SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Güç dalında dijital dönüşüm süreci

Güç dalında dijital dönüşüm süreciBloomberg HT’de yayınlanan Dijital Stateji programında güç bölümündeki dijital dönüşüm konuşuldu. Husus …

Güç dalında dijital dönüşüm süreci
Akacan The Mall
14.04.2022 00:07
0
A+
A-

Güç dalında dijital dönüşüm süreci
Bloomberg HT’de yayınlanan Dijital Stateji programında güç bölümündeki dijital dönüşüm konuşuldu. Husus hakkında, Petrol Ofisi CFO’su Mehmet Abbasoğlu ve Golive CEO’su Şenay Yılmaz konuk oldu.

Bloomberg HT’de yayınlanan Dijital Stateji programının bu hafta güç kesimindeki dijital dönüşüm nasıl olduğunu ve süreçleri konuşuldu. Husus hakkında, Petrol Ofisi CFO’su Mehmet Abbasoğlu ve Petrol Ofisi’nin dijital dönüşüm seyahatinde çalışmalar yapan Golive CEO’su Şenay Yılmaz konuk oldu.

Güç bölümündeki dijital dönüşüm süreçleri hakkında konuşan Petrol Ofisi CEO’su Abbasoğlu, eser bazında farklılaşmanın hayli güç olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

Akacan The Mall

“Ana stratejimizin köşe taşı olarak eksiksiz müşteri memnuniyetini sağlamak ismine, teknolojiyi dijital dönüşümü ve finansal mühendisliği tam merkeze koyduk. Teknoloji deyince aklıma işletim sistemleri geliyor. Petrol Ofisi senede 13 milyon metreküp mal satan, 65 milyar TL civarında ciro yapan büyük bir şirket. İçinde bulunduğumuz ağ iktisadında en başta tedarikçilerimizden, en sonda da sadakat uygulamamızı indirmiş tüketicimize kadar entegre bir ortamda bulunmamızı sağlıyor. Bu teknolojiler bizim kardeş şirketlerimizi, hissedarlarımızı ve iştiraklerimizi entegre ediyor. Ağ iktisadı bünyesinde evvelden “B2B, B2C” üzere tabirler kullanıldık, artık bu tabirler yerlerini “we to everything” dediğimiz yani araçtan her ortama her manaya bağlanma muhtaçlığını giderme konseptine dönüşüyor”

Gelişime ve değişime adapte olanlar ayakta kalabildiğini söyleyen Golive CEO’su Yılmaz, “ Müşterilerine yanlışsız ve süratli hizmet sunabiliyor. İleri teknolojik tahliller üzerinde müşterilerimize uçtan uça tahliller sunuyoruz. Dijital dönüşüm seyahatinden süreç danışmanlığından, uygulama danışmanlığına kadar AR-GE tahlilleri ile eşlik ediyoruz. Bu teknolojilerin manalandırılması da kıymet kazandı. Bölümlere özel nasıl kullanacağız, nasıl konumlandırıp modelleyeceğiz 20 yıllık iş deneyimi ve SAP iş ortağı olarak sunabiliyoruz. “En yeterli uygulamaları nasıl daha sade kullanabiliriz?” örnek vermek gerekirse evvelce iş uygulamalarının tahlillerinde ve mümkün olduğu kadar muhtaçlıklarını tanımlardık artık ise en güzel sektörel iş uygulamalarını sunabiliyoruz. Şirketlerin dijital dönüşümde yatırım büyüklüğü, sürecin uzun olması ve sonuçların net olmaması üzere çelişkiler oluyor. Kesimlere özel modellenen ileri teknoloji tahlilleri ile çelişkileri bertaraf ediyoruz” dedi.

“ Dijital dönüşümler maliyet hesaplamada çok önemli tasarruf sağladık”

Güç sekötünde kullanılan dijital uygulamalar hakkında bilgi veren Abbasoğlu, “Enerji bölümü metaveri dediğimiz data trafiği konusunda hayli gelişmiş durumda. IOT (Internet Of Things) sistemi, düzenleyici kurumumuzun ve maliye bakanlığımızın uyguladığı bir sistem. Her terminal ve her depolama tesisimizde 5 dakikada bir düzenleyici kurumun kalibrasyon verisi göndermemize sebep veriyor. Bayilerimizle irtibat imkânı sağlıyor, ödeme sistemleri açısından kaynak aktarmalarını sağlıyor. Dalda çok aynın robot otomasyon süreçleri devrede, vergi ödemelerimiz tahsilatlarımızı problemsiz ve eksiksiz birebir anda gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Petrol Ofisi’nin dijital dönüşümü hakkında bilgi veren Yılmaz, “Petrol ofisinden çok geniş bir takımla çalıştık. 12 ay üzere bir müddette fikirden uygulama etabına geçildi. SAP’nın güç kesiminde güç dalındaki en büyük dijital dönüşüm projesi mükafatı alındı. Petrol ofisinin 5binin üzerindeki iş süreci eski sistemlerden dönüştürülerek SAP’nın hem Modal Company hem de standart sistemleri üzerine aktarıldı. Projede 2 gaye vardır bir tanesi yalınlaşarak dijitalleşme ve hedeflenen canlı kullanım tarihinde tüm katma pahaları ile birlikte projeyi canlıya geçirme” diye ekledi.

Son olarak Abbasoğlu, “Teknolojik adımın geri dönüşü hakkında kıymetlendirme bulunan Abbasoğlu, bir fırtınanın içindeyiz şu an emtia fiyatları artı, savaş çıktı eser zincirinin problemsiz devam etmesi ismine birinci kez bir güç dalı olarak bu modele geçmemiz maliyet hesaplama açısından çok önemli tasarruf sağladı. Biz şu anda her istasyonumuzda her dolum tesisimizde maliyet hesaplamasını çok daha yanlışsız yapabiliyoruz”dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.