SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fabrika arızalarına ‘uzaktan’ tahlil

Fabrika arızalarına ‘uzaktan’ çözümİsmet Özmen ve Cihat Kahraman tarafından 2014 yılında kurulan VSight Remote, endüstriyel artırılmış gerçeklik …

Fabrika arızalarına ‘uzaktan’ tahlil
Akacan The Mall
10.10.2022 07:40
0
A+
A-

Fabrika arızalarına ‘uzaktan’ çözüm
İsmet Özmen ve Cihat Kahraman tarafından 2014 yılında kurulan VSight Remote, endüstriyel artırılmış gerçeklik ile bakım, tamir, arıza tespit üzere çalışmaları uzaktan yapıyor. Üretim sınırındaki probleme erken tahlil bulunması ile firmalar önemli tasarruf sağlıyor. Uzmanlar ile saha işçileri ortasında köprü kuran girişimcilerin maksadı, endüstriyel metaverse konusunda öncü firmalardan biri olmak.

Bir arıza nedeniyle üretim çizgisinin durması firmalar için büyük ziyan manasına geliyor. Kaybedilen her dakika telafisi sıkıntı sonuçlara neden oluyor. İşte tam da bu alanda, alana gitmeden problemleri uzaktan çözen bir platform var. Yerli teşebbüs VSight Remote, endüstriyel artırılmış gerçeklik ile bakım, tamir ve arıza tespiti üzere çalışmaları uzaktan yaparak, işletmelerin tasarruf sağlamasını başardı. VSight’ın kurucu ortağı ve CEO’su Cihat Kahraman, yola çıkış kıssalarını şöyle anlattı: “Girişimimiz 2014 yılında kuruldu. Kurucu ortağım İsmet Özmen ile İTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nde okurken tanıştık ve birinci firmamızı daha öğrenciyken kurmaya karar verdik. Piyasada üç yıla yakın yazılım geliştirdikten sonra VSight Remote ortaya çıktı. VSight olarak, birinci günden itibaren endüstriyel artırılmış gerçeklik konusunda uygulamalar geliştiriyoruz.”

 

Akacan The Mall

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

VSight Remote’un sıkıntı koşullarda çalışan saha elemanlarını düşünerek geliştirilmiş bir eser olduğunu vurgulayan Cihat Kahraman, şu bilgileri paylaştı: “Ürünümüz, üretim faaliyeti gösteren firmalarda çalışan saha teknisyenlerinin, uzaktaki bir uzmandan Augmented Reality teknolojisi (artırılmış gerçeklik) ile taşınabilir aygıtlar ve akıllı gözlükler üzerinden gerçek vakitli takviye alabilmesini sağlıyor. Eserin ayırt edici özellikleri ortasında; kullanım kolaylığı ve yüksek güvenlik standartlarında çalışması yer alıyor. Müşterilerimize en kısa vakitte tahlil odaklı yanıt veriyoruz.” Çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere Vilnius ve Frankfurt’ta da olan toplam 22 bireyden oluşan bir grupları olduğunu lisana getiren Kahraman, “Ekip üyelerimiz müşteriyi dinleyen, hakikat tahlil yapan şahıslardan oluşuyor. Bizi rakiplerden farklı kılan en değerli noktalardan biri de bu” biçiminde konuştu.

BÜYÜK ZİYANI ÖNLÜYOR

VSight Remote ile dünyanın neresinde olursa olsun eksperlerle saha çalışanlarını birbirine bağlayarak, üretim çizgisinde oluşan arızalara en kısa vakitte tahlil bulduklarını tabir eden Cihat Kahraman, “Üretim çizgisinde meydana gelen ve çabucak çözülemeyen arızalar, 20 bin ’ya yakın ziyana neden oluyor. Tahlil için ekseriyetle eksperler farklı yerlerdeki fabrikalara seyahat ediyor ve bu da masraflı bir süreç. Biz, VSight Remote ile bu süreci en kısa vakitte ve en az kayıpla tahlile kavuşturuyoruz” diye konuştu.

BAKANLIK TAKVİYESİ ALDI

Sanayi Bakanlığı Teknogirişim dayanağını aldıklarını tabir eden Cihat Kahraman; “Birçok takviye ve teşebbüs sermayesinden faydalandık. KOSGEB ve TÜBİTAK takviyelerinden faydalandık. Bunun yanında birinci teşebbüs sermayesi yatırımımızı 2019 yılında Startup Wise Guys’dan aldık. Sonrasında 2021 yılının ağustos ayında Startup Wise Guys, Estonian Business Angels ve Contriber Ventures’tan 775 bin Euro’luk bir teşebbüs sermayesi yatırımı aldık” diye konuştu. İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet’in VSight’ın kuruluş basamağında ve gelişmesinde kendilerine çok büyük bir katkısı olduğunu söyleyen Kahraman “İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet mentörlerinden ve çalışanlarından aldığımız dayanak sayesinde eserimizi müşteriye nazaran şekillendirdik ve daha çok kullanıcı odaklı bir eser haline getirdik” dedi.

29 ülkede 150’yi aşkın müşteriye ulaştıklarını belirten Kahraman, ‘Önümüzdeki yıllar için maksatlarınız neler?’ sorusuna şu cevabı verdi: “2023 yılında Seri-A yatırım tipine çıkmayı planlıyoruz. Bununla birlikte network geliştirip, endüstriyel metaverse konusunda öncü firmalardan biri olmayı hedefliyoruz.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.