SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş her maçını bu türlü oynamak zorunda | Fenerbahçe’nin tıp bahtı daha fazla

Spor Toto Üstün Lig’in 24. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Beşiktaş her maçını bu türlü oynamak zorunda | Fenerbahçe’nin tıp bahtı daha fazla
Akacan The Mall
07.03.2023 07:36
0
A+
A-

Beşiktaş her maçını bu türlü oynamak zorunda | Fenerbahçe’nin cins talihi daha fazla
Spor Toto Üstün Lig’in 24. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Uğur Meleke, Güntekin Onay, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- Trabzonspor’da lider Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldı. Bu dönem yaşanan sıkıntıların kaynağı Ağaoğlu muydu?

Akacan The Mall

UĞUR MELEKE: MİSYON MÜDDETİNDE ÂLÂ BİR İŞ ÇIKARDI

Böyle sportif bir krizde liderlerin istifa etmesine çok alışık değiliz. Olağanda Türk futbolunun ezberi, teknik adam değişikliği istikametinde. O yüzden Ahmet Ağaoğlu’nun aldığı karar, pek alışık olduğumuz çeşitten değil. Ben her türlü istifa kararına çok hürmet duyuyorum zira Türkiye’de istifa kavramı, kolay kolay devreye giren bir kurum değil. Ahmet Ağaoğlu ise bence gerek sportif sonuçlar, gerekse transfer marketteki ataklarıyla başkanlık vazifesi sürecinde uygun bir iş çıkardı.

MEHMET ARSLAN: HUZURU ÇABUK KAYBETTİ

Huzurlu çok geç bulan ancak çok çabuk kaybeden bir topluluk Trabzonspor. Lider Ahmet Ağaoğlu ve teknik yönetici Abdullah Avcı ile yakaladıkları istikrarı sürdüremediler. Evvel bu ikili ortasında soğukluk başladı. Saha içi sonuçlar da berbat olunca kriz derinleşti. Artık o ahengi tekrar yakalamak çok sıkıntı. En hakikat karar Abdullah Avcı ile uyumlu çalışacak bir lider ve idare şurası. Bu gerçekleşir mi? Çok sıkıntı ihtimal.

FIRAT AYDINUS: TÜRKİYE KUPASI’NA KONSANTRE OLMALI

Ahmet Ağaoğlu’nun beklenmedik istifası, insanlara sebebi itibariyle perde ardında farklı gelişmelerin olduğunu düşündürüyor. Ağaoğlu daha eylül ayında Abdullah Avcı ile 3 yıllık mukavele imzalamıştı. Hasebiyle bu noktada “İstifanın asıl münasebeti ne?” sorusu akıllara geliyor. Sanırım önümüzdeki süreçte asıl sebepleri öğrenme fırsatı bulacaktır Trabzonlular. Harika Lig ve Avrupa amaçlarından kopan Trabzonspor Avcı ile devam edecekse önümüzdeki dönemin muhtaçlıkları doğrultusunda orta vadeli bir planlama yapmalı. Ayrıyeten büsbütün amaçsız kaldığı da söylenemez; Türkiye Kupası’nda şampiyon olmak da kıymetli bir muvaffakiyettir.

GÜNTEKİN ONAY: TRABZON İÇİN BÜYÜK KAYIP

Ahmet Ağaoğlu çok güç bir periyotta elini taşının altına koydu ve 5 yıllık misyon sürecinde 4 kupa kazanarak Trabzonspor tarihinin en başarılı liderlerinden biri oldu. Onun devrinde bordo mavili topluluk uzun yıllardır hiç olmadığı kadar birleşti, kenetlendi. Kadronun başarısızlığı sonrası istifa kararı alması, onun ne kadar sorumluluk sahibi bir kişi olduğunun delili. İstifanın öteki sebepleri var mı şu an bilemiyoruz ancak Trabzonspor için büyük bir kayıp olduğu tartışılmaz.

2- Ankaragücü’nü 2-1 yenen Beşiktaş’ta yenilerin performansını ve N’Koudou’nun dışlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

FIRAT AYDINUS: ONUR BU TÜRLÜ OYNARSA ROSIER İKİNCİ TERCİH OLUR

Beşiktaş her ne kadar son 10 dakikada baskı yese de Ankaragücü karşısında seyir zevki yüksek, istekli bir oyun sergiledi. Siyah beyazlı kadro, taraftarlarını yanında görmek istiyorsa dönem sonuna kadar her maçını bu kıvamda oynamalı. Yenilerden Onur’un sağ kanatta Redmond ile ahengi ve performansı bu türlü devam ederse Rosier ikinci tercih olarak kalır. Colley, konum bilgisi, soğukkanlılığı ve Tayyip ile yakaladığı ahenkle olumlu not aldı. Maxim de klas hareketleriyle taraftarlara, “Keşke daha evvel oyuna girseydi” dedirtti. N’Koudou’ya gelince… Sanıyorum o da Şenol Güneş’in defterinin art sayfalarında yer alacak.

