SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da

Pandemi ile birlikte büyüyen online ruhsal danışmanlık dalı, kolay erişilebilir olması ve maliyet avantajıyla hayatımızda kalıcı yer edindi. Anne ve babalara online takviye için kurulan yerli bir teşebbüs de kesimin potansiyelini ortaya koydu. 2021’de 15 bin lira sermaye ile kurulan ‘Kidolog’ bugün 150 milyon lira değerlemeye ulaştı. Gebelikten doğuma, emzirmeden okul periyoduna kadar ebeveynlere online danışmanlık sunan teşebbüs artık de aile büyükleri ve kedi-köpek sahipleri için yeni uygulamaları devreye alıyor. Bu adımlarla tüm ailelere hitap etmeyi planlayan Kidolog, dünya markası olmayı hedefliyor.

Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da
Akacan The Mall
24.04.2023 07:37
0
A+
A-

Ailenizin danışmanı ‘onlIne’da
Pandemi ile birlikte büyüyen online ruhsal danışmanlık bölümü, kolay erişilebilir olması ve maliyet avantajıyla hayatımızda kalıcı yer edindi. Anne ve babalara online dayanak için kurulan yerli bir teşebbüs de bölümün potansiyelini ortaya koydu. 2021’de 15 bin lira sermaye ile kurulan ‘Kidolog’ bugün 150 milyon lira değerlemeye ulaştı. Gebelikten doğuma, emzirmeden okul periyoduna kadar ebeveynlere online danışmanlık sunan teşebbüs artık de aile büyükleri ve kedi-köpek sahipleri için yeni uygulamaları devreye alıyor. Bu adımlarla tüm ailelere hitap etmeyi planlayan Kidolog, dünya markası olmayı hedefliyor.

‘BEBEĞİMİ emzirmekte zorlanıyorum’, ‘Doğum müsaadem bitti fakat işe nasıl döneceğimi bilmiyorum’, ‘Çocuğum okula başlamak istemiyor’, ‘Bizimkini bilgisayar başından kaldıramıyoruz’, ‘Ergenlik çağındaki çocuğumla bağlantı kuramıyoruz’… Bu cümleleri birçok anne ve babadan duymak mümkün. Meseleler farklı olsa da tahlil için ortak nokta uzman takviyesi. İşte bu uzman takviyesini online platforma taşıyarak vakit ve maliyet avantajı sunan yerli bir teşebbüs var.

YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Akacan The Mall

Kidolog’un öyküsü kurucu ortağı ve Ceo’su Eray Uğurelli’nin baba olmasıyla başladı. Pandemi periyoduna denk gelen babalık sürecinde kızı için toplumsal medyadan bulduğu bir emzirme danışmanından seanslar satın alan Uğurelli, sonrasında bu gereksinime profesyonel ve inançlı bir tahlil gerektiği kanısına vardı ve ortağı Burak Candan ile Şubat 2021’de ‘Kidolog’ platformunu kullanıma sundu. Kidolog, gebelik periyodu öncesinden başlayarak, çocuklar 18 yaşına gelene kadarki süreçte online danışmanlık takviyesi sağlıyor. Doğuma hazırlık süreçlerinden emzirmeye, çocuk gelişiminden diyetisyene, kardeş kıskançlığından ekran bağımlılığına kadar birçok bahiste 600’ü aşkın uzman ile aileler web sitesi ya da taşınabilir uygulama üzerinden buluşuyor. Ebeveynler, ortalarında pedagog, psikolog ve terapistlerin de olduğu uzmanları inceliyor, isterse fiyatsız öngörüşme de yapıyor ve seans almaya başlıyor.

Eray Uğurelli – Burak Candan

Kidolog’un yalnızca 2 yıl içinde kat ettiği aralık potansiyelini ortaya koyuyor. 15 bin lira sermaye ile kurulan şirketin bugün 150 milyon lira değerlemeye ulaştığını belirten Eray Uğurelli, “İlk günlerden bu yana bizlerin yanında olan Alesta Yatırım’ın yanı sıra 10’un üzerinde yeni yatırımcımız bu kıssanın bir kesimi oldu. Founder One, TT Ventures, İTÜ ARI Teknokent ve Kumkaya Makine’nin yanı sıra Ceyda Düvenci üzere ferdî yatırımcıların da iştirakiyle, çok değerli bir büyüme periyodunu geçirdik ve şirketin değerlemesini 7.5 milyon dolara ulaştırdık” diye konuştu.

DÜNYAYA AÇILIYOR

Yurtdışında yaşayan Türklerden de ağır talep aldıklarını belirten Uğurelli, “Çin ve Kanada dahil 35’ten fazla ülkeye fatura kesiyoruz. Türklerin çok olduğu Almanya, İngiltere, Fransa üzere ülkelerden ilgi hayli fazla. Onların gelirine nazaran uygun fiyatlı olmamız ve anadillerinde hizmet istemeleri değerli etken oluyor” dedi.

