SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Stefan Kuntz: ‘Bende Arda Güler’deki yeteneğin lakin yüzde 10’u vardı’

A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Fenerbahçeli genç yıldızı hem övdü, hem kendisiyle ilgili esprili bir kıyas yaptı hem de ihtarlarda bulundu.

Stefan Kuntz: ‘Bende Arda Güler’deki yeteneğin lakin yüzde 10’u vardı’
Akacan The Mall
07.03.2023 07:36
0
A+
A-

Stefan Kuntz: ‘Bende Arda Güler’deki yeteneğin fakat yüzde 10’u vardı’
A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Fenerbahçeli genç yıldızı hem övdü, hem kendisiyle ilgili esprili bir kıyas yaptı hem de ikazlarda bulundu.

A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, UEFA EURO 2024 elemelerinde 25 Mart’ta Ermenistan, 28 Mart’ta Hırvatistan ile oynayacağımız maçlar öncesi ağır bir görüşme trafiğinde. Ay yıldızlı grubumuza futbolcu gönderen ekiplerle ve teknik adamlarla görüşen, futbolcularla da bir ortaya gelen tecrübeli teknik adam kritik maçlar öncesinde Hürriyet’e özel bir röportaj verdi. Kuntz zelzelenin tesirlerinden oyuncu tercihlerine, tenkitlerden gelecek gayelerine başta olmak üzere birçok mevzuda kıymetli açıklamalarda bulundu.

DAHA EVVEL TIPKI İLGİYİ GÖREN BİRÇOK FUTBOL ARTIK YOK

Akacan The Mall

– Arda Güler’in az mühlet alması çok eleştiriliyor. Bu hususta ne düşünüyorsunuz?

· Arda Güler bizim için bir cevher! Türkiye’nin, Türk futbolunun bir kıymeti. Arda Güler ile alakalı sorduğunuz için memnunum. Sizler Türk basını olarak şunu benden çok daha uygun biliyorsunuz. Geçmişte de Arda’ya gösterilen ilgi diğer futbolculara da verildi. Ve bu ilgi sonucunda kimi oyuncularımız erken transferler yaptılar, yanlış kararlar verdiler. Ya da bunun altında ezilip futbol hayatlarını sıkıntı sürdürdüler. Futbol içinde fazla rol almadılar. Beklenen başarıyı gösteremediler.

ARDA GÜLER İÇİN SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR

Almanya ile kıyaslarsak yeniden sabır konusuna geleceğiz. Kai Havertz, U21 oyuncusu olmadan U19’dan A kadroya çıkan tek oyuncu. Fakat A Ulusal Kadro için oynamadan evvel 60 tane Bundesliga maçına çıktı Havertz. Avrupa Ligleri de dahil olan bir atmosferde. Bizim şu anda bahsettiğimiz genç oyuncumuzun Fenerbahçe’de daha 90 dakika oynamadığı mühletler hakkında konuşuyoruz. Arda bizim kıymetimiz. Türkiye’nin, Türk futbolunun bedeli… Bizim ona kendini geliştirebilecek, en hoş ortamı sağlamamız gerekli.

ASIL EVREYİ KAYDETMESİ İÇİN ÖNÜNDE 2-3 YIL VAR

Arda’nın Türk futboluna vuracağı damga, sağlayacağı katkı, verecekleri yarın ya da 6 ay sonra deği! Hakikat geliştirilirse 2-3 yıl sonra asıl evresini kaydedip Türk futboluna paha katabilecek. Kulüplerin, yetkililerin daha dikkatli, uzun vadeli, sabırlı kararlar vermesi ve kamuoyunun da bunun şuurunda olması değerli. Biraz daha gönül isterdi ancak fizikî yapısı daha güçlü olsun. (Gülerek) Onun yeteneğinin fakat % 10’u bende vardı

JORGE JESUS İLE ARDA İÇİN ALIŞILMIŞ Kİ KONUŞTUK

– Jorge Jesus, Arda Güler için eleştiriliyor. Bu mevzuyu konuştunuz mu?

· “Tabii ki sayın Jesus ile Arda üzerine de konuştuk. Arda ile birlikte başka potansiyel A Ulusal Kadro oyucularımız hakkında da bilgi aldık. Kulüpler içinde verilen kararlar, yapılanma, kulübün içindedir.”

