynerlardı. OSB bünyesinde faaliyet yürüten Karmod Prefabrik, sarsıntı bölgesi için 21 metrekare büyüklüğünde 1 artı 1 konteynerler üreterek depremzedelerin hizmetine sundu. İçinde 6 kişinin yaşayabileceği konteynerlerden her gün 50’si sarsıntı bölgesine sevk edildi. Şirketin idare konseyi üyesi Ensar Çankaya, “Üretimimizin 2 buçuk kat arttığını söyleyebilirim. Evvelden cumartesi ve pazar günleri üretimimiz yoktu. Ağır tempomuz hâlâ devam ediyor” diye konuştu.

AFET BÖLGESİ İÇİN ÖZEL JENERATÖR

Deprem bölgesinde en çok muhtaçlık duyulan materyallerden biri de jeneratörlerdi. Türkiye’nin en büyük jeneratör üreticileri, güç muhtaçlığını karşılamak için 7/24 aslına nazaran çalışıyor. Yalova Makine İhtisas OSB bünyesinde bulunan Katana Güç Eserleri firmasının genel müdürü Fikret Albayrak, “Bizim ürettiğimiz jeneratörler olağanda bina, iş yeri için kullanılan ana tesisata bağlanılır, elektrik kesildiğinde direkt olarak otomatik jeneratörler devreye girer. Bunlar orada bir işe yaramayacağı için biz jeneratörlerin üzerine monafaze ve trifaze prizler yaptık. Prizlerden 12 çizgi çekilebildi ve orada sahra hastanelerinde, tıbbi aygıtlarda, arama kurtarma çalışmalarında kullanıldı” dedi.

MESLEK LİSELİLERDEN ÖRNEK SEFERBERLİK

24 yıl evvel yaşanan Gölcük sarsıntısında yaşanan acının bir benzerini en derinden hisseden Yalova’dan meslek lisesi öğrencileri, örnek bir seferberliğe imza attı. Şehit Sercan Muharrir Mesleksel Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedelerin ısınma gereksinimlerini karşılamak emeliyle afet bölgesi için soba üretti. Şehit Sercan Müellif Mesleksel Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdür Yardımcısı Adnan Aydınoğlu, 13-17 yaşlarındaki öğrenciler ile öğretmenlerinin depremzedelere soba yardımıyla ilgili “Toplamda şu anda 850 sobamız üretildi, 350’si gönderildi” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.