SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy 2024 yılı için verilen bütçenin yeterli olmadığını dile getirdi! – KIBRIS HABER

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy 2024 yılı için verilen bütçenin yeterli olmadığını dile getirdi! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
06.12.2023 19:17
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, 2024 yılı için görüşülen bütçenin sorunları çözmek için yeterli olmayacağını ve mevcut ekonomik sorunların yeni yıla da taşınacağını söyledi…

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre;

Meclis’te görüşülen bütçenin “iş ola” yapıldığını savunan Akansoy, “Halkın beklentilerine cevap vermekten çok uzak” dedi.

Hükümette yeni açılımlara imkan verebilecek bir vizyon olmadığını dile getiren Akansoy, bu zihniyetin devamı halinde sorunların büyüyeceğini kaydetti. Akansoy, Kanal SİM’de programa katılarak, gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Akacan The Mall

Hükümetin mali politikasının olmadığını savunan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, bundan dolayı halkın TL’nin değer kaybına göre dalgalanma yaşadığını söyledi. Türk lirasının pozisyonunun siyasi ve ekonomik kararlara bağlı olarak şekillendiğini belirten Akansoy, “Bizim ekonomik olarak kaderimiz Ankara’daki siyasilerin vereceği kararlara bağlandı. Bundan kurtuluş noktası da Kıbrıs sorununun çözümüdür” dedi. Hayat pahalılığı oranıyla ilgili değerlendirmelerin de eksik kaldığını ifade eden Akansoy, hükümetin sadece insanların günlük hayatlarını sürdürebilecekleri kadar oran belirlediğini belirtti.

Ekonominin büyümesine yönelik gerekli teşvik ve hibelerin verilmediğini belirten Asım Akansoy, bunun da ekonominin daralmasına yol açtığını ve insanların alım gücünü düşürdüğünü söyledi. Gerek TL kullanımı, gerekse Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan sorunlar bilinse de bu durumda bile yapılabilecek şeyler olduğunu kaydeden Akansoy, hükümetin bu sorunlarla ilgili inisiyatif alıp Türkiye Cumhuriyeti ile görüşme yapması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs’ın kayıt dışı paranın cenneti haline geldiğini ifade eden Akansoy, “Hukukun dikkate alınmadığı, kamu otoritesinin olmadığı, rüşvetin, yolsuzluğun üst düzey olduğu bir coğrafya haline geldik” dedi.

Dışarıdan gelen yatırımcılar konusuna değinen Akansoy, “Dış yatırımcılar eğer halkımızın beklentilerine ve toplumsal ihtiyaçlara yanıt vermeyecekse, buna izin vermemek gerekir. İskele beton şehir haline geldi. Yabancı yatırımcıya ihtiyaç olduğunu, ama bunun kurallarının olması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

“Tüm bu sorunlar yaşanırken iktidarda CTP olsaydı ne olurdu?” sorusunu cevaplayan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “İstikrarlı muhasebe birimine süratle el atardık. Arazi satışında düzenlemeye giderdik. Bu ülkenin sahipleri Kıbrıs Türk halkıysa, onun beklentilerine göre hareket ederdik. Mutlaka en erken zamanda Yurttaşlık Yasası’nı yenilerdik. Nüfus konusunu da planlardık” ifadelerini kullandı.

Marifetin hükümete gelmek olmadığını kaydeden Asım Akansoy, asıl marifetin istikrarlı bir biçimde hükümette kalmak olduğunu söyledi.

Eğitimde yaşanan sorunlara değinen Akansoy, CTP’nin geçtiğimiz haftalarda iki gün süren eğitim çalıştayı düzenlediğini ve bu çalıştayda çıkan sonucu rapor haline getirip Kıbrıs Türk halkıyla paylaşacaklarını aktardı. Çalıştaya Avrupa Birliği’nin mesleki eğitim uzmanının yanı sıra Türkiye ve Kıbrıs’tan çok sayıda uzmanların katıldığını belirten Akansoy, faydalı sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Öğretmenlerle Milli  Eğitim Bakanı arasında diyalog sorunu yaşandığını işaret eden Akansoy, “Hala Sultan’da gerçekleşen olaylar basına taşındı. Bunlar ciddi sorunlardır. Eğitim Bakanlığı ne işe yarıyor…”” dedi. Kolektif çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Asım Akansoy, bu sebepten dolayı CTP’nin “bu yol birlikte yürünecek, bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz” dediğini vurguladı.

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelere de değinen Akansoy, BM’nin yeni özel temsilci atamasına yönelik bazı iddialar bulunduğunu söyledi. Yeni temsilci atanmasının bir takım yeni açılımları da beraberinde getireceğine vurgu yapan Akansoy, 2025 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin CTP için büyük önem taşıdığını belirtti.

Isias Hotel davasına da değinen Akansoy, bunun Kıbrıs Türk toplumu için çok önemli bir dava olduğunu söyledi. Tarifi olmayan bir acıyla karşı karşıya kalındığını dile getiren Akansoy, “Bu noktada ailelerin çok  haklı olarak istediği, bizim de istediğimiz tek bir şey var. O da suçluların hak ettiği cezayı almasıdır. 3 Ocak’ta davanın ilk görüşmesi başlayacak. Biz de ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Biz de mücadelemizi sürdüreceğiz. İddianamenin kabulü hepimizde hayal kırıklığı yarattı. Fakat bu mücadeleyi Türkiye basını ve kamuoyuyla görüşüyoruz ve görüşeceğiz. Çocuklarımızın hayatlarını kaybetmesine sebep olan suçluların gerekli cezayı alması için mücadelemizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.