SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Adaylar imtihan merkezlerine gelmeye başladı

Adaylar imtihan merkezlerine gelmeye başladıYKS maratonunda ikinci gün Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ve Yabancı Lisan Testi (YDT) ile geçecek. AYT …

Adaylar imtihan merkezlerine gelmeye başladı
Akacan The Mall
19.06.2022 09:52
0
A+
A-

Adaylar imtihan merkezlerine gelmeye başladı
YKS maratonunda ikinci gün Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ve Yabancı Lisan Testi (YDT) ile geçecek. AYT, saat 10:15’te başlayacak lakin imtihan merkezlerinin kapısı 10.00’da kapanacak. İmtihana 10.00’dan sonra gelen adaylar içeri alınmayacak. AYT ile ilgili tüm gelişmeleri yeniden dakika dakika aktaracağız. İmtihan öncesini, imtihanı ve imtihan sonrasını Beyazıt Şenbük İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi İrtibat Fakültesi’nde, Melike Çalkap ise İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor.

AYT oturumunda adaylara tüm kısımlardan 160 soru sorulacak ve 180 dakika vakit tanınacak. AYT, alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluştururken dün yapılan Temel Yeterlilik Testi’nden alacakları puanın ise yüzde 40’ı yansıyacak.

AYT’de Türk Lisanı ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru bulunuyor. Bu 40 soru şöyle dağılıyor: Türk Lisanı ve Edebiyatı 24 soru, Tarih-1 10 soru Coğrafya-1 6 soru.

Akacan The Mall

Sosyal Bilimler-2 Testinde Tarih-2 11 soru, Coğrafya-2 11 soru, İdeoloji Kümesi (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) 12 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak İdeoloji Kümesi 6 soru olmak üzere toplamda 40 soru var.

Matematik Testi de toplam 40 sorudan oluşurken, Fen Bilimleri Testi’nde 14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji olmak üzere toplam 40 soru sorulacak.

İstanbul’da Alan Yeterlilik Testi’ne 393 bin 98 ve Yabancı Lisan Testi’ne  39 bin 904 öğrenci girecek. İmtihan yerleri ve etrafında tedbirler alındı.

09.30: KAPILAR AÇILDI 

Saat 09:00’da imtihan merkezlerinin kapıları açıldı. İsteyen aday o saatten itibaren imtihan salonuna girebiliyor. Fakat adaylar aileleriyle biraz daha vakit geçirebilmek, heyecanlarını azaltmak ve son tavsiyeleri almak için kapı önlerindeki bekleyişlerini sürdürüyor. Kapıların kapanış saati olan 10:00’a hakikat adayların içeri girmek için sıra olması bekleniyor. Öte yandan adaylara kimlik kartı ve imtihana giriş evraklarının son denetimlerini yapmaları için vazifeliler tarafından aralıklı olarak ihtar yapılıyor.

 

ADAYLAR VE AİLELER DE KAPI ÖNLERİNE GELMEYE BAŞLADI
09.15
Sabahın erken saatlerinde imtihan yerine gelen adaylardan Hatice Beyazay son hazırlıklarını yapmak için kulaklığını taktı ve kahvaltısını yaparken internetten husus tekrarlarını izledi. Erken gelen adaylardan;

Necati Berke: “TYT pek âlâ geçmedi açıkçası çalışmamıştım. Soruları görünce üzüldüm zira çalışsam yapabilirdim. Gerilim faktörü de devreye girince hayli makûs geçti diyebilirim. Bu sabah gerilimle başa çıkabilmek için 08:00 sıralarında imtihan yerine tek başıma geldim.  İmtihana sayısaldan gireceğim gayem mühendislik.”

Harun Talha Özsoy: “İkinci imtihana teşebbüs. Dünkü imtihan bence kolaydı. Matematikte beklediğimin üstünde soru yaptım. Türkçe de pek âlâ geçti. En çok toplumsal zorladı. İmtihana hazırlık sürecinde hem toplumsal faaliyetlerde bulundum hem de imtihana çalıştım. Bugünden umutluyum. Aslında AYT hususlarını daha çok seviyorum. Amacım İstanbul ya da Ankara Üniversitesi.”

Dilan Ürkmez: “Mezuna kaldım ben bir sene. Dün Türkçe biraz zorladı. Keşke matematikten başlasaydım dedim. Müddetim pek yetmedi. Ancak ben 6 aydır AYT’ye çalışıyorum. İmtihana hazırlık sürecinde sabah akşam çalıştım diyebilirim. Bu imtihandan daha umutluyum. Dün çok heyecanlıydım. Bugün biraz heyecanım azaldı. Kendimi âlâ hissediyorum şu an, imtihana hazırım.”

Ceyda Parıltı Tiryaki: “Dün imtihanım hoş geçti. Benim belli bir çalışma programım vardı hazırlık sürecinde onu hiç bozmadan çalıştım. Bol bol deneme çözdüm. Şu anda keyifli hissediyorum zira çalıştım. Umarım emeklerimizin karşılığını alacağız. Eczacılık ya da fizyoterapi kısmını İstanbul’da kazanmak istiyorum.”

Kardelen Yöndem: “Dün Türkçe zorladı lakin genel olarak uygun geçti imtihan. Şu an ise karmaşık hisler içindeyim. AYT matematik biraz sıkıntı o beni korkutuyor. Şu an çok heyecanlıyım aslında. İmtihana son 1 hafta kala beslenmeme de dikkat ettim, uyku tertibime de. Kazanmak için her şeyi yaptım diyebilirim. İstanbul’da bir üniversite kazanmak istiyorum.”

Eda Yöndem (Veli): “Ben ondan daha çok heyecanlıyım. Dün beklerken de çok heyecanlıydım bugün de o heyecan devam ediyor. Ben de İstanbul’da bir üniversite kazanmasını, yanımda olmasını istiyorum. Allah tüm imtihana girenlere yardım etsin.”

Kaan Özbek: Dün TYT’de çok zorlandım. İki şık ortasında kaldığım çok soru vardı lakin dünkü imtihan benim için geride kaldı başımda bitirdim, kıymetli olan AYT. Basketbol oynadığım için heyecan bende pek olmuyor bu türlü güçlü günlere alışkınım. Amacımda mühendislik var.

 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.