SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ekranlı kulaklık periyodu… Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor

Piyasada şu an çok sayıda kablosuz kulaklık modeli var ve bu modellerin çabucak hepsi misal özellikleri sunuyor. Pazarda fark yaratmak isteyen firmalar, rekabeti bir sonraki düzeye taşımak ismine enteresan planlar peşinde. Bunlar ortasında en çok ses getiren ise kablosuz kulaklıklara ekran koymak oldu.

Ekranlı kulaklık periyodu… Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor
Akacan The Mall
21.01.2023 07:26
0
A+
A-

Ekranlı kulaklık devri… Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor
Piyasada şu an çok sayıda kablosuz kulaklık modeli var ve bu modellerin çabucak hepsi emsal özellikleri sunuyor. Pazarda fark yaratmak isteyen firmalar, rekabeti bir sonraki düzeye taşımak ismine farklı planlar peşinde. Bunlar ortasında en çok ses getiren ise kablosuz kulaklıklara ekran koymak oldu.

Kablosuz kulaklık üreten bir firma olarak fark yaratmak istiyorsunuz. Bunun için büyük rekabet içerisinde tam olarak ne yapabilirsiniz? Bu soruya yanıt arayan teknoloji devleri, şarj özellikli haznelerinde birer dokunmatik ekran taşıyan modeller çıkarmaya başladı. Bu bahiste birinci büyük adımlardan bir adedini geçtiğimiz yıl JBL firması attı. CES 2023 kapsamında ise sürece kendi hazırladığı tahlil ile dev bilgisayar üreticisi HP dahil oldu. Bu modellerin kulaklıkları taşıyan ve birebir vakitte şarj eden haznelerinde yer alan bu ekranlar, kullanıcılara birden fazla imkân sunuyor. Bu dokunmatik ekranlardan örneğin kulaklığın ve haznenin kalan batarya düzeyi görülebiliyor. Ekranlarda kulalıkların ayarları da denetim edilebiliyor.

ÇAĞRILARI GÖSTERİYOR

Akacan The Mall

Bu sayede örneğin farklı bir kaynağa bağlanmak için direkt olarak haznedeki ekran kullanılabiliyor yahut bu ekrandan etkin gürültü engelleme açılıp kapatılabiliyor. Ses açıp kapatma üzere özellikleri de üzerinde yer alan ekranlar, birçok süreç için telefonların cepten çıkarılmasına gerek bırakmıyor. Bu ekranlar telefonlara gelen davetleri görüntüleme, bu çağrıyı kapatma ya da açma vazifesiyle de kullanılabiliyor. Günümüzde birçok standart kablosuz kulaklığın denetimi, direkt olarak kulaklık üzerinden “kaydırma” ya da “sıkma” hareketleriyle yerine getiriliyor ve bu çok doğal yahut öteki bir deyişle tesirli bir kullanıcı tecrübesi sunmuyor.

İŞİTME CİHAZI

Hazneye ekledikleri ekran ile bunu büsbütün ortadan kaldırmayı başaran firmalardan HP, “Voyager Free 60 Plus” ismini verdiği kendi tahlilinde telefonlara gelen ileti üzere bildirimleri dahi haznedeki ekrandan gözler önüne seriyor. Bu usul ufak ayrıntılar üretim maliyetlerini arttıyor olmasına karşın firmaları yüzlerce alternatifin ve rekabetin önüne taşıyor, bunlar kullanıcıların da ziyadesiyle güzeline gidiyor. Bilhassa teknoloji meraklısı şahıslar bu türlü ufak imkânlara çok ilgi gösteriyor. Son devirde kablosuz kulaklıkları birer işitme aygıtı haline getirmeye de başlayan teknoloji devlerinin, alana hazneye entegre ekranlardan sonra getireceği inovasyonu daima birlikte göreceğiz.

 

SAATTEN ÇIKAN MODEL YAKINDA TÜRKİYE’DE

Kablosuz kulaklıklarda son periyotta gördüğüm en değişik seçenek “Huawei Watch Buds” akıllı saat modeli oldu. Burada “Tamam lakin bir akıllı saatin kablosuz kulaklıklar ile ne ilgisi olabilir?” diye sorabilirsiniz. Huawei imzalı bu yeni akıllı saatin en değerli özelliği, kendi gövdesinde bir “Kablosuz kulaklık taşıyor” olması. Saatin ekran kısmı üste gerçek kalkıyor ve buradan kablosuz kulaklıkları çıkıyor. Saat gövdesine sığması için ince yapıda hazırlanan kulak içi formundaki kulaklıklar, firmanın açıklamasına nazaran 30 mAh pilleriyle 4 saat üzere kâfi bir kullanım mühleti sunuyor. Bu kıymet, günümüzde birçok kablosuz kulaklık modelinden az lakin ufak yapıdan ötürü daha fazlasını elde etmek mümkün olmuyor. Önümüzdeki periyotta Türkiye’de de satılması beklenen Huawei Watch Buds, firmanın alandaki en yenilikçi tahlillerinden ve ileride çok sayıda diğer rakibe kavuşabilir.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.