 Aile teknolojileri alanında Türkiye’nin birinci unicorn’u olmayı gayesine koyan Kidolog’un, yurtdışına açılma çalışmalarına da başladığını belirten Uğurelli, “Farklı lisanlarda ve farklı coğrafyalarda hizmet sunacağız. Birinci adımı İngiltere, Londra’da attık. Avrupa pazarında İspanya ve Hollanda; akabinde da Azerbaycan ve Arap ülkelerine açılmayı planlıyoruz” halinde konuştu.

 Kidolog ile ayda 5 bin seans yapıldığını, bugüne kadar yaklaşık 100 binin üzerinde görüşme gerçekleştiğini belirten Uğurelli, “Hedefimiz 10 yılda tüm dünyada günde 100 bin seansa ulaşmak” dedi.

SIRADA YAŞLILAR VE CAN DOSTLARIMIZ VAR

SATIN almalarla güçlendiklerini açıklayan Eray Uğurelli, “Bunun birinci örneği çocuklar için interaktif kitaplar ve oyunlar geliştiren Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın almamız oldu. Marka ismini Readki olarak değiştirdik, haziranda birinci uygulama çıkıyor. 500’ü aşkın dijital kitap ve onlarca taşınabilir oyun portföyde yer alacak” diye konuştu. Satın almaların devam edeceğini açıklayan Uğurelli, “Odağımızda evcil hayvanlar ve sahipleri var. Bu kapsamda bir start up’ı satın alma sürecini sonlandırdık. Evcil hayvan bakımı, eğitimler ve tatil periyotlarında bakıcı hizmeti üzere gereksinimlere aracı olacağız. Temmuz ayından itibaren Türkiye ve Balkanlar’da faaliyete başlayacağız” dedi. Çocuklar ve can dostlarımızdan sonra aile büyükleri için de yeni bir eser üzerinde çalıştıklarını belirten Uğurelli, şu bilgileri verdi: “Amacımız yaşlılarımızın emeklilikte âlâ hissetmelerine katkı sunmak. Uygulamamızda sudoku ya da pilates üzere seanslara katılacaklar. Taşınabilir uygulamamız ise yürüyüş yapmalarını, ilaçlarını almalarını hatırlatacak. Çocukları da aile büyüklüklerini takip edebilecek. Bu hizmeti de yaz sonuna yetiştireceğiz. Böylelikle yalnızca anne-babalar için online istişare platformu olmaktan çıkıp tüm aileye hitap edeceğiz.”

DEPREM BÖLGESİNDEN MESAJLAR

BÜŞRA KEVEN – TUTTAN GELSİN/ADIYAMAN

DEPREME SELE İNAT ÇALIŞIYORLAR

ÖNCE sarsıntı sonra sel felaketi ile karşılaştı Keven ailesi. Konutları de gitti, sığındıkları konteyner de… Lakin onlar tüm afetlere inat umutla, azimle çalışmaya, uğraşa devam ediyor.

Adıyaman’da, ismini dut meyvesinden alan Tut ilçesinde yaşayan iki kız kardeş Betül ve Nilay ailelerinin geçimine dayanak olmak için 2 yıl evvel toplumsal medya üzerinden e-ticarete başladı. “Ailemize katkı olsun diye açtığımız toplumsal medya hesabı bugün tek geçim kaynağımız, tutunduğumuz tek kısım oldu” diyen Betül Keven yaşadıklarını şöyle anlattı: “Depremde meskenimiz yıkıldı. Konutumuzun altındaki depoda kimi eşyaları kurtarmaya çalıştık. Bağ, bahçe var, arılarımız, hayvanlarımız var. Kendi eserlerimizi yapar hayata devam ederiz dedik. Sonra bir de sel geldi. Kaldığımız konteynerle birlikte dedemizden kalan bahçeler de harap oldu. Ahırda hayvanlarımızı son anda duvarı kırarak çıkardık, yoksa onları da kaybedecektik. Sarsıntı ve sel sonrası bugün elimizde hayvanlarımız ve bir toplumsal medya hesabımız kaldı.”

‘ELİMİZDE KALANA TUTUNDUK’

Tüm zorluklara karşın çalışmaya devam ettiklerini anlatan Betül Keven, “Elimizde kalana tutunduk. Kurtardığımız salçaları sattık evvel. Sonra mahallî üreticilerden kayısı, badem, kuru üzüm aldık. Böylelikle hem hesabımızı etkin tutmak istedik hem de satış kanalı olmayan küçük üreticiye dayanak olduk. Annem de her gün süt sağıp peynir yapmaya devam ediyor. Siparişler sonrası gelen iletilerin da olumlu olması keyifli etti bizleri. Üçüncü, dördüncü siparişi geçenler var. Yakını almış, şad kalmış bireyler bize ulaşıyor. Çadırda sıkıntı kaidelerde da olsa çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Yaptıkları patent müracaatına cevap beklediklerini belirten Betül Keven, ‘Hayaliniz ne?’ sorusuna şu karşılığı verdi: “Önce konutumuzu yapalım istiyoruz. Sonra konutun altına, yanına kendi işletmemizi kurup üretmeye başlayabiliriz. Yöresel eserlerin olduğu mağazamızı açmak, eserleri raflara dizmek en büyük istediğimiz.”

Instagram hesabı ‘tuttangelsin’ üzerinden sipariş vererek dayanak olabilirsiniz.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.