SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Huawei nova Y70 incelemesi

Huawei nova Y70 incelemesiHuawei’nin nova serisine eklediği ve bilhassa de uzun mu uzun batarya ömrüyle rakiplerini ziyadesiyle zorlayacağını …

Huawei nova Y70 incelemesi
Akacan The Mall
10.08.2022 13:37
0
A+
A-

Huawei nova Y70 incelemesi
Huawei’nin nova serisine eklediği ve bilhassa de uzun mu uzun batarya ömrüyle rakiplerini ziyadesiyle zorlayacağını düşündüğümüz yeni telefon modeli nova Y70’in merak edilen tüm özelliklerini bu videomuzda yakından inceliyoruz.

Huawei’nin nova serisi pek çok özelliğiyle öne çıkıyor fakat bilhassa de tasarım tarafında epey iddialılar. Bu yayınımızın konuğu olan nova Y70 de çeşit çeşit renk seçenekleri ve şık dizaynıyla dikkatlerden kaçmayacak bir telefon olmuş. 8.98 mm kalınlığında olan nova Y70’in asıl olayı ise bataryasında saklı. Zati elinize aldığınızda da yükünü çabucak fark ediyorsunuz. Yaklaşık 200 gram yükte olan telefona 6000 mAh kapasiteli dev bir batarya güç veriyor.

Bu pil, elbette AI güç tasarrufu algoritması ile donatıldığından hem faal bir biçimde kullanılıyor hem de kullanıma bağlı olmakla birlikte 3 günü bulan bir batarya ömrü sunuyor. Böylelikle daima telefonumun şarjı bitecek kederi bir yana, yanımızda birden fazla vakit powerbank bile taşımamıza gereksinim kalmıyor. Ayrıyeten telefonunuzun şarjı çok az kalsa da telaşa yer yok. Zira Düşük Pil Modu’nu kullanarak yalnızca yüzde 5 şarjımız kalsa dahi 12 saat mühletince telefonun temel fonksiyonlarını rahatça kullanabiliyoruz. Batarya ömrü olabildiğince uzun olan bir telefon arayışındaysanız nova Y70 kesinlikle aklınızda olsun.

Akacan The Mall

Tabii yalnızca uzun batarya ömrüyle de bitmiyor. 22.5W Huawei Muhteşem Şarj özelliği sayesinde şarj esnasında da çok fazla beklememize gerek yok. Düşünün ki 10 dakika kadar telefonu şarj etsek bile 3 saate kadar telefonda görüntü izleyebiliyoruz.

Batarya tarafıyla ilgili bir başka değerli nokta da aksi şarj takviyesinin sunulması. Kablo üzerinden bu telefonu tıpkı bir powerbank üzere kullanarak diğer aygıtları şarj edebiliyoruz. Bilhassa de yanınızdaki bir arkadaşınıza o an powerbank gerektiğinde nova Y70 bu muhtaçlığa karşılık verebiliyor.

Bataryasıyla bu kadar tezli olan bir telefon elimizdeyken elbette PCMark ile bu bataryayı test etmesek olmazdı. Ekran parlaklığı orta düzeyde gerçekleştirdiğimiz testte de nova Y70’in çok düzgün sonuçlar aldığını görüyoruz.

Bataryadan bahsettiğimize nazaran artık de biraz ekrana yakından bakalım. 6.75 inç büyüklüğünde Huawei FullView ekranla gelen nova Y70, 1600×720 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Parmak izi sensörü güç tuşunun üzerinde pozisyonlandırılmış ve yavaşça dokunmak kâfi geliyor. Sensör, epeyce süratli reaksiyon veriyor ve telefonunuzu uyandırarak ekran kilidinin süratlice açılmasını sağlıyor.

Işığın geride geldiği ortamlarda ekranları görmek genelde güç olur fakat Y70’in parlaklık düzeyi bu türlü bir sorun bize yaşatmıyor. Daha da değerlisi telefon bulunduğumuz ortamı tanıyarak kendi başına ekran ayarlarını değiştirebiliyor. Ekran parlaklığını otomatik ayarlarken, Akıllı Karartma da yapabiliyor ve bizim müdahalemiz olmadan gözlerimizi koruyabildiğimiz bir ekran tecrübesi elde ediyoruz. Ayrıyeten gözleriniz yorulduğunda eKitap Modu’nu açarak da görüşümüzü müdafaa bahtımız var.

