SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Karagümrük – Fenerbahçe maçı sonrası çarpıcı yorum: Jorge Jesus’un tercihleri değil, çaresizliği kazandırdı | Beşiktaş, Trabzonspor’u geçerse yarışa tutunur

Spor Toto Muhteşem Lig’in 28. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Karagümrük – Fenerbahçe maçı sonrası çarpıcı yorum: Jorge Jesus’un tercihleri değil, çaresizliği kazandırdı | Beşiktaş, Trabzonspor’u geçerse yarışa tutunur
Akacan The Mall
12.04.2023 09:36
0
A+
A-

Karagümrük – Fenerbahçe maçı sonrası çarpıcı yorum: Jorge Jesus’un tercihleri değil, çaresizliği kazandırdı | Beşiktaş, Trabzonspor’u geçerse yarışa tutunur
Spor Toto Üstün Lig’in 28. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- Giresunspor’u da yenerek seriyi 5 maça çıkaran Beşiktaş’ın, bu performansıyla tepe yarışını sonuna dek sürdürmesi mümkün mü?

Akacan The Mall

GÜNTEKiN ONAY: HER ŞEY GALATASARAY’A BAĞLI

Bu sorunun karşılığı Galatasaray’a bağlı. Sarı kırmızılılar puan kayıpları yaşayacak mı? Üstelik yarışta Fenerbahçe de var. Beşiktaş’ın yapması gereken; G.Saray derbisine kadar oynayacağı 3 maçı da kazanıp beklemek. O gün ortada kaç puan fark olacak? Beşiktaş’ın savını fakat bu halde kıymetlendirebiliriz. Ghezzal’ın dönüşü, Aboubakar’ın formu, Redmond’ın çıkışı ile Beşiktaş sonuca kolay giden bir gruba dönüştü. Şenol Güneş’in kadrosu Trabzon’da takılmazsa tepe yarışına tutunur. Zira fikstürde bir sonraki hafta Hatay, akabinde Ümraniye var.

UĞUR MELEKE: GECE VE GÜNDÜZ GiBi

Şenol Güneş vazifeye geldikten sonra Beşiktaş’ın yaşadığı transformasyon ortada. Grubun havası ve ortaya koyduğu oyun, İsmael periyoduna nazaran geceyle gündüz kadar farklı. Bu ritimle gelecek dönem şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olacakları kesin. Fakat bu dönem Beşiktaş için şampiyonluk adayı demek bence güç. Galatasaray 26 maçın yalnızca 6’sında puan yitirmiş. Bu Galatasaray’ın ritminin ligin kalanında çok fazla bozulacağını zannetmiyorum.

MEHMET ARSLAN: iKiNCiLiK DAHA GERÇEKÇi BiR HEDEF

Kazanılması gereken 27 puan var. Bu sayı şampiyonluk yarışının olanca süratiyle devam ettiğini gösteriyor. Açık konuşmak gerekirse, buna karşın Beşiktaş’ın şampiyonluk talihinin çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Bunun gerçekleşmesi Beşiktaş’ın performansı kadar Galatasaray’ın yapacağı çok büyük yanılgılara bağlı. Kaldı ki yalnızca Galatasaray ile değil, Fenerbahçe ile de yarışıyorlar. Evet alkışlanması gereken bir yükseliş süreci yaşıyorlar lakin ligi tepede değil, ikinci sırada tamamlamaları daha gerçekçi bir yaklaşım olur.

FIRAT AYDINUS: SONUNA KADAR YARIŞACAK

Beşiktaş bazen uygun oynayarak, bazen oyun ritminin dışına çıkarak 5 maçta 15 puan topladı. Şenol Güneş’in oyunculara olumlu dokunuşları sonucu gelen bu performans ‘Şampiyonluk yarışında sonuna kadar biz de varız’ dedirtir. Ama ipi göğüsleme ismine dizginler Beşiktaş’ın elinde değil. Geriye kalan haftalarda bu performansı yüzde 100 kapasitesiyle devam etse de, önünde bulunan iki rakibinin alacağı sonuçlar yarışın mukadderatını belirleyecek. Bilhassa GALATASARAY ile olan puan farkı ve sarı kırmızılıların yakaladığı atmosfer bu maratonda Beşiktaş ismine en kıymetli handikapların başında geliyor.

2- F.Bahçe, Karagümrük’ü ikinci yarıdaki değişiklikleriyle geçti. Jesus’u birinci 11 tercihleri için eleştirmeli mi? Yoksa değişiklikleri için kutlamalı mı?

MEHMET ARSLAN: BU OYUNLA Doruğa ÇIKACAĞINA iNANMIYORUM

Müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyorum Jesus konusunda. Fenerbahçe üzere birbirinin birebir özelliklere sahip oyunculardan oluşan bir kadroda tek farklı oyuncu Arda. Kadronun zorlandığı anlarda şahsî hüneri ile oyunu çözecek tek isim o. Lakin Jesus’un gözdesi Pedro kadar talih bulamıyor kadroda. Karagümrük maçını kazandıran alana sürülen birinci 11 değil, Jesus’un değişiklikleri de değil, Jesus’un çaresizliği kazandırdı. Mecburen Arda atağına başvurdu tekrar. Siz bu futbolla tepeyi yakalayacağına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.

