SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dünya Olimpizm Günü kutlandı! – KIBRIS HABER

Dünya Olimpizm Günü kutlandı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
23.06.2023 19:15
0
A+
A-

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK), “23 Haziran Dünya Olimpizm Günü”nü kutladı…

MOK’tan verilen bilgiye göre;

Bugün Girne’de Atatürk büstü önünde gerçekleştirilen törene, KKTC MOK Başkanı Dursun Koç, yönetim kurulu üyelerinden Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu, eski TMOK üyesi, Türkiye Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı, KKTC MOK bireysel üyesi ve Disiplin Kurulu üyesi Ahmet Okumuş ile birlikte basın komitesi üyesi Derya Atamer katıldı. 

KKTC MOK yetkilileri, 23 Haziran Dünya Olimpizm Günü dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk koydu. 

Akacan The Mall

MOK Başkanı Dursun Koç da, günün anlam ve önemine vurgu yapan bir basın açıklaması yaptı.  Olimpizm ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

 “Olimpizm kavramı; dünyada dostluğu, kardeşliği, mükemmelliği, en iyiyi, en doğruyu, en hızlıyı, en yükseği, en güçlüyü ve en güzeli yakalamak, her türlü politik yaklaşımlardan, din, dil, ırk ile renk ayırımından uzak durmak ve böyle yaklaşımlara engel olmak ilkeleriyle düzenlenen olimpiyat oyunlarının ruhunu ve felsefesini ifade etmektedir. 

Biz, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi olarak bu ulvi ilkeler ve değerler bütünü doğrultusunda yıllardır faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu ilkelerin korunup kollanarak uygulanması ülkemizde pek kolay olmasa da; bunları koruma, uygulama azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

Dünyada 1987 yılından itibaren kutlanan olimpik gün, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 23 Haziran 1894 kuruluş tarihini işaret etmektedir.” 

Bu yıl , Olimpizm Günü’nü sağlık, mutluluk, barış ve huzur içerisinde kutlamanın buruk sevincini yaşadıklarına işaret edilen açıklama şöyle devam etti: 

“6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevresinde de büyük kayıplara neden olan depremde, Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinde bulunan 4 öğretmen, 26 öğrenci ve 5 velimizi kaybetmiş olmanın millet olarak derin üzüntüsünü yaşıyoruz! Birden çok spor dalında başarıları olan sporculardan oluşan Yıldız Kız ve Yıldız Erkek voleybol takımları, KKTC şampiyonu olmuş ve spor müsabakalarına katılabildikleri tek ülke olan Türkiye’deki Adıyaman ilinde bulundukları sürede gerçekleşen depremde görev şehidi olmuşlardır. Şampiyon Melekler Takımı’na olan özlem ve sevgimiz sonsuza dek sürecek, isimleri bundan sonra yapılacak çalışmalarımızda yad edilecektir. Onlar, bugün ve yarın şampiyonluğu hedefleyen tüm sporculara yürüdükleri yolda ışık tutmaya devam edeceklerdir. 

Diğer bir burukluğumuz ise, evrensel insan haklarına aykırı davranışların sporcularımıza uygulanmasından ve insanlık dışı spor ambargolarından kurtulamadığımızdan, kendi bayrağımız ve kendi ülke kimliğimizle dünya, Avrupa şampiyonalarına ve olimpiyat programlarına katılamıyor olmamızdan kaynaklanmaktadır. 22 Haziran 2023 tarihinde Milli Sporcumuz Buse Savaşkan’ın, dünya üniversite oyunlarına öğrencisi olduğu üniversitenin bulunduğu lokasyonun yani ülkemizin tanınmamışlığı ve Uluslararası Üniversite Spor Federasyonu (FISU)’na akredite olmadığı gerekçeleri ile şampiyonaya katılamayacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Savaşkan’ın 21.YY’da böyle bir gerekçe ile şampiyonaya katılamaması bir insanlık suçu olup, bizleri derinden üzmüştür. Buruk sevinçten kastımız, sporcularımızın bu ve buna benzer uygulamalara maruz kalmasıdır.  

Kıbrıs Türkü’ne bunları yaşatan kör ve sağır dünyaya karşı biz de mücadelemize azim, kararlılık ve inatla devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, içimizdeki birlik ve beraberliği, çalışma azmini güçlü tutarsak bu mücadelenin galibi biz olacağız. ” 

Açıklamada, KKTC MOK’un ekip gücüyle ortaya koyduğu vizyon ve üstlendiği misyonla tüm bu sorunların üstesinden geleceği ve sporcuları önünde rehber olmaya devam edeceği kaydedilerek şunlar ifade edildi: 

“Bu duygularla, bir sonraki olimpizm gününü kutlayacağımız 2024 yılının, KKTC gençliğine uygulanan spor ambargosunun ortadan kalkacağı, siyasetin spora olumsuz yönde müdahalesinin olmayacağı ve en önemlisi gençlerimizin dünya gençliği ile birlikte olimpizm ruhunu doyasıya yaşayacağı bir yıl olmasını, her yıl tekrarlanan temenni olarak yeniden temenni ediyorum.

Şahsım ve Yönetim Kurulu’muz adına başta ülke gençliğimizin ve tüm sporcuların 23 Haziran Dünya Olimpizm Günü’nü kutlar, barış içerisinde, yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir dünya diliyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.