SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bankaların kaldıraçlı borç kredilerinde yükseliş tezi

Bankaların kaldıraçlı borç kredilerinde yükseliş iddiasıBloomberg’ün kaynaklarına nazaran bankalar, piyasanın makûs durumundan ötürü …

Bankaların kaldıraçlı borç kredilerinde yükseliş tezi
Akacan The Mall
29.06.2022 17:37
0
A+
A-

Bankaların kaldıraçlı borç kredilerinde yükseliş iddiası
Bloomberg’ün kaynaklarına nazaran bankalar, piyasanın makûs durumundan ötürü mutabakatları taammüden berbat kurallarla fiyatlandırıyor.

Riskli kurumsal borçtan kurtulmak için gayret eden bankaların, değerli kurallar sunarak efektif olarak kaldıraçlı satın almalardan kaçındıkları belirtildi.

Artan faiz oranları ve Avrupa’nın ekonomik yavaşlama ile durma noktasına gelen kaldıraçlı borç piyasası yeni mutabakatlara dahil olma iştahını azalttı.

Akacan The Mall

Anonim kalmayı isteyen birtakım bankacıya nazaran piyasa içinde bulunduğu makûs durumda bankalar mutabakatları taammüden makus kurallarla fiyatlandırıyor. Dahası, kimi bankacılar kaldıraçlı satın alma taahhütlerinde ziyan etmenin işlerini kaybetmeleriyle sonuçlanabileceği konusunda uyarıldıklarını belirtti.

Bankalar bu türlü kaideler sunarken özel krediler, borç almak isteyenler için kaldıraçlı borç piyasasındaki ana opsiyon hâline geldi. Mali açıdan rahat firmalarla ve mutabakatların yüksek fiyatlarıyla klâsik olarak yatırım bankalarının sık uğradığı piyasalarda bu tip fonlar yayılıyor.

Carlyle Group LP.’de Avrupa Likit Olmayan Kredileri’nin başında olan Taj Sidhu “Bankaların şu an kayda bedel esnekliği olmayan borçlar verme iştahı yok. Bu da şirketlerin klâsik olarak Borsaya ulaşabilecek en büyük süreçler için bile icra katılığı için özel kredilere yöneliyor.” tabirlerini kullandı.

Esnek fiyatlandırma düzenleyicilerin bir kredinin fiyatını muhakkak bir aralık içinde değiştirebilmelerini sağlıyor. Esnekliğin üzerindeki düzeyler bankalar tarafından ödeniyor.

Eski Bağlar

ABD ve Avrupa’daki yüklenicilerin kaldıraçlı satın almaları destekleyen 80 milyar dolarlık taahhütleri olduğu kestirim ediliyor. Bankalar son devirde Wm Morrison Supermarkets Plc’nin satın alımını destekleyen final bonolorı üzere az ölçüde mutabakat yapmış olsa da bu muahedelerde büyük indirimleri kabul ettiler.

Batan Satın Alma Borçlarında Wall Street Milyar Dolarlık Kayıplarla Yüz Yüze

Esnek fiyatlandırmanın yanı sıra faiz oranlarını da artıran bankalar kendilerine bir güvenlik ağı örüyor. Şayet cazip getirilerle riskten kaçınan klasik yatırımcı tabanlarını çekemezlerse hâlâ mutabakatları direkt borç vericilere satabilirler.

Kaldıraçlı finans departmanın ana gelir kaynağı olan özel sermaye ile eski bağları bulunan bankalar, yeni muahedeler yapmayı reddederek bağlantılarını bozmaktan korkuyorlar. Bunun yerine 2008’deki global finansal krizden beri görülmemiş düzeylerde koşullar sunuyor.

Fiyat Artırma

Bankacılar, birtakım bankaların yeni muahedeleri 500 baz puan civarında, nominal pahanın yüzde 95-96’sında, her çeyrek 25 baz puan artırılabilen 200 baz puanlık esneklik ile sunduğunu belirtti.

Bazı çok örneklerde fiyatlandırmanın her çeyrek artan 300 baz puanlık esneklik ile 600 baz puana, nominal bedelin yüzde 92-93’üne kadar yükseldiğini eklediler.

Bu, Bloomberg datalarına nazaran geçen yılın B tipi kaldıraçlı satın alma kredilerinin 407 baz puanlık ortalama toplam marjına benziyor.

Kaldıraçlı finansal piyasalardaki gerilim mutabakatların yapılma formunu altüst etmiş durumda. Geçen hafta az görülen bir atılımla Goldman Sachs Group Inc., Jefferies ve KKR Capital Markets, farmasötik firması Norgine’in satın alımını borsayı atlayarak direkt özel kredi fonlarına satacakları borç ile garantiledi.

Bankaların borç satma yeteneği kötüleşirken KKR & Co.’nun bir u dönüşü yapıp borç vericileri doğurganlık tedavisi şirketi Ivirma’nın devralımını finanse etmeye yönlendirmeyi değerlendirdiği söyleniyor. Yalnızca iki ay evvel dört bankalık küme muahede için özel kredi şirketlerine üstünlük sağlamıştı.

Citigroup Inc.’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Borç Finansman Lideri Simon Francis Londra’da bir yuvarlak masa toplantısında “Bankaların yeni büyük süreçleri garanti altına alması için mevcut mutabakatların riskinin düzgün bir formda azaltılması gerekiyor. Teminat altına alacakların yeni kapital masraflarını da aktarması gerekecek” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.