Vitor Pereira’yı gönderen Flamengo’da Jorge Jesus sesleri! Telefonla teklif iletildi savı…
Brezilya takımlarından Flamengo’da üst üste alınan başarısız sonuçların akabinde Teknik Yönetici Vitor Pereira ile resmen yollar ayrıldı. Vitor Pereira’nın ayrılığı sonrası Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus ile alakalı transfer argümanı ortaya atıldı.

FIRAT AYDINUS: ELEŞTiRiYE DE, KUTLAMAYA DA AÇIK SEÇiMLER YAPTI

Kimi yerinde, kimi geç yapılan değişikliklere şahit olduk. Bu da riskleri doğurdu. Karagümrüklüler Fenerbahçe’nin bıraktığı boş alanları değerlendirseydi artık öteki şeyler konuşuyor olacaktık. Alioski-Osayi değişikliği daha erken yapılabilirdi. İrfan Can-Emre seçiminden fazla, bilhassa Arda-Zajc ikilisi ile maça başlanması tercih edilebilirdi. Dönem başından beri vazgeçilmeyen Rossi’nin bu kıymetli maçta yedek bırakılması bir diğer değişik tercihti. Açıkçası birinci 11’de kullanması gereken oyuncuları sonradan oyuna alarak maçı çevirdi. Hasebiyle Jesus bu maçta tenkide de, kutlamaya da açık tercihler yaptı.

GÜNTEKiN ONAY: JESUS ARTIK MACERA ARAMAYI BIRAKMALI

Jesus’un Arao takıntısı var. Arda’ya da güya hala güvenmiyor. Hakikaten birinci 11’deki tercihlerinin yanlış olduğunu 2’nci yarıda yaptığı radikal değişiklikler ile kendisi de onaylamış oldu. Israrla oynatmadığı Zajc grubun en yetenekli birkaç oyuncusundan biri. Hakikaten Jesus’u kurtaran da olağanüstü bir gol atan Zajc oldu. Artık kalmış 8 maç. Fenerbahçe’nin rotasyona değil 3 puanlara gereksinimi var. Jesus artık macera aramayı bırakmalı.

UĞUR MELEKE: UNUTULAN OYUNCULAR KENDiLERiNi HATIRLATTILAR

Jesus’un Dünya Kupası öncesi çok daha fazla kullandığı kimi oyuncuları orta sonrası unuttuğunu sıkça lisana getiriyorum zati. Son 1 haftada gerek kupada, gerekse ligde onlar hatırlattılar kendilerini. Karagümrük’e karşı harika bir gol atan Zajc, Dünya Kupası sonrası ligde yalnızca 3 maça birinci 11’de başlamış. Tekrar orta sonrası Alioski’nin 1, İsmail’in iki, Arda Güler’in de üç kere birinci 11’leri var. Fenerbahçe’nin bence takımı derin. Kulübeden gelenlerin de katkı yapmaları olağan.

3-Trabzonspor idare ve hoca krizini aşamadı, Sizce Trabzonspor hangi hocaya yönelmeli? Sergen Yalçın ve Montella gerçek maksatlar mi?

UĞUR MELEKE: TRABZON iÇiN EN UYGUN TEKNiK ADAM MONTELLA

Trabzonspor’un şu anda yapacağı hoca seçimi, yalnızca gelecek dönemi değil, önündeki birkaç yılı etkileyebilecek bir durum. Çünkü lider maaş bütçesini yarı yarıya düşürmekten bahsediyor, Bakasetas, Gomez, Hamsik üzere oyuncuların gelecek sene ekipte olmayacaklarını söyleyenlerin sayısı yüksek. Münasebetiyle Trabzon’un yeni hocasının yalnızca alanda değil, transferde de çok yeterli iş çıkarması gerekiyor. Sportif yönetici özellikli bir hoca lazım Trabzon’a. Şayet Adana Demir müsaade veriyorsa, Vincenzo Montella bu tanıma uygun bir hoca elbet.

MEHMET ARSLAN: BU YAPI iLE JÜRGEN KLOPP GELSE ÖMRÜ 6 AYDIR

Hoca sorunu mi Trabzonspor’un yaşadığı sizce? Güzel bir hoca ile her şey düzelir mi? 40 yıl sonra şampiyonluk getiren Abdullah Avcı nerede artık? Hoca değiştir, futbolcu transfer et, muvaffakiyet bekle. Yıllardır denenen ve daima başarısız olan bir niyet bu. Trabzonspor’un planlarını hayata geçiren ve kararlarının gerisinde sonuna kadar duran bir başkana, bir lidere gereksinime var. Sergen Yalçın ya da Montello. İkisi de hakikat isim lakin onlara iki maç sonra vazifede kalacakları garantisini kim verecek? Bu yapı ile Klopp gelse ömrü 6 aydır.

