SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Martı CEO’su Öktem: Sermaye yapımızı güçlendirmek için en hakikat vakit

Martı CEO’su Öktem: Sermaye yapımızı güçlendirmek için en gerçek zamanMartı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem New York Borsası’na açılma …

Martı CEO’su Öktem: Sermaye yapımızı güçlendirmek için en hakikat vakit
Akacan The Mall
11.08.2022 13:37
0
A+
A-

Martı CEO’su Öktem: Sermaye yapımızı güçlendirmek için en gerçek zaman
Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem New York Borsası’na açılma stratejisiyle ilgili ayrıntıları anlattı. Öktem “sermaye altyapımızı güçlendirmek için yanlışsız vaktin artık olduğuna kanaat getirdik. Paylaşımlı seyahat daima büyüyen bir kesim….

Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, ” Yakın gelecekte, tüm ulaşım araçlarının elektrikli, tüm elektrikli araçların da paylaşımlı olacağına inanıyoruz. New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak olmaktan gurur duyuyoruz ve üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Martı, New York Borsası’na (NYSE) açılma stratejisiyle ilgili ayrıntıları ve gelecek periyot planlarını düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Akacan The Mall

Martı Kurucusu ve Üst Yöneticisi Öktem, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

New York Borsası’na açılma süreciyle ilgili niyetlerini aktaran Öktem, “Bu hem şirket tarihimiz hem de ülkemizin ulaşım ekosistemi için çok değerli bir dönüm noktası. Yakın gelecekte, tüm ulaşım araçlarının elektrikli; tüm elektrikli araçların da paylaşımlı olacağına inanıyoruz. Ayrıyeten, geleceğin kentlerinin daha sessiz olacağı kanaatindeyiz. Bu vizyon ile dünyanın en büyük mikromobilite filolarından birini kurduk. Bugüne kadar hem Martı hem de tabiat için yapabileceklerimizin yalnızca onda birini gerçekleştirdik. New York’ta da Türk bayrağını dalgalandıracak olmaktan gurur duyuyoruz ve üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

– “Sermaye yapımızı güçlendirmek için en gerçek zaman”

Öktem, Martı’nın, kuruluşundan beri güçlü bir büyüme ortaya koyduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’nin önder mobilite şirketi olarak, ülkemizdeki bu büyüme potansiyelini yakalamak ismine sermaye altyapımızı güçlendirmek için gerçek vaktin artık olduğuna kanaat getirdik. Paylaşımlı seyahat ve mikromobilite hem dünyada hem ülkemizde daima büyüyen bir dal. Bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi sağlamak için de ABD sermaye piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı ve üst seviye yatırımcıların dayanağını almayı hedefledik. Bu atağımızın de uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilir muvaffakiyet için bir temel oluşturduğuna inanıyoruz.” dedi.

Özellikle İstanbul üzere mega kentlerde en değerli meselelerden biri olan ulaşım için tahlilin teknolojiden geçtiğini söyleyen Öktem, “Bizim gayemiz insanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ve hareket kabiliyetlerini zahmetsizce artıracak etraf dostu ve paylaşımlı ulaşım alternatifleri sunmak. Bu şuurla başladığımız seyahatte bugün Martı Türkiye’de iOS ve Android mağazalarında 1 numaralı ulaşım uygulaması pozisyonunda.

E-scooter, e-mobilet ve e-moped’den oluşan 46 bini aşan araç filosuyla ulaşım hizmeti veren Martı, tek ülke odaklı ve dikey olarak entegre edilmiş iş modeliyle; ünite iktisat, genel kârlılık ve sermaye verimliliği açısından küresel emsallerinden farklı konumlanıyor.” açıklamasını yaptı.

– “New York Borsası’na açılacak olmanın gururunu yaşıyoruz”

Öktem, NYSE’ye açılma sürecine ait şunları söyledi:

“Türkiye’deki büyüme potansiyelini yakalamak ismine sermaye altyapımızı güçlendirmek için hakikat vaktin artık olduğuna kanaat getirdik. Bir Türk şirketi olarak New York Borsası’na açılacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün e-scooter, e -mobilet ve e-moped’den oluşan 46 binlik filomuzla ulaşım hizmeti veriyoruz. Kendi işimize odaklıyız ve Türkiye’nin başkan mobilite platformu olarak milyonlarca şahsa ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Kendi IOT altyapımızı ve yazılım sistemlerimizi üretiyoruz.

