SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kraliçe’ye veda… Milyonlar uğurladı

Kraliçe’ye veda… Milyonlar uğurladı8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, dün son seyahatine uğurlandı …

Kraliçe’ye veda… Milyonlar uğurladı
Akacan The Mall
20.09.2022 07:22
0
A+
A-

Kraliçe’ye veda… Milyonlar uğurladı
8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, dün son seyahatine uğurlandı. Westminster katedralindeki merasime Kraliyet üyeleri ve dünya önderleri dahil 2 bin kişi katıldı. Milyonlarca kişi merasimi canlı yayında izledi.

Merhum İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, dün ihtişamlı bir merasimle son seyahatine uğurlandı. Cenaze merasimi, Londra’da yaklaşık 2 milyon kişinin iştirakiyle gerçekleşti. Milyonlarca kişi de merasimi televizyondan canlı izledi. Bunun, eski başbakan Winston Churchill’in cenazesinden bu yana, yani yaklaşık 60 yıldır ülkede görülmemiş büyüklükte bir merasim olduğu belirtildi. Merasim nedeniyle Londra’da, kent tarihinin en geniş güvenlik tedbirleri alındı. Cenaze için 10 bini aşkın polis ve 3 binden fazla askeri işçi görevlendirildi.

2 BİN DAVETLİ

Akacan The Mall

Vatandaşların ziyareti için günlerdir parlamento binasındaki Westminster Hall’de bulunan Kraliçe’in tabutu, dün sabah merasimi için evvel Westminster Kilisesi’ne götürüldü. Cenaze merasimi, lokal saatle 11.00’de yaklaşık 2 bin seçkin konuğun iştirakiyle başladı.

NİYE BU KATEDRAL

Westminster Kilisesi, Kraliçe Elizabeth için farklı bir ehemmiyete sahip. Kraliçe’nin 1953’teki taç giyme merasimi burada yapılmıştı. Kraliçe tıpkı vakitte Prens Philip ile bu kilisede evlenmişti. 18. yüzyıldan bu yana, kilisede bir hükümdarın cenaze merasimi düzenlenmemişti.

BUCKINGHAM’A VEDA

Töreni sonlarına gerçek ‘Son Görev’ ismi verilen kısa bir borazan çalınarak 2 dakikalık ulusal hürmet duruşu yapıldı. Tabut, Hyde Park’ın girişindeki Wellington Kemeri’ne götürüldü. Wellington Kemeri, Kraliçe’nin tahtta bulunduğu 70 yıl boyunca meskeni olan Buckingham Sarayı’nın önünde yer alıyor.

GÖRMEK İÇİN SABAHLADILAR

Devlet top arabasının taşıdığı Kraliçe’nin tabutunun ardında, Kral Charles ve öteki kraliyet ailesi üyeleri yürüyüşe eşlik etti. Parlamento binasındaki saat kulesi olan Big Ben’de, bu rotadaki yürüyüş sırasında çanlar çaldı. Hyde Park’ta da her dakika başında top atışı yapıldı. Asker ve polisin hazır beklediği bu rota üzerinde, halk da resmi geçidi izledi. Tarihi merasimi yakından izlemek isteyen birtakım vatandaşlar, geceden belli bölgelerde sıra kapmak için sabahladı.

 

ELİZABETH’İN ‘GÖREV ASASI’ KIRILDI

Kraliçe 2’nci Elizabeth’in dünkü cenaze merasimi birçok sembolik an içeriyordu. Bunlardan biri de Kraliyet hanesindeki en kıdemli yetkililerden Lord Chamberlain Baron Parker tarafından Kraliçe’nin “görev asası”nın kırılması oldu. Birebir vakitte eski İngiliz İç İstihbaratı (MI5) Şefi casus şefi olan Parker, asayı kırdıktan sonra Kraliçe’nin tabutunun üzerine yerleştirdi. “Görev asası”, sadece cenaze merasimlerinde kırılıyor ve hükümdar olarak hizmetin sona erdiğini gösteriyor. Kraliçe’nin tabutunun üzerine yerleştirilen sarı, pembe ve bordo tonlarındaki görkemli çelenk de dikkat çekti. Kral 3’üncü Charles’ın buyruğuyla hazırlanan çelengin aranjmanında Kraliçe’nin düğün buketindeki bir koldan yetiştirilen beyaz mersin çiçekleri de yer aldı.

EŞİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

Londra’daki merasim sonrası cenaze Windsor Kalesi’ne yanlışsız son seyahatine çıktı. Buradaki St. James Kilisesi’ne götürülen Kraliçe için küçük bir dini merasim düzenlendi. Kraliçe, kilise içinde yer alan Kral 6’ncı George Hatıra Şapeli’ne gömüldü. Kraliçe’nin 15 ay evvel ölen 72 yıllık eşi Philip’in tıpkı kilisede öbür bir bölmede bulunan tabutunun da 6’ncı George Şapeli’ne aktarıldığı bildirildi.

 

‘GAN-GAN’A VEDAYA GİTTİLER

Kraliçe Elizabeth’in cenaze merasimine, Kraliyet ailesinin küçük üyeleri olarak 9 yaşındaki Prens George ile kardeşi 7 yaşındaki Prenses Charlotte da katıldı. İkili, tahtın bir numaralı vârisi Galler Prensi William ile eşi Prenses Kate’in üç çocuğundan en büyüğü ile ortancası. George tahtın iki numaralı vârisiyken, Charlotte 3’üncü sırada yer alıyor. İki küçük çocuğun cenaze merasimine iştirakiyse sembolik bir mana söz ediyor. Üst seviye kraliyet yetkililerine nazaran, ikili kraliyet ailesinin ‘parlak geleceğini’ sembolize ediyor. Catherine daha evvel George’un büyükannesi olan Kraliçe’ye ‘Gan-gan’ dediğini anlatmıştı.

 

MÜCEVHERLERDEKİ İNCE DETAYLAR

Cenaze merasiminde Kraliyet ailesi üyeleri matem nedeniyle siyah renkte giyinirken Kraliyet gelinlerinin mücevherleri farklı bir dikkat çekti.

– Konsort Kraliçe Camilla: Kral 3’üncü Charles’ın eşi olarak Konsort Kraliçe olan Camilla, cenaze merasiminde Kraliçe’nin koleksiyonu yerine Kraliçe Viktorya’nın 60’ıncı jübile broşunu takmayı tercih etti.

– Galler Prensesi Catherine: Veliaht Prens William’ın eşi olan Kate Middleton, dünkü merasimde Kraliçe’nin koleksiyonundan inci bir gerdanlık ve küpe taktı. Kate, geçen yıl Kraliçe’nin eşi Prens Philip’in cenazesinde de bu mücevherlerle dikkat çekmişti.

– Sussex Düşesi Meghan: Prens Harry’nin eşi Meghan Markle ise merasimde Kraliçe’nin şahsen ikram ettiği inci küpeleri taktı.

 

MEGHAN’IN GÖZYAŞLARI

Sussex Düşesi Meghan, Westminster Kilisesi’nde düzenlenen cenaze merasiminde eşi Prens Harry ile birlikte ikinci sırada oturdu. Birinci sırada ise Kral 3’üncü Charles ve eşi Konsort Kraliçe Camilla ile Kraliçe 2’nci Elizabeth’in öbür çocukları yer aldı. Meghan Markle’nin, Kraliçe’nin tabutu taşındığı sırada gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Meghan Markle, eşi ve çocuklarıyla birlikte kraliyet unvanlarından vazgeçerek ABD’ye yerleşmiş, ABD basınına Kraliyet ailesi aleyhina röportajlar vermesinin Kraliçe’nin o devir sıkıntı günler geçirmesine neden olduğu belirtilmişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.