EURO 2024’TE OLACAĞIZ, GAYE DÜNYA KUPASI’NA DA GİTMEK

“Bırakmak, vazgeçmek ya da pes etmek… O denli bir söz benim lügatımda yok. Evet Faroe Adaları ve Lüksemburg maçları sıkıntı geçti. Ancak totalde Dünya Kupası elemelerini geçip play off’a ulaştık. Uluslar Ligi’nde kümemizde 1. olduk. Totalde ne kazandığımızı göz önünde tutmaktansa, problemli maçı hep ön planda tutuyoruz. Bu sonuçlar ne kadar üzücü de olsa ders çıkarmak için çok kıymetliydi.

Şu an mevcut oyuncularımızı göz önünde tutarsak katiyetle, çok net Avrupa Şampiyonası’na gidecek kalitede olduklarını söyleyebilirim. EURO 2024’de olacağız. Diyelim ki elemelerde yüzde 2 motivasyon eksikliğim oldu ise, emin olun Dünya Kupası’nı izlerken o yüzde 2’yi misli misli doldurdum. Ve ben muhakkak Türkiye ile bir Dünya Kupası’na gitmek istiyorum.”

KADRODA SON KARARI BEN VERİYORUM

“Türk futbol topluluğunda, kültüründe bir yere gönül verdiyseniz onların kendi oyuncularını Ulusal Takım’da görmek istemeleri, desteklemeleri doğal bir şey… Bu Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve tüm kulüpler için geçerli. Taraftarlık da topluluğa olan sevgi de olan şeyler bunlar. Burada da çok kesin ve net konuşacağım. Biz teknik grubumuzla kadroyu belirliyoruz. Ve son kararı ben veriyorum. Sorumluluk benim.” ‘Milli forma için 4 büyükte mi oynamak gerekir?’ eleştirisini hak etmiyoruz. Aslında seçtiğimiz oyuncuları takip ederlerse sorunun cevabı orada!”

TÜM KORNALARA BASTIRACAĞIZ

– Alman Ulusal Takımı’nın potansiyel adaylarındandınız. Türkiye’nin riskli bir tercih olduğunu düşünüyor musunuz?

· “Ben mutlaka o denli düşünmüyorum. Bu kararı hem mantığım hem de hislerimle aldım. Ve yüzde 100 emindim. Benim gayem ego ile yaşamak değil. Yürekli bir karar, katılıyorum ve sevgi üzerine verilmiş bir karar. Artık kasım ayında şayet ki gayemize ulaştığımızı düşünürsek, ben kapalı odalarda en çok sevinenlerden olabilirim. Asıl sevindiğim grubum ve oyuncularımın memnunluğu, bir sonraki sahneye çıkabilmeleri, taraftarımızı memnun etmiş olmak. Bunlar benim için mesleğimde ‘Avrupa Kupası’na katıldı’ yazmasından çok daha değerli bir şey.

TARAFTARIN ‘KORNA’ KELAMI AKLIMA KAZINDI

Almanya’da kasiyerlik yaparken gurbetçi bir taraftarımız ‘Hocam kornaya basma imkanımız olsun’ dedi. Sonuçta bizi o kadar galibiyetler, muvaffakiyetler keyifli ediyor ki! Biz konvoylar yapacağız. Kentlerimizde kutlamalar da yapacağız. O kornaya basmak istiyoruz. Maksatlar ile alakalı düşündüğümde başımda daima korna sesi yükseliyor. O kornayı taraftarımız aklıma kazıdı. Kornalara basacağız,”

KLOPP BANA ‘TÜRKİYE’DE SABIR VAR MI?’ DİYE SORDU

– Babel ve Rijkaard ‘Türk futbolunda her şey var, hiçbir şey tam değil’ dedi. Bu bahiste ne düşünüyorsunuz?

· “Çok sıkıntı bir soru! Bu süreçte şunu öğrendim. Her doğruyu her yerde direkt söylememek lazım. O yüzden doğruyu en hoş biçimde söz etmeye çalışacağım. Benim yaptığım ve yapmak istediğim istatistiksel bilgilerle bu durumu göstermek! Bu biçimde daha net muhakkak oluyor. Türkiye ile Avrupa’nın 5 büyük liginde yaş ortalamalarını, topun oyunda kaldığı mühletleri, U21 ekibimizin piyasa bedelini ve U21 oyuncularımızın Muhteşem Lig’de aldıkları müddetleri kıyasladığınızda birçok mevzuda Türkiye’nin son sıralarda olduğunu göreceksiniz.” Klopp ‘Türkiye’de çalışmam, beni kovarlar. Zira sabır yok’ demişti…

