SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum açıkladı! Gaziantep ve Kilis’te temel atılacak

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te ve Kilis’te afet konutlarının temellerinin bugün atılacağını açıkladı.

Bakan Kurum açıkladı! Gaziantep ve Kilis’te temel atılacak
Akacan The Mall
31.03.2023 11:23
0
A+
A-

Bakan Kurum açıkladı! Gaziantep ve Kilis’te temel atılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te ve Kilis’te afet konutlarının temellerinin bugün atılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen sarsıntı sonrasında tekrar inşa ve ihya çalışmalarına son sürat devam ediliyor. Kısa müddette sarsıntının tesirlerinin ortadan kaldırılması için gece gündüz çalışan takımlar milyonlarca vatandaşın barınmasını sağlamak için de çalışıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün Gaziantep ve Kilis’te afet konutlarının temelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağını açıkladı.

Akacan The Mall

Bakan Kurum “11 vilayetimizde 61 bin 726 konutumuzun üretim sürecini başlattık. Bugün Gaziantep’te 7.087 konut ve köy konutu, Kilis’te 649 konut ve köy konutunun temellerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle atıyoruz” açıklamasını yaptı.

Gaziantep’ten yapılacak olan temel atma merasiminin saat 16:30’da başlayacağı duyuruldu.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1641692970058493953

“İNŞALLAH HEPSİNİ EL ELE ATLACAĞIZ”

Bakan Kurum, sarsıntının akabinde yaşanan sel felaketlini de hatırlatarak, “Doğal afetlerle sınandığımız sıkıntı günlerden geçiyoruz. İnşallah hepsini el ele atlatacağız” dedi.

“10 VİLAYETİMİZDE DE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Hatay’da yapılan hasar tespit çalışmalarının son halini değerlendirdiklerini söz eden Kurum, “Valilerimizle, belediye liderlerimizle istişareler yaptık. Hatay’ımızda da ve afetten ziyan gören öteki 10 vilayetimizde de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu güç günleri aşarak umut dolu hoş günlere daima birlikte kavuşacağız. Arama kurtarmadan sıhhat hizmetlerine, hasar tespitten insani yardım çalışmalarına kadar gereken bütün çalışmaları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. TOKİ ve Emlak Konut ile prefabrik, çelik konstrüksiyon ve yığma yapılardan oluşan süreksiz barınma alanlarımızı süratlice inşa ediyor ve vatandaşlarımızı; okulu, parkı, toplumsal donatıları olan bu konteyner kentlerimize, süreksiz barınma alanlarımıza yerleştiriyoruz” dedi.

“312 BİN 931 BİNA YIKIK, ACİL YIKILACAK, AĞIR VE ORTA HASARLI”

Şu anda 2.5 milyon vatandaşın süreksiz barınma alanlarında konuk edildiğini söz eden Kurum, “Mayıs ayına kadar 100 bin konteyneri daha hazırlayarak en az 500 bin vatandaşımızı da buralarda konuk edeceğiz. Şu anda Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Hatay ve Diyarbakır olmak üzere 8 vilayetimizde hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık. Başka vilayetlerimizde de sona yaklaştık, tamamlamak üzereyiz. Sarsıntıdan etkilenen vilayetlerimizde 5 milyon 646 bin bağımsız kısımdan oluşan 2 milyon 31 bin binada inceleme yaptık. İçerisinde 894 bin 130 bağımsız kısım olan 312 bin 931 binanın yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu tespit ettik. Hatay’ımızda ise 333 bin 825 bağımsız kısımdan oluşan 99 bin 475 binayı yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olarak tespit ettik” diye konuştu.

“54 BİN 84 AFET KONUTUNUN İHALESİNİ YAPTIK”

Yaşanan afetin birinci anından itibaren çok titiz bir çalışma yürüttüklerini tabir eden Bakan Kurum, “Yeni kentlerimizi inşa edeceğimiz alanlarda mikro bölgeleme, jeoloji ve taban etütlerini tamamladıktan sonra cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşümünü sürdürüyoruz. Hatay’ımızda 216 bin 733 afet konutu ve 34 bin 129 köy konutu olmak üzere toplam 250 bin 862 konut inşa edeceğiz. Bu çerçevede 21 Şubat’tan bugüne kadar 7 bin 173’ü Hatay’da olmak üzere toplam 54 bin 84 afet konutunun ihalesini yaptık.

Yine 2 bini Hatay’da olmak üzere 11 vilayetimizde toplam 12 bin 966 köy konutumuzun de ihalesi yapıldı. Böylelikle afet bölgelerinde toplamda 67 bin 50 afet konutu ve köy konutunun üretim süreci başlamış oldu. Konutlarımızı TOKİ’mizle, Emlak Konut’umuzla, Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız. Birinci Meskenim, Birinci İş Yerim projelerinde olduğu üzere toplumsal donatıları hazırlanmış, altyapısı tamamlanmış ömür alanlarımızı 1 yıl içerisinde inşa ederek afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

1 yıl içerisinde 11 vilayette 319 bin, toplamda ise 650 bin konutun inşa edileceğini tabir eden Kurum, “Yeni konutlarımızı, yeni iş yerlerimizi, yeni hayat alanlarımızı; akademisyenlerimizin, iş insanlarımızın, STK’larımızın, vatandaşlarımızın görüşlerini, fikirlerini alarak inşa ediyoruz. Yeni kentlerimizi Türkiye Ulusal Risk Kalkanı modeline uygun olarak fay sınırından uzak bölgelere, en sağlam tabanlara, en uygun mühendislik uygulamalarıyla inşa edeceğiz. 11 vilayetimizde yaptığımız tüm çalışmalarda kentlerin demografisini, sosyolojisini, tarihini, sanatını, kültürünü, endüstrisini, mimari yapısını koruyacak ve canlandıracak adımlar atıyoruz. Hatay bizim için, ülkemiz için başka bir ehemmiyete sahip. Bu bölge verimli topraklarıyla, ortaya koyduğu ticari birikimle, Akdeniz’e açılan kapılarımızdan biri olması sebebiyle kıymeti büyük. Esaslı bir tarihi, parlak bir istikbali var. Yeni inşa sürecimizde Hatay’ımızın özgün kimliğini, tarihi mirasını, kültürel birikimini, medeniyet deneyimini hem koruyacağız hem güçlendireceğiz” formunda konuştu.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.