Martı, kuruluşundan beri güçlü bir büyüme ortaya koymuş durumda. Tek ülke odaklı ve dikey olarak entegre edilmiş iş modelimizle; ünite iktisat, genel kârlılık ve sermaye verimliliği açısından kendimizi küresel emsallerden farklı konumluyoruz. Şimdiye kadar, uzun vadede ortaya koyabileceğimizin yalnızca yüzde onunu gerçekleştirdik, yani daha yolumuz uzun, yapacaklarımız çok.”

Mega kentlerde, ulaşımın bir numaralı sorun olduğunu belirten Öktem, “Ayrıca, yakın gelecekte tekerlekli olan tüm araçların elektrikli; elektrikli tüm araçların da paylaşımlı olacağını düşünüyoruz. Bizce geleceğin kentleri sessiz olacak. Bu vizyonla, dünyadaki en büyük mikromobilite filolarından birini inşa ettik. Bizim hedefimiz insanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ve hareket kabiliyetlerini zahmetsizce artıracak etraf dostu ve paylaşımlı ulaşım alternatifleri sunmak. Bu şuurla başladığımız seyahatte bugün Martı Türkiye’de İOS ve Android mağazalarında 1 numaralı ulaşım uygulaması.” formunda konuştu.

Martı’nın gelecek planlarına değinen Öktem, “E-moped, e-mobilet ve e-scooter’dan oluşan filomuza olan talep gün geçtikçe artıyor. Güçlü pandemi süreci, ulaşım fiyatlarındaki süratli yükseliş, ülkemizde paylaşımlı mikromobilite araçlarının değerini ve bu hizmete olan muhtaçlığı gösterdi. Yani günümüz dünyasında mobilite ve ulaşım harcamaları bir lüks değil, bir gereklilik.

Ayrıca Türkiye, G20 ülkelerinin ortasında ulaşım Üstün App’i olmayan tek ülke. Endonezya, Brezilya ve Hindistan üzere gelişmekte olan G20 ülkelerindeki başkan mikromobilite uygulamalarının değerlemeleri ise milyar dolarlar mertebesinde. Biz de bu maksatla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

– “Paylaşımlı seyahat ve mikromobilite daima büyüyen sektör”

Kullanıcıların ulaşım gereksinimlerini karşılamak ismine Martı’nın farklı araç modelleriyle pilot çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Öktem, “Hizmetlerimiz; farklı konfor, fiyat ve aralık ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak şekilleniyor. Halihazırda e-moped, e-mobilet ve e-scooter’dan oluşan filomuzu çeşitlendirmek için de hazırlıklara devam ediyoruz. Farklı paylaşımlı, çevreci ve pratik ulaşım alternatiflerini bilfiil kıymetlendiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Neden Borsa İstanbul yerine NYSE?” sorusunu cevaplayan Öktem, “Paylaşımlı seyahat ve mikromobilite hem dünyada hem ülkemizde daima büyüyen bir kesim. Bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi sağlamak için de ABD sermaye piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı ve üst seviye yatırımcıların dayanağını almayı hedefledik. New York Borsası’na açılan bir Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu atağımızın de uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilir muvaffakiyet için bir temel oluşturduğuna inanıyoruz.” yorumunu yaptı.

Öktem, SPAC metodunu hakkında bilgi vererek, “Galata, gelişmekte olan pazarlarda teknoloji takviyeli bir işletmeyle birleşme gayesiyle 2021 yılında New York Borsası’na arz oldu. Galata üzere şirketler, ‘Special Purpose Acquisition Companies’, ya da velhasıl SPAC’lar, Türk sermaye piyasası hukukunda ‘Birleşme Hedefli Ortaklık’ olarak isimlendiriliyor. Galata’nın sunacağı kaynak ve deneyimle Martı, NYSE’de halka açılması daha süratli bir biçimde gerçekleştirecek.” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.