KLOPP’UN BAŞLANGIÇLARI SIKINTILI

· Bana nitekim ‘Türkiye’de sahiden sabır diye bir şey var mı?’ diye sordu Klopp. Jurgen Klopp’un bir kulüpte vazifeye geldikten sonraki başlangıç mühletleri dertli ya da düzenleme içinde geçer. Kendisi Türkiye’de günlük sonuçların, yenilgilerin, başarısızlıkların neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişim ismine neden beklemediklerini merak etti. Örneğin Dortmund… Klopp’un gruba gelişinden muhakkak müddet sonra muvaffakiyet elde edilmeye başladı. Fakat olağanda Türkiye’de o müddet zarfında inanılmaz tenkitler olur. Türkiye’de, Klopp’u şaşırtan husus bu.”

BEN YAPTIĞIMIZ İŞTEN KATİYETLE MEMNUNUM

– Şu ana kadar performansınız ve sonrası için muvaffakiyet kriteriniz nedir?

· Vazifeye geldiğimde evvelki idarenin belirlediği iki gaye vardı. Birincisi mümkünatı varsa Dünya Kupası play off tipine kalabilmek ve Uluslar Ligi’nde ise bir üst lige çıkmaktı. Bu iki amaç de başarıldı. Bu mevzuda 10 puan aldık diyebilirim.

· Hakan Çalhanoğlu’nun en güzel performansını gösterdiği ulusal grup devrini yaşıyor olması… Bu beni çok keyifli ediyor. Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan üzere iki genç futbolcuyu Türkiye Ulusal Takımı’na kazandırdığım için memnun, gururluyum. Genel olarak baktığımda ben muhakkak yaptığımız işten çok mutluyum. Doğal ki, işin vazifenin doğalında olduğu üzere birtakım verilen kararlar, oyuna sunduğunuz 11, taktiksel kanılar maçtan sonra daha farklı düşünmenize neden olabiliyor. Fakat benim üzerinde durduğum mevzu da şu… Bizler şayet ki bu yaptığımız yanlışlardan ders çıkarmazsak kötü! Şayet çıkardığımız dersler varsa bu zorluklarda avantaja dönüyor.”

YAŞANAN ZELZELE BENİ DAHA ÖZEL VURDU, ÇOK ÜZDÜ

· “Deprem beni daha özel biçimde vurdu. Zira biz son maçları o bölgede oynadığımız için oradaki insanları tanıma imkanımız oldu. Sıcaklığı, takviyesi, sevgiyi yaşadık. Bunun üzerine oradaki binaların yıkılması, insanların yaşadıkları, ortaya çıkan kasvetler bizi daha çok üzdü. Daha fazla hissettik.

· Fakat şöyle de bir hissiyat içindeyim. Şu an sıkıntı vakitlerden Türkiye milletinin yeni yapılanma ile birlikte buradan daha güçlü halde kalkacağına inanıyorum.”

LİGİN YALNIZCA YERLİ OLMASI ULUSAL MUVAFFAKİYET GETİRMEZ

· “Şu an mevcut Türk oyuncularının ne kadar müddet aldığına yararı oluyor benim için aktüel olarak. Lakin sonuçta TFF ve kulüpler ortasında alınan bir karar olduğu için onlar en doğrusunu yapıp, kararı ona nazaran veriyorlardır. Ulusal Takım’ın başarısına katkısı var mıdır? Sadece yerli oyuncu ile oynansa lig Ulusal Grup daha mı başarılı olur? Natürel ki hayır. Belli kural ve kriterleri olmasını olumlu buluyorum. Lakin alandaki, ekip içindeki rekabet oyuncuyu geliştirir.”

ERMENİSTAN İLE BİR FUTBOL MAÇI OYNAYACAĞIZ

· “Türkiye ile Ermenistan ortasındaki politik mevzulardan ben de haberdarım. Biliyorum hassasiyetini olayını. Ama şu bir gerçek, biz bir futbol maçı oynayacağız. Karşımızdaki rakip de bir futbol ekibi olacak. Maça konsantre olup oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Hırvatistan ise kümedeki en güçlü ekip pozisyonunda. Şayet ki Hırvatistan’a karşı da alana istediğimiz oyunu yansıtabilirsek, başarılı olacağımızı düşünüyoruz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.