SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Almanya yaşattığını yaşadı!

Kümenin favorisi İspanyollar’ın Japonya’ya yenilmesiyle elenen Almanlar bir manada 1982’de Cezayir’e yaşattıklarını yaşadılar. O kupada Almanya ile Avusturya, tıpkı kümede oldukları Cezayir’in elenmesi için 80 dakika top çevirmişti.

Almanya yaşattığını yaşadı!
Akacan The Mall
03.12.2022 09:22
0
A+
A-

Almanya yaşattığını yaşadı!
Grubun favorisi İspanyollar’ın Japonya’ya yenilmesiyle elenen Almanlar bir manada 1982’de Cezayir’e yaşattıklarını yaşadılar. O kupada Almanya ile Avusturya, birebir kümede oldukları Cezayir’in elenmesi için 80 dakika top çevirmişti.

İspanya’nın Japonya’ya kaybederek bir manada Almanya’nın kümeden çıkmasını engellediği tarafında görüşler Alman basınında günün en çok konuşulan hususlarından biriydi… Lakin Almanya hem Japonya’ya kaybetti hem de İspanya ile berabere kalarak bir manada kümede kendi bahtını belirledi.

Elbette bu durum 1982 Dünya Kupası’nda oynanan Federal Almanya-Avusturya maçını akıllara getirdi. Kümede Federal Almanya, Cezayir, Şili ve Avusturya yer alıyordu. Birinci maçta Federal Almanya’yı 2–1 yenerek sürpriz yapan Cezayir üst cinse çıkmak için Federal Almanya-Avusturya müsabakasının sonucunu beklemek zorundaydı. Avusturya ve Federal Almanya’yı kümeden birlikte çıkaracak tek sonuç, Almanların 1–0’lık galibiyetiydi.

Akacan The Mall

Ve o gün tam da tıpkı şey oldu. 10. dakikada golü atan Almanya maçı orada bitirdi. Kalan 80 dakikada iki kadro yalnızca top çevirdi ve birlikte bir üst cinse çıktı. FIFA o günden sonra kümedeki son maçların hepsi birebir saatte oynanır kuralını getirdi fakat Cezayir’in yazgısını değiştiremedi. Almanya 40 yıl evvel yaşattığının bir benzerini yaşayarak bu kere turnuvaya veda eden taraf oldu.

ALMAN BASINI ÇOK SERT: UTANÇ VERiCi… OYUN BiTTi…

Almanya’nın üst üste 2. defa Dünya Kupası’na kümelerde veda etmesi ülkede büyük hüzün yaratırken, medya çok sert tenkitler yaptı. Bild gazetesi, “Utanç verici çıkış” başlığını attığı haberinde Almanya’nın futbolda acı gerçekle yüzleştiğini söz etti. Başka gazetelerin yorumları şöyle:

Tagesschau: Dünya şampiyonluğundan problemli çocuğa. 2014’ün şampiyonu Almanya, üst üste 2. defa kümelerde elendi.

B.Z: Lanet felaket.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Büyük bir futbol ulusunun berbat sonu. 2014’teki Dünya Kupası şampiyonluğundan bu yana işler berbata gitti.

Berliner Zeitung: Biz artık bir turnuva ekibi değiliz.

Die Tageszeitung: Oyun bitti. Almanya tekrar elendi.

Süddeutsche Zeitung: Büyük karmaşaya uyan sonuç.

Eski ulusal futbolcu Holger Badstuber ise “Stuber Eurosport” isimli internet sitesi için yazdığı köşe yazısında, “Bu bir fiyasko. Zayıf, utanç verici, bedelsiz, hayal kırıklığı” yorumunu yaptı.

MEĞER MORiYASU’NUN BiR BiLDiĞi VARMIŞ

Turnuva öncesi Furuhashi, Osako ve Haraguchi’yi Katar’a getirmediği için eleştirilen Japonya Ulusal Grubu Teknik Yöneticisi Hajime Moriyasu, tercihlerinde haklı çıktı. Moriyasu idaresindeki Samuraylar hem Almanya’yı hem İspanya’yı yenerek kümeden başkan olarak çıkarken, 54 yaşındaki çalıştırıcı isabetli atılımlarıyla dikkat çekti. Almanya ve İspanya maçlarının birinci yarılarını 1-0 geride kapatan Japonya, Moriyasu’nun değişiklikleriyle her iki müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Almanya maçında Ritsu Doan ve Asano’yu oyuna alan Moriyasu iki oyuncunun golleriyle maçı kazandı. İspanya karşısında da Ritsu Doan ve Mitoma tercihleriyle maçı çeviren Moriyasu, Hansi Flick ve Luis Enrique üzere dünyaca ünlü teknik adamlara karşı kıymetli bir üstünlük kurdu.

DOHA TRAJEDiSiNDEN DOHA ZAFERiNE

Japonya’da ‘Doha Trajedisi’ de diye anılan maçta Japonya 1994 Dünya Kupası elemelerinde, Doha’da oynanan son maçta Irak’tan son dakika golü yemiş, 2-2 biten müsabakanın akabinde Samuraylar finallerin biletini averajla Güney Kore’ye kaptırmıştı. 28 yıl sonra Japonya bu sefer İspanya’yı 2-1 yenerek kümesini önder tamamlarken trajedinin de izlerini sildi. Teknik yönetici Hajime Moriyasu, “İspanya maçının bitmesine 1 dakika kala Doha Trajedi aklıma geldi. Sonra baktım futbolcularım hırsla topun peşinden koşuyor. Anladım ki vakit değilmiş, trajedi günleri geride kalmış” tabirlerini kullandı.

FASLI GUARDiOLA TARiH YAZDI

Hırvatistan ve Belçika’nın olduğu kümeden namağlup önder çıkan Fas taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. En son 36 yıl evvel son 16 çeşidine yükselen Afrika temsilcisi tarihinde ikinci sefer bu başarıyı tekrarladı.

Son 16 cinsinde İspanya ile eşleşen Fas’ta bu muvaffakiyetin en büyük mimarı ise teknik yönetici Walid Regragui’den oburu değil. ‘Faslı Guardiola’ olarak bilinen ve bizi yenmek sıkıntı diyen Regragui’nin en büyük hayali ise kupayı kazanmak.

ALTIN KUŞAK ERKEN VEDA ETTi

Belçika’nın birbirinden kıymetli yıldızlarla bezeli ‘altın jenerasyon’u son turnuvası olan 2022’den de hayal kırıklığıyla ayrıldı. Son maçında Hırvatistan’la berabere kalan Belçika turnuvaya veda ederken birbirinden net durumları kaçıran Lukaku gözyaşlarına mani olamadı. Maç sonunda ise teknik yönetici Roberto Martinez vazifesinden istifa ettiğini açıklayarak bir devrin sona erişini resmiyete dökmüş oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.