SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupalı Türkler depremzedeler için seferber oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki zelzelelerin akabinde Avrupa’daki Türkler depremzedeler için seferber oldu. 

Avrupalı Türkler depremzedeler için seferber oldu
Akacan The Mall
08.02.2023 10:36
0
A+
A-

Avrupalı Türkler depremzedeler için seferber oldu
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki sarsıntıların akabinde Avrupa’daki Türkler depremzedeler için seferber oldu. 

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti (NRW) eyaletine bağlı Gladbeck kentinde, Avrupalı Devrekliler Derneğinin toplumsal medyadan yaptığı yardım davetine karşılık veren vatandaşlar, gece geç saatlere kadar yardım materyalleri getirdi. 

Derneğin lideri Mustafa Yağcı, toplumsal medyadan yaptıkları yardım davetine binlerce kişinin karşılık verdiğini ve şu ana kadar 6 yardım tırını Türkiye’ye göndermek için doldurduklarını söyledi. Lider Yağcı, dernek öncülüğünde başlatılan kampanyanın çok kısa müddette etraf kentlerde duyulduğunu ve gece geç saatlere kadar yardımların kendilerine ulaştırıldığını söyleyerek, “Biz, ülkemizde meydana gelen ve içimizi acıtan sarsıntı sonrası dernek olarak toplumsal medyada bir yardım kampanyası başlattık. Çok kısa müddette vatandaşlarımız, bu yardımlara karşılık verdi. Gece geç saatlere kadar yardım tırlarımız doldu. Şu ana kadar 6 yardım tırını doldurduk. Alman dostlarımız da bu yardımlarda bizim yanımızda oldular. Bu yardımlar konsolosluğumuzun belirlediği standartlar doğrultusunda devam edecek. Şu an için biz, elimizdeki yardımları gönderiyoruz. Bunun için de resmi makamlardan gerekli müsaade evrakları de alındı. Yardım gereçleri, battaniye, çocuk bezi üzere öncelikli gereçlerden oluşuyor. Dayanaklarını esirgemeyen nakliyat firmasına, etraftaki derneklere, tırların doldurulmasında emeği geçen gençlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall

Yardım için, yardım toplama alanına gelen Yazgı Hut ise çok üzgün olduklarını belirterek, “Çok üzgünüz, vatan hepimizin vatanı. İnsanlarımız bizim, devletimiz bizim. Şu anda birlik vakti. Birlik olup, bu en berbat günümüzü de atlatmamız lazım” dedi.

İNGİLTERE’DEKİ ESNAF BİRKAÇ GÜNLÜK CİROLARINI GÖNDERİYOR

İngiltere’nin Newcastle kentinde başlatılan kampanyaya birçok kişi bağış yaparken, kimi esnaf da birkaç günlük cirolarını depremzedelere ulaştıracakları kelamını verdi. Kampanyaya takviye veren Türkler, Newcastle Türk Topluluğu Merkezinde bir ortaya gelirken, başta BBC olmak üzere İngiliz medyası da yardım tertibine büyük ilgi gösterdi.

Kampanyanın öncülüğünü yapan Newcastle MÜSİAD Lideri Şahin Gülmen, zelzelesi haber aldığını anı anlatarak, “Ben sabah namazına geldim mescide. Hocamız Yasin okuyordu. Dua ederken ‘Depremde hayatını kaybedenler için’ deyince, ben sanki öteki zelzelelerde ölenler mi diye düşündüm. Sonra hocamız ‘Türkiye’de zelzele oldu, duymadın mı?’ dedi. Sonra telefondan baktık ki bayağı büyük bir şey. Sonra bölgemizdeki topluluk liderleriyle telefonlaştık. Burada toplandık. Ne yapabiliriz diye istişare yaptık. Arkadaşlarımız istekli olarak çalışıyorlar. Bölgemizdeki medya kuruluşları da bizimle röportaj yapıp dayanak vereceklerini söylediler. Yıkık binaların altında kalan, evsiz kalan insanlarımıza bir nebze olsun yardım edebilmek bizim için çok büyük memnunluk. Av vah ile bir şey olmuyor. Uğraşmamız lazım, insanlara maddi-manevi her taraftan ulaşmamız lazım” sözlerini kullandı.

“ACİL TOPLANTI YAPTIK”

25 yıldır Newcastle’da yaşayan ve bu kentteki insanların üye olduğu Facebook kümesinin yöneticisi olan İlhan Özcan ise, “Sabah uyandığımda zelzele olduğunu duydum. Fakat büyüklüğünün farkına daha sonra vardım. Sonra dernek liderlerimiz Şahin Beyefendi ve Metin Beyefendi aradı. Acil toplantı yaptık bu salonda. Birkaç dernek lideri daha geldi. İnsanlara maddi-manevi nasıl yardım yapabiliriz diye konuştuk. Sonra alınan kararlarla bir banka hesabı açtık. Sonra lokal gazete ve televizyonlara haber verildi. Onlar ve toplumsal medya aracılığıyla insanlara ulaştık ve bir halde yardım toplamaya çalışıyoruz. Bugünden itibaren bizimle kontakt kuran beşerler, AFAD’ın acil gereksinim listesinde yer alan gereçleri göndermeye başlayacaklar. Bebek mamaları, bebek elbiseleri, ceketler, battaniyeler, şarj aletleri. Gereksinim listesinde yer alan birçok şey gelecek” dedi.

AZERBAYCAN’DAN İNSANİ YARDIMKONVOYU YOLA ÇIKTI

 Azerbaycan’daki hayırseverler, Türk ve Azerbaycanlı iş adamlarının takviyesiyle başlatılan “Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu” yardım kampanyası çerçevesinde Türkiye’deki depremzedeler için gece geç saatlere kadar yardım topladı. Battaniye, yorgan, ısıtıcı, giysi, ayakkabı ve erzaklar yardım toplama noktasına getirilerek kolilere yerleştirildi. Depremzedeler için gece geç saatlere kadar toplanan yardımlar, tırlara yüklendikten sonra Türkiye’ye gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Azerbaycan Fevkalâde Haller Bakanlığından yapılan açıklamada da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla Türkiye’de meydana gelen şiddetli sarsıntının tesirlerinin ortadan kaldırılması için Bakanlığın 13 araçtan oluşan insani yardım konvoyunun Türkiye’ye gönderildiği bildirildi. Konvoyda, depremzedeler için 260 çadır, 300 yatak, 2 jeneratör, 8 bin giysi, 20 bin çorap, 350 masa, bin sandalye, 5 bin havlu ve başka materyaller bulunduğu kaydedildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.