SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Dönmez: Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız

Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, muhalefet partilerinin anlatacakları icraatları olmadığını belirterek “Temel atmama merasimleriyle gösteri yapanlar, vizyonları bir tek heykel yapmaktan öteye gidemeyenler, bir heykel için 2 yıl üzerinde çalıştıklarını gururla anlatanlar kalkmışlar 20 yılda siz ne yaptınız, diyor. Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız, yaptıkları işleri 100 saniyede anlatacak adamlar bize neler yaptınız, diyor. Akıl var, müsaade var. Göz var, nizam var. 20 yıl evvelki Türkiye nerede, bugünkü Türkiye nerede.” dedi.

Bakan Dönmez: Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız
Akacan The Mall
13.04.2023 00:06
0
A+
A-

Bakan Dönmez: Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız
Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, muhalefet partilerinin anlatacakları icraatları olmadığını belirterek “Temel atmama merasimleriyle gösteri yapanlar, vizyonları bir tek heykel yapmaktan öteye gidemeyenler, bir heykel için 2 yıl üzerinde çalıştıklarını gururla anlatanlar kalkmışlar 20 yılda siz ne yaptınız, diyor. Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız, yaptıkları işleri 100 saniyede anlatacak adamlar bize neler yaptınız, diyor. Akıl var, müsaade var. Göz var, nizam var. 20 yıl evvelki Türkiye nerede, bugünkü Türkiye nerede.” dedi.

Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım ve Teşkilat İftar Programına katıldı. Bakan Dönmez’le birlikte Eskişehir milletvekilleri Emine Işık Günay ve Nabi Avcı ile millet vekili adayları Ayşen Gürcan, Ali Demirel, Hakan Çizmelioğlu, Pınar Turhanoğlu Gücüyener ve Derya Çıraklı da programda partililerle bir ortaya geldi. İftar programının akabinde AK Parti Vilayet Lideri Süleyman Reyhan’ın açılış konuşmasıyla aday tanıtım toplantısı başladı.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ AZ TOPRAK ELEMENTLERİ REZERVİNİ ESKİŞEHİR’DE KEŞFETTİK”

Akacan The Mall

Aday tanıtım toplantısında konuşma yapan Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Eskişehir, geçmişin esaslı mirasını bugünün bilgi ve birikimiyle birleştirerek geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bu yürüyüşte her vakit Eskişehir’in, Eskişehirli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Eskişehir halkı da bugüne kadar takviye ve teveccühleriyle bizleri hiçbir vakit yalnız bırakmadı. İnanıyorum ki el ele, omuz omuza, gönül gönüle çıktığımız bu kutlu yürüyüşümüz kaç muvaffakiyetlerin, birçok zaferlerin de müjdecisi olacak. Türkiye Yüzyılı inşallah gücün de yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı, Eskişehir’in de yüzyılı olacak. Eskişehir’imizde çok kıymetli güç projeleri yürütüyoruz. Dünyanın en büyük ikinci az toprak elementleri rezervini Eskişehir’de keşfettik. Burada yalnızca ham husus üretimi yapmayacağız. Yıllık 570 bin ton ender toprak elementi işleyecek bir tesisi de Eskişehir’imize kazandıracağız inşallah. Öte yandan biliyorsunuz Türkiye’nin birinci pilot lityum tesisini Eskişehir Kırka’da kurmuştuk. İnşallah bu yıl içerisinde tekrar Kırka’da tam kapasite çalışacak lityum tesisinin de temelini atacağız. Tüm bu yatırımlar istihdam demek. Tüm bu yatırımlar Eskişehir’e gelir demek. Eskişehir’in büyümesi demek, beraberinde yeni yatırımları da kentimize çekmesi demek.” diye konuştu.

“20 YILDA DEV ADIMLAR ATTIK”

Eskişehir’in TANAP’ın ana dağıtım merkezi olduğunu belirten Bakan Dönmez, “Diğer yandan Eskişehir biliyorsunuz TANAP’ın ana dağıtım merkezi. Doğal gazda da Eskişehir, Türkiye’nin en kilit kentlerinden birisi. Ve artık doğal gazda inşallah önümüzdeki hafta yeni bir devri başlatacağız. 20 Nisan’da Sayın Cumhurbaşkanımızın da iştirakleriyle Karadeniz gazını karaya getireceğiz. O gün milletimize inşallah iki bayramı bir ortada yaşatacağız. Dünyada, Türkiye’den diğer derin denizde keşfedilen gazı 3 yıl üzere kısa bir müddette karaya taşıyan öteki bir ülke yok. Doğruya hakikat bu iş liderlik işi. Doğruya gerçek bu iş vizyon işi. Azim, kararlılık ve inanç işi. Şayet bugün Türkiye, derin denizlerde kendi arama ve sondaj gemileriyle bu işleri yapabiliyorsa, kendi gazını üretebilecek duruma geldiyse bu Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve kararlılığı sayesinde oldu. O yüzden diyoruz ki ‘Doğru adımlarla yola devam.’ İnşallah Türkiye, bugün geldiği noktanın çok daha ötesine gidecek. 14 Mayıs bunun işaret fişeği olacak. 20 yılda dev adımlar attık. Ve artık bu adımların meyvelerini toplama vakti. Biz birilerinin siyasi ihtirasları uğruna 20 yılda abat ettiğimiz, mamur ettiğimiz Türkiye’yi talan etmelerine izan vermeyeceğiz. Eskişehir’imiz için neler yapabiliriz, kentimize nasıl daha âlâ hizmet edebiliriz bunu uğraşı içerisindeyiz” biçiminde konuştu.

