SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Müthiş gerçeği sakladı… 15 çocuğu olan adam İngiltere’yi karıştırdı!

Müthiş gerçeği sakladı… 15 çocuğu olan adam İngiltere’yi karıştırdı!Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir sistem olan ve dünyanın …

Müthiş gerçeği sakladı… 15 çocuğu olan adam İngiltere’yi karıştırdı!
Akacan The Mall
31.05.2022 11:37
0
A+
A-

Müthiş gerçeği sakladı… 15 çocuğu olan adam İngiltere’yi karıştırdı!
Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir sistem olan ve dünyanın muhakkak başlı ülkelerinde uygulanan ‘sperm bağışçılığı’ bahisli bir dava İngiltere’de günün konusu olmuş durumda. 37 yaşındaki bir bağışçı adamın yol açtığı müthiş durum mahkeme tutanaklarında yerini alınca basına da yansıdı ve bir anda ülke gündemine bomba üzere düştü…

37 yaşındaki James MacDougall, bir sperm bağışçısı olarak 15 çocuğun babası oldu. Sperm bağışlarını kendi başlarına çocuk sahibi olamayan eşcinsel çiftler için yapıyor ve kendisiyle ilgili ‘reklamları’ toplumsal medya üzerinden yayınlıyordu.

Lakin bir yargıç James MacDougall’ın düşük IQ’ya ve gelişimsel gecikmeye yol açan tedavi edilemez bir kalıtsal durum olan Fragile X sendromundan muzdarip olduğunu ortaya koydu ve ortalık bir anda karıştı.  

Akacan The Mall

MacDougall, tedavi edilemez genetik durumunu açıklamadan sperm donörü olarak reklam yaptı. Üstelik kendisi sahip olduğu bu genetik bozukluğu biliyordu ve bunun sahip olacağı çocukları da etkileyeceğinden haberdardı.

HER ŞEYİ BİLEREK YAPTI

15 çocuk babası olan ve akabinde ebeveyn erişimi yani o çocuklarla görüşebilme müsaadesi için uğraş veren sperm bağışçısının, çevrimiçi reklamlarına daha fazla bayanın cevap vermesini engellemek için yargıç tarafından maskesi düşürüldü.

İngiltere’nin Derby kentindeki bir mahkeme durumdan haberdar olur olmaz adamın insanlara daha fazla ziyan vermesini engellemek ismine harekete geçti.

James MacDougall, bayanlara bilerek ve isteyerek ziyan verdiği için mahkeme tarafından cezalandırıldı

MacDougall çocuklara erişim için başvurdu, fakat bir yargıç ‘çocuklara ziyan verme’ kuşkusuyla talebi reddetti. Mahkemenin bayan yargıcı Lieven, öbür bayanların çocuk sahibi olmak için hizmetlerini kullanmasını engelleme umuduyla adamın isminin duyulmasını sağladı.

MacDougall, sperm donörü olduğu kimi çocuklarla rastgele bir temas istemediğini belirten bir mutabakat imzalamasına karşın, ebeveyn sorumluluğu kararları ve çocuk düzenlemeleri için mahkemelere başvurarak dört çocuğuyla vakit geçirmesine müsaade verildi.

Üç anne ise MacDougall’ın talebine karşı çıktı. Derby’de yargıç olan Bayan Lieven, adamın çocuklara ziyan vereceği için, çocukların ebeveyn sorumluluğuna sahip olmaması gerektiğine karar verdi.

YARGIÇTAN BEKLENMEDİK KARAR!

Yargıç, son derece alışılmadık bir hareketle, öbür bayanların onu sperm donörü olarak kullanmasını engellemek için MacDougall’ın isminin duyulması gerektiği istikametinde karar verdi.

Mahkeme kararında, MacDougall’ın bir toplumsal medya sayfasında sperm bağışçısı arayan eşcinsel bayanlara yönelik reklam vermesinden sonra doğan çocuklarının şu anda üç yaş ila birkaç aylık olduğunu söyledi.

Mahkeme, MacDougall’ın Fragile X sendromu olduğu için kliniğe gidemeyeceğini bilmesine karşın sperm donörü olmayı seçtiğini duyurdu.

Mahkeme tutanaklarında 25 yaşında olduğu belirtilen ve ismi SW olarak geçen bayan, reklamını gördükten sonra MacDougall ile nasıl bağlantıya geçtiğini anlattı.

Artık 3 yaşında olan çocuğu, Ekim 2018’de doğdu, akabinde artık 2 yaşında olan bir çocuk daha doğurdu.

MacDougall bayana, çocuk üzerinde hiçbir hakkı ve çocukla temas kurma hakkının olmadığını belirten, son derece yasal bir lisanda yazılmış üç sayfalık, okunması güç bir doküman verdi.

BİLEREK PALAVRA SÖYLEDİ

Dokümanda ayrıyeten, 3. sayfada, adamın Kırılgan X sendromuna sahip olduğu yazıyordu fakat bu durum açıklanmamıştı ve ne manaya geldiği donörlüğü kabul eden bayanlar tarafından anlaşılamamıştı.

Bayan doğumdan sonra kızını sık sık ziyaret eden McDougall ile temasa geçti ve ikinci bir çocuğa gebe kaldı. Haziran 2020’de adamdan ayrılmak istedi.

Bayan James MacDougall’ın kendisine cinsel manada uygunsuz davranışlarda bulunduğundan ve çocuğuna da uygunsuz bir baba olduğundan şikayetçi olmuştu. 25 Haziran 2020’de kendisine saldırdığı ve boynunda ve sırtında morluklarla bıraktığı için ondan şikayetçi oldu ve adam tutuklandı. Böylece Aralık 2020’de doğan öteki çocuğunu hiç göremedi.

Yargıç, MacDougall’ın öğrenme zahmeti çeken, otistik spektrumda, sabit görüşlü, somut niyetli ve derin bir içgörü eksikliği olan karmaşık bir insan olduğu istikametinde görüş bildirdi.

MacDougall’ın birlikte olduğu bir bayana şiddet uyguladığı da ortaya çıktı

MAHKEMEYE GİDEMEYECEK

Yargıç adamın birebir vakitte çok az empati kurduğunu, çabuk sonlandığını, saldırganlaştığını ve istediğini alamayınca denetimini kaybettiğini ve istediğini yapmazlarsa insanları tekraren aradığına yahut beşerlerle bağlantı kurduğuna dair bol ölçüde ispat bulunduğunu söyledi.

Mahkeme bir alışılmadık karara daha imza atarak adamın, yaşanan olaylarla ilgili olarak kendi haklarını aramak ismine mahkemeye başvurmasına da üç yıl boyunca yasak getirdi…

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.