SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Tank sevkiyatı yerine diplomasi’ talebi

Almanya’nın başşehrinde Ukrayna’daki savaşın silah sevkiyatı yerine görüşmelerle bitirilmesini savunanların düzenlediği şova on binlerce kişi katıldı.

‘Tank sevkiyatı yerine diplomasi’ talebi
Akacan The Mall
27.02.2023 07:23
0
A+
A-

‘Tank sevkiyatı yerine diplomasi’ talebi
Almanya’nın başşehrinde Ukrayna’daki savaşın silah sevkiyatı yerine görüşmelerle bitirilmesini savunanların düzenlediği şova on binlerce kişi katıldı.

Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın silah yerine diyalog yoluyla sonlandırılması talebiyle düzenlenen şova farklı kesitlerden, polise nazaran en az 13 bin, organizatörlere nazaran ise 50 bine yakın kişi katıldı. Almanya’nın en tanınmış bayan hakları savunucusu Alice Schwarzer ile Sol Parti’li Sahra Wagenknecht öncülüğünde Berlin’de düzenlenen şov, tarihi Brandenburg Kapısı’nın eski Doğu Almanya sonları içindeki Paris Meydanı ve Unter den Linden caddesi ile Batı Almanya sonları içinde kalan 18 Mart Meydanı ve 17 Haziran Caddesi üzerinde yapıldı. “Z” ve “V” harfleri üzere savaş yanlısı sembollerin yanı sıra çok sağcı sembol ve afişler ile askeri üniformaların taşınmasının yasak olduğu şova, başşehir Berlin başta olmak üzere Almanya’nın çeşitli kısımlarından savaş tersleri katıldı. Şova sağ popülist, Almanya için Alternatif (AfD) partili kimi milletvekilleri ile yandaşların da katılmasına reaksiyon gösterildiği de gözden kaçmadı. Büyük harflerle “FRIEDEN” (BARIŞ) yazılı afişlerin yanı sıra “Savaşa son”, “Silah ihracı yerine diplomasi” üzere afişler de taşınan şovda, “Putin askerleri geri çek”, “Savaş yerine barış” sloganları atıldı.

‘DÜNYA SAVAŞI TEHLİKESİ’

Akacan The Mall

Partisi hemfikir olmadığı halde Berlin’deki şovun organizatörlerinden olan Sol Parti Federal Meclis milletvekili Sahra Wagenknecht, yaptığı konuşmasında, “Savaşın bitmesi için Ukrayna’nın silaha gereksinimi yok, diplomasi ve iki tarafın da uzlaşmaya hazır olmalarına gereksinim var” dedi. Wagenknecht, iştirakçilerin “Barışı silahsız sağlamak!” sloganları eşliğinde, “Barut fıçısına gönderdiğimiz her silahla Dünya Savaşı tehlikesi artmakta” diyerek Ukrayna’ya silah gönderilmesini eleştirdi. Yeşiller Partili Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’u “Porselen dükkânına girmiş fil üzere davranmakla” suçlarken, “Bu Yeşiller partili tank çılgınları bizi temsil etmiyorlar” dedi.

LENNON’UN ŞARKISI

Wagenknecht, “Gösterinin bitiminde John Lennon’un ‘Imagine’ (Hayal et) modülü çalarken sahnede dans etmek isterdim” dedi. Şov sırasında bin 400’e yakın polis misyon aldı. Genelde şovun olaysız geçtiği, lakin çok sağcıların ve sağ popülistlerin de iştirakçiler ortasında yer almasına reaksiyon gösteren solcuların kelamlı sataşmalarda bulunduğu belirtildi. Öte yandan Alice Schwarzer ile Sol Parti’deki tartışmalı siyasetçi Sahra Wagenknecht’in kısa bir müddet evvel Başbakan Olaf Scholz’a davet nitelikli, savaşın Ukrayna’ya silah göndermek yerine Rusya ile görüşme yaparak bitirilmesini içeren “Barış Manifestosu”na şimdiye kadar 640 binden fazla kişinin imza attığı da açıklandı.

PUTİN’E ÇAĞRI

– Almanya’nın Ukrayna’ya silah göndermesini isteyenleri anlamadığını söyleyen Wagenknecht, “Bugün ülkemizin siyasetçileri da Almanya’nın birleşmesini borçlu olduğumuz Mihail Gorbaçov’un Rusya’sını mahvetmek istiyorlar. Biz hakikaten de İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar tarafından vahşice öldürülen milyonlarca Rus’un torunlarına Alman tanklarıyla saldırılmasını istemiyoruz” görüşünü de vurguladı. Wagenknecht, “Tabii Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin de uzlaşmaya hazır olmalı ve Ukrayna Rusya’nın mandası olmamalı” dedi. Schwarzer ise Ukrayna’ya kendisini savunması için silah verilmesinin gerçek olduğunu, “ancak bir yıl sonra bu savaşın amacı de orantılılığı da sorgulanmalı” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.