“ESKİŞEHİR’İ MAHALLE MAHALLE, SOKAK SOKAK ARŞINLAYACAĞIZ”

Eskişehir’in sıkıntılarını bildiklerini tabir eden Bakan Dönmez, “Eskişehir’imizin problemlerini, muhtaçlıklarını, taleplerini, beklentilerini biliyoruz. Bunların tahlili için ne gerekiyorsa en süratli biçimde aksiyon alacağız. Eskişehir’i mahalle mahalle, sokak sokak arşınlayacağız. Vatandaşlarımızla bir ortaya geleceğiz. İnşallah çalınmadık tek bir kapı bırakmayacağız. Davamızı, amaçlarımızı, Eskişehir için yapacaklarımızı anlatacağız. Eskişehir hizmet bize gururdur diyerek yola çıktık. Milletvekili aday listemizde çok deneyimli arkadaşlarımız var. Eskişehir’in yıldızını parlatacak, Eskişehir’i marka kent haline getirecek proje ve yatırımları daima birlikte hayata geçireceğiz. AK Parti’nin muvaffakiyetinin altında milletimizle kurduğumuz güçlü bağ vardır. Bizim için her vakit oburlarının ne dediği değil, milletimizin ne dediği değerli oldu” sözlerini kullandı.

“BİZ 20 YILA 100 YILIN İŞİNİ SIĞDIRMIŞIZ”

Parti teşkilatlarına seslenen Bakan Dönmez, devam eden ve tamamlanan projelerden bahsetti. AK Parti’nin Türkiye’nin tek icraat partisi olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’de bir tek AK Parti icraat partisidir. Verdiği kelamı tutan tek partidir. Hamd olsun milletimiz artık istediği hastaneye gidiyor. İstediği eczaneden ilacını alıyor. Kent hastanelerimizde 5 yıldızlı otel konforunda hizmet alıyor. Atlıyor uçağa en fazla 1 saat içerisinde istediği yere gidiyor. Bugüne kadar hayatlarında Marmaray’ı yapamayanlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Avrasya Tüneli’ni, Osmangazi Köprüsü’nü, Çanakkale 1915 Köprüsü’nü, Akkuyu Nükleer Santrali’ni, doğal gaz depolama tesislerini, süratli trenleri, metroları yapamayanlar, Karadeniz gazını bulamayanlar ne ile övünüyor biliyorsunuz. Neyi vaat ettiklerini duyuyorsunuz. Nasıl yıkacaklarını, Türkiye’ye çağ atlatan projeleri nasıl durduracaklarını anlatıyorlar. Temel atmama merasimleriyle gösteri yapanlar, vizyonları bir tek heykel yapmaktan öteye gidemeyenler, bir heykel için 2 yıl üzerinde çalıştıklarını gururla anlatanlar kalkmışlar 20 yılda siz ne yaptınız, diyor. Biz 20 yıla 100 yılın işini sığdırmışız, yaptıkları işleri 100 saniyede anlatacak adamlar bize neler yaptınız diyor. Akıl var, müsaade var. Göz var, nizam var. 20 yıl evvelki Türkiye nerede, bugünkü Türkiye nerede. Anlatacağız, her yerde lisanımız döndüğünde anlatacağız.”

