SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretim

Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretimGemlik Kampusu’nun açılışının akabinde CEO Gürcan Karakaş ve ‘Babayiğitler’ olarak bilinen Togg ortakları …

Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretim
Akacan The Mall
31.10.2022 07:25
0
A+
A-

Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretim
Gemlik Kampusu’nun açılışının akabinde CEO Gürcan Karakaş ve ‘Babayiğitler’ olarak bilinen Togg ortakları sorularımızı yanıtladı. Birinci etapta 100 bin adet kapasiteli bir tesis kurduklarını belirten Karakaş, “100 bin adetlik kapasite kurduysak haftaya pazartesi bu 100 bin adede ulaşılmayacak. Esasen bir modelle de 100 bin adede ulaşılmaz. Bizim önümüzdeki yılki planımız 20 bin civarında” dedi.

TOGG, 29 Ekim’de düzenlenen merasimle elektrikli arabalarını üreteceği Gemlik Kampusu’nun açılışını gerçekleştirdi. Akşam 18.00’da Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın sunumuyla başlayan açılış merasimi saat 20.00’a kadar devam etti. 4 bine yakın kişin katıldığı merasimin akabinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve şirketin ortakları sorularımızı yanıtladı. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, ihracat planlamasına ait soru üzerine, her markanın evvel kendi memleketinde ve ülkesinde başarılı olmasına inandıklarını söyledi.

‘TEK MODELLE 100 BİNE ULAŞILMAZ’

Akacan The Mall

Karakaş, konuşmasında Togg’un satışa sunulacağı birinci yıl ne kadarlık bir üretim gerçekleşeceğini de birinci kere duyurdu. Teknik açıdan üretimin kademeli olarak arttığını lisana getiren Karakaş, “Buraya sıfırdan bir tesis kurduk, yeni bir grup kurduk ve teknik olarak bir imalatın aşikâr adetlere, aşikâr süratle yüksek adetlere ulaşması gerekiyor. Yani bugün biz buraya 100 bin adetlik kapasite kurduysak haftaya pazartesi bu 100 bin adede ulaşılmayacak. Zati bir modelle de 100 bin adede ulaşılmaz. Bizim önümüzdeki yılki planımız 20 bin civarında” dedi.

MOBİL SERVİS ARAÇLARI

İhracat için kendilerine 15-18 aylık bir mühlet belirlediklerini hatırlatan Karakaş, “Bu başarımızı ispatladıktan sonra da yurtdışında, bilhassa Avrupa’da hangi ülkelere gideceğimizin önceliklerinin belirlenmesiyle bir arada şimdiden çalışmalara başladık. Yakın vakitte da açıklarız ancak şu an için çok erken” sözlerini kullandı. Karakaş, Togg’un servis ağıyla ilgili olarak da, “Servis hizmetini direkt biz vermek istiyoruz. Zira şöyle düşünün; olayın yalnızca bir servis boyutu yok. Hasebiyle bizim ülkemizde 7 farklı bölgede 20’ye yakın servis noktamızla, artı taşınabilir servis araçlarımızla biz bu hizmeti vereceğiz” diye konuştu.

 

YERLİ OTODA GÜÇLÜ SÜREÇ ARTIK BAŞLIYOR

TOGG’un ‘babayiğitler’ olarak anılan ortakları da projeyle ilgili sorularımızı yanıtlarken değerli bildiriler verdi. Anadolu Kümesi İdare Heyeti Lideri Tuncay Özilhan, “Sıfırdan başlayan bir elektrikli aracın çok başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah daha yeni başladık bu işe. Bundan sonra bize çok daha güç bir periyot başlıyor. Üretmek, satmak, yaymak, markayı tanıtmak, ihracat yapmak, bunların hepsi güç işler. Evvel Türkiye’de başarılı olmalıyız” dedi.

Tosyalı Holding İdare Heyeti Lideri Fuat Tosyalı, “Biz demir çelik üreticisiyiz, taşıt sanayisi bize uzak deyip uzak durmuştum. Yazgı bizi tekrar bu işin içine soktu, demek ki bu anı yaşamak varmış. Bu anı yaşamak, bir yandan da muazzam bir yapıtla karşınızda olmak… Ayrıyeten da ulusal tankımızı gelecek yıl üretip ordumuzun hizmetine vereceğiz” diye konuştu.

Turkcell İdare Şurası Lideri Bülent Aksu, “Projenin başında ‘Turkcell niçin hissedar?’ diye tartışılırken e-mobilite ekosisteminin devreye girmesi, ekosistemi ve elektrikli araçlarla birlikte aslında Turkcell’in hissedarlığı sorgulanmaktan çıktı. Zira artık araba sanayisi bir e-mobilite ekosistemine döndü” sözlerini kullandı.

Zorlu Holding İdare Şurası Lideri Ahmet Nazif Kuvvetli, açıklamasında “Türkiye’nin arabasına var mısın yok musun?’ denildiğinde, ‘Varız’ dedik ve bu karardan ötürü çok memnunuz. Elektrikli araç üretme noktasında çok gerçek bir vakitte bölüme girdik. İki sene üzere kısa müddette tesisi oluşturup üretime başladık. Tüm çalışanlara teşekkürler” formunda konuştu.

 

NEREDEN ÇIKTI BU XCOUPE

Gemlik’teki merasimde en çok dikkati çeken gelişmelerden birisi de TOGG’un üretim planında ‘C-Hatchback’ yerine ‘C-XCoupe’nin yer almasıydı. Buna nazaran şirket, 2025 yılının birinci yarısında C-Sedan’ı satışa çıkaracak ve 2026 yılında ise Cross Coupe gövde tipine sahip bir araba piyasaya sürecekti. Karakaş sebebini şu biçimde açıkladı: “Aslında Hatchback’ten vazgeçmiş değiliz. Bu bizim üretim planlarımızın ne kadar dinamik ve esnek olduğunu gösteriyor. Çağın trendlerine süratlice ahenk sağlayabiliyoruz. Cross Coupe de aslında gençleri, gaye kitlemizi yakalayacak bir dizayna sahip. Baktığınızda Hatchback ile emsal tarafları de bulunuyor.” Sportif görünümüyle dikkat çeken Cross Coupe’ler, dört kapılı bir arabayla kompakt bir SUV ortasında melez bir dizayna sahip olmasıyla öne çıkıyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.