SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor derken Pato’dan zıt köşe! İtalyanlar duyurdu: Adres Türkiye

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor derken Pato’dan aykırı köşe! İtalyanlar duyurdu: Adres TürkiyeTürkiye’de ismi farklı transfer …

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor derken Pato’dan zıt köşe! İtalyanlar duyurdu: Adres Türkiye
Akacan The Mall
14.07.2022 08:07
0
A+
A-

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor derken Pato’dan aykırı köşe! İtalyanlar duyurdu: Adres Türkiye
Türkiye’de ismi farklı transfer devirlerinde dört büyüklerle ismi anılan Brezilyalı golcü Pato, Muhteşem Lig yolunda. İtalyan basının transfere dair son ayrıntıları paylaşırken oyuncunun Türkiye’de mutabakat etabında olduğu kadrosu da yazdı…

Yeni dönemde UEFA Konferans Ligi’nde uğraş edecek olan yeşil-beyazlılar yeterli bir golcüyle takımını güçlendirmeyi hedeflerken, kıymetli bir transfer argümanı ortaya atıldı.

Süper Lig’de geçen dönemi 3. sırada bitirerek değerli bir muvaffakiyete imza atan Konyaspor, gözünü transfere dikti. İtalyan basınında yer alan haberde; Konyaspor’un, Brezilyalı golcü Pato ile transfer görüşmesi yaptığı aktarıldı. Deneyimli futbolcunun, mesleğindeki bir sonraki durağı bulduğu söz edildi.

Akacan The Mall

Çizme basını, haberi ‘Alexander Pato, Türkiye yolunda. Milan’ın eski yıldızı Konyaspor’la görüşüyor’ başlığıyla duyururken, savlar Konyaspor cephesinde de heyecan yarattı.  Tuttomercato’nun haberine nazaran; MLS grubu Orlando City ile 5 ay sonra mukavelesi bitecek olan Brezilyalı forvet için Yeşil-Beyazlılar ağır mesai harcıyor.

Şu anda Orlando City formasını giyen Pato, bu dönem 20 maça çıkarken 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Mesleğinde; Milan, Chelsea, Villarreal üzere Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde forma giyen Pato, çabucak hemen her periyot Türk ekiplerinin transfer gündemindeydi.

Öyle ki oyuncunun ismi farklı transfer devirlerinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray konut Trabzonspor’la da anıldı.

HÜCUMUN FARKLI NOKTALARINDA OYNAYABİLİYOR

Tam ismiyle Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), Brezilya’nın Parana eyaletine bağlı Pato Branco ilçesinde dünyaya geldi. 2 Eylül 1989 doğumlu futbolcu 32 yaşında. Oyuncu tıpkı vakitte sağ kanat ve sol kanatta da oynayabiliyor.

Alexandre Pato, futbola Brezilya Serie A’nın esaslı kulüplerinden Internacional’de başladı. Uzun mühlet bu kadronun altyapısında oynadıktan sonra şimdi 16 yaşındayken A Ekibe yükseltildi. Internacional’deki bir dönemlik performansı onu Avrupa’da tanınan hale getirdi. Bilhassa, 2006 yılındaki FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanan takımda yer alması popülaritesini artırdı.

MİLAN’DAN 24 MİLYON EURO BONSERVİS

AC Milan, 2007 yılında “astronomik” sayılabilecek bir bonservis bedeliyle (24 milyon Euro) 18’lik Pato’yu renklerine bağladı. 18 yaşında geldiği AC Milan’da 6 yıl boyunca oynadı. Lakin Kırmızı-Siyahlılardaki idare değişikliği, arka arda alınan makus sonuçlar ve kulübün yeni arayışlar içerisinde olması, Pato’nun Milan’daki sonu oldu.

3 Ocak 2013’te Brezilya’nın bir öbür güçlü kadrosu Corinthians’a (15 milyon Euro) geçen Pato, 1,5 yıllık sürecin ardından Sao Paulo ve Chelsea’ye kiralandı. Yeni duraklarında da bir türlü beklentilerin altında kalması sebebiyle 2016’da 3 milyon Euro karşılığında Villarreal’e geçti.

ÇİN’DE KENDİNİ GÖSTERDİ

Yarım dönemde LaLiga’da 14 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistlik performansla eski günlerini mumla aradı. O devir Çin futbolunda yapılan yatırımlar, Villarreal için de güzel bir çıkış noktası oldu. 2017’de 6 milyon Euro piyasa kıymeti bulunan futbolcu, bedelinin 3 katına Çin gruplarından Tianhai’ye geçti.

Tianhai, Pato’nun eski günlerini hatırladığı duraktı. 2 dönemde 47 maça çıkan Brezilyalı, attığı 30 gol; yaptığı 6 asistle kadrosunun gol yollarındaki tehlikeli isimlerinden biri olarak anıldı. Bilhassa 2 yıl içerisinde kırmızı kart görmemesi dikkate paha bir öbür noktaydı. Tianhai’de kıymetine değer katan Pato, bonservis bedeli olmaksızın eski kulübü Sao Paulo’ya döndü. Paulo, Pato’nun mesleği için ikinci bir talihti. Ama dönemi 13 maç, 4 gol; 2 asistle kapattı. Sakatlıklar, formsuzluk ve kondisyon eksikliği ünlü futbolcunun hanesine eksi olarak yazıldı.

6 AY KULÜP BULAMADI

21 Ağustos’ta Sao Paulo’daki kontratı feshedilen Alexandre, 6 ay kulüp bulamadı. Oyuncunun menajerleri dünyanın dört bir tarafındaki kulüplerle görüşmeler gerçekleştirdi. Şubat 2021’de MLS takımı Orlando City, Pato’ya kontrat götürdü.

Aralık 2022’ye kadar süren kontratı imzalayan Alexandre Pato, burada da beklentilerin bir oldukça ötesinde kaldı. 1,5 dönemde 19 maça çıkmasına rağmen 3 gol, 3 asistlik katkı sağladı.

Alexandre Rodrigues da Silva (Pato), 16 yıllık futbol mesleği boyunca 416 maça çıkıp 163 gol attı, 51 defa asist yaptı. 36 sefer sarı kart görmesine rağmen hiç kırmızı kart cezası almadı. Birebir vakitte 27 kere Ulusal formayı giyen futbolcu, 10 defa fileleri sarstı.

 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.