Telefonun art yüzünde üçlü kamera heyetimi mevcut. 48 MP çözünürlüğünde manzara alan ana kameraya 5 MP ultra geniş ve 2 MP derinlik lensi eşlik ediyor. Ana kamera fotoğrafları epeyce uygun yakalıyor ve çektiğiniz imgelerde daha fazla ayrıntıyı yakalayabiliyorsunuz. 48 MP çözünürlüklü manzaraları çekebilmek için yapmanız gereken ise pek kolay: Kamerayı açıp Daha Fazla seçeneğine giriyor, sonrasında da Yüksek Çözünürlük seçeneğine dokunuyoruz. Ön yüzde de 8 MP’lik bir kamera tercih edilmiş.

Telefonumuz 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla geliyor. Bu depolama alanının kâfi gelmeyeceği durumlarda da microSD kart takviyesi sunulmuş ve 512 GB’a kadar hafızaya ekleme yapabiliyoruz. Ayrıyeten Huawei EROFS Muhteşem Belge Sistemi sayesinde telefonun okuma suratı artırılıyor, daha da akıcı çalışması mümkün oluyor. 2 GB dahili depolama alanından tasarruf edip uygulama yükleme suratını iyileştirmemizi sağlıyor.

nova Y70, donanımıyla olduğu kadar yazılım tarafında da kullanıcısın beklentilerini karşılayabilen bir telefon. Dünyanın önde gelen uygulama mağazalarından AppGallery üzerinden geniş yelpazede pek çok uygulamayı basitçe indirebileceğimiz üzere, YouTube, Google Maps, Google Drive, Spotify, Netfix ve Google Fotoğraflar üzere tanınan pek çok uygulamayı sıkıntısızca kullanabiliyoruz.

Şimdi isterseniz bu uygulamalardan kimilerini çabucak AppGallery üzerinden indirelim. Netflix’i indirmek için çabucak AppGallery’e girip arama kısmına uygulamanın ismini yazıyoruz, sonra da süratlice telefonumuza indirip yükleme sürecini yapıyoruz. Emsal biçimde Instagram, Spotify, Facebook ve Twitter da dahil pek çok uygulamayı bu yolla indirebiliyoruz. Şu noktayı da belirteyim: AppGallery’de uygulamalar şimdi resmi olarak yayınlanmamış olsa da kullanılabiliyor, bu açıdan bir sorun yok.

Uygulamaları açtığımızda da çok sıkıntısız çalıştıklarını görüyoruz ve 3 günü bulan batarya ömrünü de gerimize alarak uzun saatler bu uygulamaları akıcı bir formda kullanabiliyoruz.

GSpace’i de bir yere not edin. Bu telefonu aldığınızda AppGallery üzerinden bu uygulamayı fiyatsız olarak indirebiliyorsunuz. İçinde reklam bulunmaması da mutlaka değerli. Bu uygulama üzerinden az evvel belirttiğim YouTube, Google Maps, Google Drive, Google Fotoğraflar üzere aklınıza gelebilecek pek çok uygulamayı telefona yükleme bahtımız var.

Petal Search ve Petal Maps de her vakit elimizin altında olan, çok kullanışlı iki uygulama. Petal Maps ile bir harita/navigasyon uygulamasında aradığımız birçok özelliği bulabildiğimiz üzere, günlük rutininizde de size rehberlik edecek kapsamlı bir uygulama. Petal Search ise kolay bir arama motorunun çok ötesinde bir yapıda. Dünyanın her yerindeki kullanıcılara son teknolojilere ve gelişmelere uygun bir arama tecrübesi sağlamayı amaçlıyor. Son teknolojik gelişmelerden yararlanıyor ve yeni fırsatlar için kıymetli adımlar atıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcılarının günlük gereksinimlerini olabildiğince zahmetsiz hale getirmek için kendi dallarında önder pozisyonda yer alan servis sağlayıcılarla iştirak kurarak yüksek kaliteli içerik ve hizmetlerle dolu bir arama tecrübesi sunma amacında süratli adımlarla ilerliyor.

FM Radyo’nun bu telefonda olması da benim için hoş bir sürpriz oldu. Kulaklığınızı takarak çabucak radyo kanallarına erişebiliyorsunuz. Parti Modu da dikkat alımlı. Bu mod, 30 aygıta kadar çevrimdışı müzik indirmeyi mümkün kılıyor. Böylelikle telefonunuzu bir stereo dayanağı kazandırarak bulunduğunuz ortamı renklendirebilirsiniz.

nova Y70; İnci Beyazı, Geceyarısı Siyahı ve kullanmakta olduğum Kristal Mavi renkleriyle geliyor ve her renk kendince hoş.

Detaylı bilgi için tıklayın.

İlandır

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.