SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Esnaftan dayanak tarifesi: Ticaretin kalbi Eminönü’den depremzedeye güzellik köprüsü

Anadolu’nun toptan ticaret merkezi Eminönü, 6 Şubat’tan bu yana sarsıntı bölgesi için mesai yapıyor. Depremzedelerin soba, elektrikli ısıtıcı hatta oyuncak gereksinimlerini gidermeye odaklanan esnaf bir yandan kendi TIR’larını yüklerken bir yandan da bağış için alınan eserleri sıfır kâr ile satıyor. ticaretin kalbindeki zelzele seferberliğini yerinde izledi…

Esnaftan dayanak tarifesi: Ticaretin kalbi Eminönü’den depremzedeye güzellik köprüsü
Akacan The Mall
02.03.2023 07:24
0
A+
A-

Esnaftan dayanak tarifesi: Ticaretin kalbi Eminönü’den depremzedeye düzgünlük köprüsü
Anadolu’nun toptan ticaret merkezi Eminönü, 6 Şubat’tan bu yana zelzele bölgesi için mesai yapıyor. Depremzedelerin soba, elektrikli ısıtıcı hatta oyuncak gereksinimlerini gidermeye odaklanan esnaf bir yandan kendi TIR’larını yüklerken bir yandan da bağış için alınan eserleri sıfır kâr ile satıyor. ticaretin kalbindeki zelzele seferberliğini yerinde izledi…

Kahramanmaraş zelzelesinin açtığı yaraları sarmak için büyük bir seferberlik var. Depremzedelerin çadır ve konteyner muhtaçlıkları için büyük projeler ortaya konulurken kış koşullarının devam ettiği bölgede gerekli soba, elektrikli ısıtıcılar da esnafın eforlarıyla ulaştırılıyor. Ticaretin kalbinin attığı Eminönü ve Şişhane’deki esnaf, 6 Şubat’tan bu yana elindeki eserleri zelzele bölgesine ulaştırmak için fazla mesai yapıyor. Hürriyet olarak Eminönü ve Şişhane’deki seferberliği izledik. Konuştuğumuz esnafların tamamı zelzele bölgesine özel fiyat tarifesi uyguladığını söyledi. Bağış hedefiyle soba, ısıtıcı almak üzere gelenlere kimi ziyanına satış yaptı, kimi de maliyetine.

Eminönü Sobacılar Çarşısı esnafı Tarık Çelik, zelzele bölgesi için özel indirim yaptıklarını belirterek, bin 100 TL’ye sattıkları sobanın fiyatını 800 TL’ye indirdiklerini söyledi. Çelik, “İlk 10 gün çok önemli bir talep vardı. Fabrikalar ellerinde materyal olmadığı için üretim yapamadı. Biz elimizdeki tüm stokları bitirdik. Artık o talep biraz azaldı” dedi. Sobacı Avni Çakır da sac sobaları 450 TL’ye, emaye sobaları ise 600 TL’ye sattıklarını belirterek, “Depremin ikinci günü dükkânımı açmadım. Kendim de 3 bin 500 liralık soba gönderdim” diye konuştu.

Akacan The Mall

‘ÖRNEK OLSUN’

Han’da elektrikli ısıtıcı satan dükkân sahibi “Türkiye’ye örnek olsun” diyerek şunları anlattı: “Maliyetten alıyoruz maliyetin altından çıkış yapıyoruz. Bizden satın alanlara ayrıyeten kendimizden de eser koyuyoruz. Ziyan üstüne ziyan ediyoruz lakin içimiz rahat.”

Fiyatları yüzde 30 düşürdüğünü belirten esnaf, “Yeni gelen eserlerin maalesef maliyeti arttı, 350 TL’den satıyoruz” dedi. Elektrikli eşya satıcısı bir öbür esnaf ise anlaştıkları bir dokumacılık firmasıyla bölgeye battaniye gönderdiklerini anlattı.

‘TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ’

Şişhane’de ısıtıcı satan Aydın Aydın Elektrik’ten Hasan Aydın, bölgeye 3 bin ısıtıcı hibe ettiklerini ve sarsıntıdan evvel 280 TL olan fiyatı da 250’ye indirdiklerini belirtti. Aydın, “Elimizde çok az stok kaldı. Hammadde olmadığı için üretemiyoruz ve talebi karşılayamıyoruz” dedi. Seçkin Elektrik’in Sahibi Nadir Kurt ise her eserde fiyatı 50 TL indirdiklerini anlatarak, “Maliyetine veriyoruz. 20 bin adet satış yaptık fakat şimdilerde satışlar durdu” halinde konuştu.

 

‘TARAFTARA OYUNCAKLARI BİZ SATTIK’

Depremzede çocuklar için yapılan oyuncak yardımlarına bir takviye de Mercan Yokuşu’ndaki esnaftan geldi. Bilhassa peluş oyuncakların satıldığını anlatan esnaf yüzde 30’luk indirim yaptıklarını ve kâr almadıklarını anlattı. Peluş oyuncakların fiyatları 20 TL’den başlıyor 200 TL’ye kadar çıkabiliyor. Buradaki esnaf, Beşiktaş maçında taraftarın depremzede çocuklar için alana attığı oyuncakları da kendilerinden aldığını anlattılar. Sancak Oyuncak yetkilisi satışlardaki yoğunluğun azaldığını söyledi ve daha çok çocuk sevindirmek için uygun fiyatlı 20 TL’lik peluş oyuncakların tercih edildiğini belirtti. Ayıcık Dünyası yetkilisi Murat Demir de birçok oyuncağı hibe olarak gönderdiklerini ve zelzele bölgesine almak için gelenlere ise kâr almadan verdiklerini söyledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.