SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Şirket sahibi olsam halka arz ederdim’

Yerli yatırımcı için geçen yıl en kıymetli araçlardan biri olan BIST’te, yatırımcı sayısı 4 milyona yaklaşırken; QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Halka arzları kredi verecekmişiz üzere kıymetlendiriyoruz. Ben bir şirket sahibi olsam bu devirde halka arz ederdim. Fonlama muhtaçlığı da varsa şirketin halka arzı için hakikat bir zaman” sözlerini kullandı.

‘Şirket sahibi olsam halka arz ederdim’
Akacan The Mall
09.01.2023 07:25
0
A+
A-

‘Şirket sahibi olsam halka arz ederdim’
Yerli yatırımcı için geçen yıl en değerli araçlardan biri olan BIST’te, yatırımcı sayısı 4 milyona yaklaşırken; QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Halka arzları kredi verecekmişiz üzere kıymetlendiriyoruz. Ben bir şirket sahibi olsam bu devirde halka arz ederdim. Fonlama muhtaçlığı da varsa şirketin halka arzı için hakikat bir zaman” sözlerini kullandı.

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, bankacılık kesiminde 2023 beklentilerinden, batık kredilere; KGF’den enflasyon beklentilerine kadar birçok hususta açıklamalarda bulundu. QNB Finansbank’ın WWF-Türkiye ile işbirliği kapsamında Hatay’da düzenlenen aktiflikte, basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Tan, bankacılık dalında büyümenin 2022’deki kadar olmayacağına dikkat çekti. “Halka arzlarda bu sene önder olduk” diyen Tan, “Halka arzları kredi verecekmişiz üzere kıymetlendiriyoruz. Ben bir şirket sahibi olsam bu devirde halka arz ederdim. Fonlama muhtaçlığı da varsa şirketin halka arzı için hakikat bir vakit. Borsa’daki yatırımcı sayısı da 3 milyonu geçti” diyerek halka arz olmaya hazırlanan 4 şirketle çalıştıkları bilgisini verdi.

BATIK KREDİLER ARTACAK

Akacan The Mall

Dünyada paranın maliyeti artarken, likidite kaidelerinin daraldığını söyleyen Ömür Tan, “2022 yılında bankacılıkta kârlılıklar nominal olarak arttı. Zira net faiz marjları açıldı. Batık kredi oranları azaldı, bunun getirdiği bir fark oldu ve önemli büyüme geldi. Bunların tesiriyle sermaye kârlılıkları özel bankalarda geçen sene yüzde 19’lardayken, bu sene kasım ayı prestijiyle neredeyse yüzde 50’ye geldi. Lakin burada özsermaye kârlılığına da bakmak lazım. 2023’te bankacılıkta büyüme geçen yılki kadar olmayacak. Likidite arttıkça problemli kredi oranı azalmaya başladı. 2022, benim son devirde gördüğüm takibe geçmiş alacak oranı en düşük yıllardan biri oldu. Adeta tahsilatlarımız batık kredinin üzerinde bir yıl geçirdik. Verdiğimiz krediler teminatlı krediler, kredinin teminatı genelde gayrimenkul ve çeşitli pahalar oluyor. Bu pahalar arttı. Sıkıntılı olan kredinin teminat oranı da arttığı için çok rahat tahsil edebilir hale geldiniz. 2023’te batık krediler baz tesiriyle artacak” yorumunu yaptı. Birinci 6 ayda enflasyonun yüzde 30’lu düzeylere geleceği kestiriminde bulunan Tan, sonrası için bir kestirimde bulunmanın ise çok sıkıntı olduğunu kaydetti.

 

DOĞAYI ÖĞRENCİLER DÖNÜŞTÜRECEK

QNB Finansbank, 2017 yılında WWF- Türkiye’nin (Doğal Hayatı Müdafaa Vakfı) başlattığı ve Ulusal Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Tabiat Öncüleri Gençlik Programı’nın destekçisi oldu. Ortaokul öğrencilerini tabiatla daha çok buluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, 2023 prestijiyle 10 yeni kentte, bin okul ve 10 bin öğrencinin daha programa dahil edildiği açıklandı. Ömür Tan, Hatay Defne Yeşilpınar Ortaokulu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Dünyamızın geleceğine çocuklarımızla yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli ise 5 okulda başlayan projede bugüne kadar bin okula ulaştıklarını; QNB Finansbank’la toplam sayının 2 bin olduğunu belirterek, “Gençlerimizde geleceğimize sahip çıkacak, harika bir değişimi gerçekleştirme gücü var. 2025’e kadar orta okulların yüzde 50’sine gitmek ve liselere de ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

 

KGF’DE ‘ÖZEL’ BEKLENTİ

KGF (Kredi Garanti Fonu) takviyeli kredilerin özel bankaları da kapsaması gerektiğine dikkat çeken Tan, “Yaklaşık 200-250 milyar TL’lik KGF beklentisi var. KGF’nin olacağını ve olması gerektiğini düşünüyorum. Faiz hadlerindeki daralmadan ötürü özel dal kredi verme iştahını çok yüksek tutmuyor. KGF burada çok yardımcı olacaktır. KGF’yi özel bölüm de dahil bankacılık kesiminin hevesle vereceği bir modelle çıkarabilirsek, umarım o denli çıkacaktır, o vakit çok daha yaygın ve yanlışsız yerlere kullandırılmış olur” dedi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.