MEHMET ARSLAN: N’KOUDOU HAMLEDE TESİRLİYDİ GİDİŞİ KAYIP OLACAKTIR

Maxim’den başlayalım… Çok az müddet aldı. Ancak buna karşın kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Onur, Colley ve Hadziahmetovic gruba ahenk ve katkı sağlayacak oyuncular. Takım derinliği Şenol Güneş’in elini rahatlatacak bir noktaya erişti. Güneş’in gözden çıkardığı N’Koudou çok yararlı bir oyuncuydu. Disiplin konusunu bilemem lakin grubun atak gücüne katkı yapan bir isimdi. Gidişi kayıp olacaktır.

UĞUR MELEKE: BEŞİKTAŞ ASLINDA 11 YENİ OYUNCUSUYLA OYNADI

Beşiktaş’ın Ankaragücü maçına çıkan 11 oyuncusu da yeni transferdi bir bakıma. 11’in dokuzu bu dönem ekibe katıldı. Salih kiralık vazifeden, Mert de uzun vadeli sakatlıktan döndü. Yani Beşiktaş şu anda 11 yeniyle oynuyor aslında. Olağanda bu türlü yeni kurulan bir grup bu sancıları ağustos-eylülde yaşar fakat Beşiktaş tekrar yapılanma ağrılarını belirli ki martta hissedecek. Amir bence olağanüstü bir başlangıç yaptı. Colley ve Onur da uygunlardı. Maxim’in de çok büyük kalite katacağı kesin.

GÜNTEKİN ONAY: CENK İÇİN ÇOK BEKLEDİ, MAXIM’İ 11’DE OYNATMALI

Beşiktaş, konum açısından güçlü bir maç oynadı fakat 20 şuttan yalnızca 2 gol çıkarabilmesi düşündürücü. Cenk’te bir düşüş var. Neredeyse bütün şutları kaleci Gökhan’dan döndü. Şenol Güneş buna karşın 84 dakika onu oyunda tuttu. Sonradan oyuna giren Maxim de buram buram kalite kokan hareketleriyle banko birinci 11’de oynaması gerektiğini gösterdi.

3- Fenerbahçe, gelgitli maçta Kayseri’yi 2-1’le geçti. Son 6 maçta 16 puan kazanan Fenerbahçe eski günlerine döndü mü?

UĞUR MELEKE: YÜKSELİŞTE FERDİ VE LINCOLN’ÜN HİSSESİ BÜYÜK

Fenerbahçe’nin Dünya Kupası sonrası yaşadığı sallantıyı yavaş yavaş atlattığını söylemek mümkün. Çünkü ocak-şubat devrinde gerek önde yaptıkları baskı, gerekse savunma-hücum bloğu ortasındaki ara konusunda kasvetler yaşamışlardı. Peş peşe yeterli sonuçlarla moral düzeylerinin bir ölçü yükseldiği ortada. Ferdi grubun en yeterlisi. Aslında Ferdi’nin yanına öbür bek Lincoln’ü de yazabiliriz. İki bekin yükselen performansı Fenerbahçe’nin çıkışında anahtar.

MEHMET ARSLAN: BELÖZOĞLU VE KARTAL DEVİRLERİ ÜZERE OLABİLİR

Çok sevgili bir arkadaşım Fenerbahçe’nin değişik bir istatistiğine dikkat çekmişti. İsmail Kartal ve Emre Belözoğlu vaktinde şubat ayından itibaren yükselen bir grafik çizdi Fenerbahçe. Misal bir grafiği bu dönem da çizmesi olası. Bunun gerçekleşmesi halinde tepe yarışı dönem sonuna kadar devam eder. O anlamsız seyirci yasağından da kelam edelim. Fenerbahçe duruşuyla ve çabası ile o yasak zihniyeti de yerle bir etti. Hele maç sonu boş tribünlere selam durmaları mükemmeldi.

GÜNTEKİN ONAY: VALENCIA, FERDİ, LINCOLN VE KALECİ ALTAY MUAZZAM

Fenerbahçe, döneme en erken başlayan ve 3 kulvarda da yoluna devam eden tek grup. Böylesine ağır maç trafiği olan bir takımın dönem içerisinde inişler yaşaması pek doğal. Valencia’nın sıradışı performansına Ferdi ve Lincoln’ün muazzam form seviyeleri ve kaleci Altay’ın istikrarı eklenince kadro yine rayına oturdu. Fenerbahçe’nin her kulvarda savlı grafiğini dönem sonuna kadar sürdüreceğine inanıyorum.