“Bugün muhalefetin vaat ettiği kaosu, karmaşayı yaşayan Türkiye’nin 20 yıl evvelki halini anlatacağız.” tabirini kullanan Dönmez, “Türkiye’yi koalisyon devrine tekrar götürmek isteyenlerin, bir iki oy uğruna, siyasi ihtirasları uğruna, terör örgütlerinin önünde diz çökenleri anlatacağız. Daha düne kadar nasıl bir Türkiye vardı kardeşlerim? İki yakasını bir ortaya getiremeyen, tesislerin temelini atıp onları yazgısına bırakan bir Türkiye vardı. Ekonomik krizler, hortumlanan bankalar vardı. Borç para bulmak için IMF’ye yalvaran, önünde el pençe divan duran bir Türkiye vardı. Ulusal iradenin tanklar altında ezildiği çaresiz bir Türkiye vardı. Türkiye’ye 20 yılda her alanda çağ atlattık. Ekonomiyi büyüttük. Öğretmeni olmayan okul, üniversitesi olmayan kentimiz kalmadı. Kızlarımız başörtüsüyle artık istediği her okula giriyor. İstediği her yerde çalışıyor. Doğal gazı olmayan kentimiz kalmadı. Terörü milletimizin gündeminden çıkardık. Bugün kendi tankımızı, helikopterimizi, savaş gemimizi, SİHA gemilerimizi, yerli arabamızı üretir hale geldik. Ulusal uydumuzu yaptık. Nükleer santrallerimizi yapacağız. İleri teknoloji ile bor madenlerimizi işleyeceğiz. Kendi gemimizle Karadeniz’de, Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arıyoruz. Kimseden icazet almadan, kimsenin peşine takılmadan, kimsenin önünde el pençe divan durmadan. Artık devlet ve millet olarak ayağa kalkıyoruz. Bu kutlu yürüyüşte kimse Türkiye’yi durduramaz. Kimse önümüze set çekemez. Perde olup gölge edemez. Görüyorsunuz nereden nereye geldik? Bir vakitlerin acziyet içindeki Türkiye’sinden bugünün Türkiye’sine geldik hamd olsun. Bütün bunlar siz değerli kardeşlerimizin çalışmalarıyla, çabalarıyla mümkün oldu. Milletimiz de her seçimde teveccühleriyle AK Parti’ye güvendi, oyunu verdi. Bizler de milletimizi mahcup etmemek, emanetlerine halel getirmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Çaba ediyoruz. Ve çaba etmeye devam edeceğiz inşallah” halinde konuştu.

“SİYASİ İHTİRASLARI UĞRUNA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE KOL KOLA GİRENLERİ GÖRÜYORSUNUZ”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet hakkında konuşan Bakan Dönmez, “Bugünlerde muhalefetin içine düştüğü acziyeti görüyorsunuz. Bir iki oy uğruna, siyasi ihtirasları uğruna terör örgütleriyle kol kola girenleri görüyorsunuz. Her gün Kılıçdaroğlu’nun adaylığına Kandil’den, Suriye’den, yurt dışındaki terör odaklarından yapılan dayanak açıklamalarını görüyorsunuz. Koskoca ülkeyi terör örgütlerinin isteklerine, terör örgütlerinin taleplerine teslim edenleri görüyorsunuz. Türkiye’nin karşısında kimler varsa, PKK’sı, FETÖ’sü, YPG’si, KCK’sı ne kadar Türkiye düşmanı varsa kelam konusu Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini karartmak olunca nasıl bir ortaya geldiklerini görüyoruz. Ortalarında nasıl bir pazarlık geçti ki bugün terör örgütünün mensupları korkmadan Türkiye’yi eyaletlere bölmekten, terör örgütü mensuplarına af çıkarmaktan, Öcalan’a özgürlük vermekten bahsedebiliyor. Tüm bu yapılanlar şehitlerimize ihanettir. Tüm bu yapılanlar Eren’e, Aybüke öğretmene, Necmettin öğretmene, 1 yaşındaki bebeği Bedirhan ile şehit edilen Nurcan Karakaya’ya ihanettir. Tüm bunlar Ömer Halisdemir’e, Fethi Sekin’e, 15 Temmuz gecesi şehit düşen kardeşlerimize ihanettir. Masa başlarında koltuk hengamesine tutuşanları, iktidar için birbirinin gözünü oyanları, geriden iş çevirenleri, terör örgütlerinin payandalarıyla iş tutanları görüyor ve biliyoruz. Masada kurt kesilip sonra kuzu kuzu dönenleri de biliyoruz. Benim imzam olmadan işler yürümez, sistem kilitlenir, Cumhurbaşkanı’nın iradesi masadaki önderlerin iradesinin üzerinde değildir diyenlerin nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini görüyorsunuz. Türkiye’nin gururu İHA’lara, SİHA’lara dokunacağız diyenleri, Türkiye’nin savunma endüstrinde geldiği yeri küçümseyenleri, Karadeniz gazı için bulsalar da çıkaramazlar diyenleri gördük. Ve ne yazık ki ellerinde yıkmaktan, engellemekten, yok etmekten diğer hiçbir şeyleri yok. Bir tarafta eser siyasetinin mimarı AK Parti ve Cumhurbaşkanımız, öteki tarafta ‘istemezükçüler’ korosu. Soruyorum sizlere 7 cumhurbaşkanı yardımcısının olacağı, her baştan bir ses çıkacağı sistemin ülkeye huzur getirmesi, hizmet etmesi beklenebilir mi? Vatandaşın kederine derman olması beklenebilir mi?” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.