FIRAT AYDINUS: KRiZLER DOMiNO TAŞI Üzere BiRBiRi GERİSİNE GELDi

Domino taşı üzere krizler birbiri arkasına sıralandı Trabzonspor’da. Kadronun performans düşüklüğünün akabinde Abdullah Avcı ile Ahmet Ağaoğlu’nun misyonu bırakmaları, yeni seçilen lider Ertuğrul Doğan’ın Orhan Ak ile dönemi bitirme kanısı ve Ak’ın istifası… En son olarak da taraftar tribünden elini ayağını çekti.. Bu kadar sorunun olduğu yerde futbolcuların motivasyon eksikliği alana çıkıp başarısız olması yadsınacak bir durum olmasa gerek. Trabzonspor idaresi tez elden bir hoca ile anlaşıp gelecek dönemin planlamasını yapmalı.

GÜNTEKiN ONAY: ABDULLAH AVCI, SONUÇLAR NE OLURSA OLSUN KALMALIYDI

Trabzonspor’da fizikî ve mental bir çöküş var ve bu noktada grubun ayağa kalkması kolay görünmüyor. 38 yıl ortadan sonra şampiyonluk kazandıran Abdullah Avcı, sonuçlar ne olursa olsun kalmalıydı. Başarılı bir idare gösteren ve Trabzonspor’u tekrar ayağa kaldıran Ahmet Ağaoğlu da devam etmeliydi. Trabzonspor’un şampiyonluktan birkaç ay sonra bu türlü bir kaos yaşaması hiç olağan bir durum değil.

4- İngiltere’de hakem komitesi, Brighton’ın Tottenham maçında verilmeyen penaltısıyla ilgili özür diledi. Bu, bizim için bir örnek sayılır mı?

MEHMET ARSLAN: TÜRKiYE FUTBOLDA YARGISIZ iNFAZ ÜLKESiDiR

Her maç sonrası, istisnasız her maç sonrası hakem şikayeti dinlemekten midem bulandı. Kelamda adalet istiyoruz diye ağlayan lakin özde kendilerine ayrımcılık talep eden yönetici tipi bıkkınlık verdi artık. En çok haklarının yendiğini söyleyen 3 ekip dorukta. Nasıl oluyor bu? Gayeleri hakemleri baskı altına almak. Çok hürmet duyduğum İstek Çalımbay, “Hakemler bize hürmet duymuyor” demiş. Sevgili hocam. Siz kulüpler onları her hafta, hatta her gün infaz ediyorsunuz. Hürmet karşılıklı olur. İngiltere örneğine gelince sakın ha! Türkiye yargısız infaz ülkesi futbolda. Bunu kaldıramaz.

UĞUR MELEKE: SAYGI GÖRMEK iSTiYORSANIZ SiZ DE HÜRMET GÖSTERECEKSiNiZ

Müsabakayı izledim, sahiden de hakemler Brighton’ın elinden puanı aldılar adeta. Tottenham’dan Höjbjerg’in Mitoma’ya hareketi de net bir penaltıydı. İngiltere’de hakem komitesinin birinci özrü değil bu. Hatta bu dönem Brighton’dan ikinci kere özür diliyor komite. Hürmet çift şeritli bir yol. Şayet hürmet görmek istiyorsanız, siz de hürmet göstermelisiniz. Komitenin davranışı yanlışsız. Ve gerekli. Ve bizim için de değerli bir model mutlaka.

GÜNTEKiN ONAY: VAR’DAKi HAKEMLERiN KALiTESiNi ARTIRMAK ŞART

İngiltere’de daha evvel de bu tip fahiş hakem yanılgılarından sonra hakem komitesi birtakım maçların akabinde özür dilemişti. Oradaki futbol kültürü farklı. Fakat çok açık hakem yanlışları da oluyor. Hatta VAR müdahaleleri bizden daha az ve birçok kadronun canı yanıyor. Tahlil açık: VAR odasındaki hakemlerin kalitesini artırmak kaide.

FIRAT AYDINUS: TÜRKiYE iLE iNGiLTERE’NiN DiNAMiKLERi ÇOK FARKLI

Türkiye ve İngiltere futbolunda yaşananları dikkate alırsak, bu olayın muhakemesini yapmamızın kimyamız ismine pek mümkün olmadığını görüyoruz. İngiltere’de hakem komitesinin, verilmeyen penaltı için bir kulüpten özür dilemesinden çok, bu özür sonrasında kamuoyunun ve kulüplerin takındığı tavrı göz önüne alarak tahlil yapmalıyız. Olayı özür ve sonrası diye ikiye ayırarak değerlendirmeliyiz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.