FIRAT AYDINUS: BU SAATTEN SONRA OYUN DEĞİL, SONUÇLAR ÖNEMLİ

Fenerbahçe, puan kaybının telafisinin olamayacağı bir sürecin içinde bulunuyor. Galatasaray ile 6 puanlık farkın getirdiği gerilim bu maçta ister istemez kendini gösterdi. Evet, gelgitli ve heyecan dolu bir karşılaşmaydı. Bilhassa birinci yarısında rakibine çok fazla durum veren Fenerbahçe bu çeşit maçları yaşamak zorunda kalacak. Esasen bu saatten sonra oyundan fazla sonuçlar daha büyük ehemmiyet teşkil edecek ancak şunu da söylemek gerekir; Fenerbahçe’nin kalan maçlarında Ferdi ile Valencia’nın ferdi performansları kadronun alacağı sonuçlarda direkt tesirli olacak.

4- Sevilla, La Liga’da güç günler geçiriyor. Son Atletico deplasmanında 6-1 mağlup oldular. Sevilla’da Fenerbahçe’nin bahtı ne kadar?

MEHMET ARSLAN: F.BAHÇE’NİN TIP TALİHİ SEVILLA’DAN DAHA FAZLA

Fenerbahçe’nin Sevilla’yı elediği maçı Sevilla’da izlemiştim. Penaltı atışları sonrası çeşidi geçmişti. Süper bir gündü. Çok uzun vakit geçti. Fakat hatırlıyorum o devir Sevilla, bugünkünden çok daha güçlüydü. Lakin maçın sonucunu bu form durumları değil, 2 maçta sergilenecek futbol belirleyecek. Ben Fenerbahçe’nin tıp talihini Sevilla’ya nazaran yüksek görüyorum. Son sekiz hiç de uzak değil.

FIRAT AYDINUS: GALİBİYET YAHUT BERABERLİK KİMSEYİ ŞAŞIRTMASIN

La Liga’da düşme sınırının bir basamak üzerinde bulunan Sevilla konutunda oynadığı 12 maçtan 4 galibiyet çıkarabilmiş. Elche ve Almeria’dan sonra en çok gol yiyen üçüncü grup. Şampiyonlar Ligi kümesinde yalnızca konutunda Kopenhag’ı yenebilen Sevilla, Avrupa Ligi’nde PSV’yi elemeyi başardı. Kulüp olarak Fenerbahçe çabasını yine çıkışa geçme yolunda bir ‘kurtuluş maçı’ olarak görseler de bence sarı lacivertlilerin alacağı galibiyet yahut en makûs beraberlik kimseyi şaşırtmasın.

UĞUR MELEKE: ONLAR İÇİN ALMERIA VE GETAFE MAÇLARI DAHA ÖNEMLİ

Nasıl Şampiyonlar Ligi, Real Madrid’in oyun alanı üzere olduysa, Avrupa Ligi’ne de ‘UEFA Sevilla Kupası’ desek yanılmış olmayız herhalde. Sevilla bu düzeylerde çok tecrübeli. Kümelerde Kopenhag’ı, bir evvelki tıpta da PSV’yi 3-0 yenerek esasen iç alanda farklı olduklarını kanıtladılar. Fakat son periyotta ligde yaşadıkları sıkıntılar da hayati. Şu anda stoperleri de sakat olan Sevilla’nın sıradaki 4 maçının en değerli ikisi Fenerbahçe karşılaşmaları değil, Almeria ve Getafe maçları.

GÜNTEKİN ONAY: HARİKA BİR DÖNEM YAŞIYORLAR, TALİHLER EŞİT

Sevilla tüm beklentileri alt üst eden bir dönem yaşıyor. Takımında 2022 Dünya Kupası’nın en kalecilerinden Bono ile Rakitic, Alex Telles, Papa Gueye, En-Nesyri ve Suso üzere değerli futbolcuların bulunduğu bir grubun La Liga’da bu kadar makûs sonuçlar alması inanılmaz! Sevilla’nın kâğıt üzerinde Fenerbahçe’den daha güçlü ve deneyimli olduğu bir gerçek. Lakin şu an onların birinci önceliği La Liga’da tutunmak. Hasebiyle bu basamakta Avrupa Ligi’ne tam kapasiteyle asılabileceklerini sanmıyorum. Jesus her ne kadar kendilerini favori görmese de cins bahtları eşit.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.