SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

19 milyon öğrencinin karne heyecanı: İyi tatiller çocuklar

2022-2023 yarıyıl tatili başladı, 19 milyondan fazla öğrenci karne aldı. Öğrenciler karne ve tatile başlamanın coşkusunu okul bahçelerinde düzenlenen törenlerle yaşadı. Karnesini alan öğrencilerden bazıları aldıkları iyi notlar ve takdir belgesiyle tatile mutlu başlarken, bazılarında buruk bir sevinç vardı.

19 milyon öğrencinin karne heyecanı: İyi tatiller çocuklar
Akacan The Mall
20.01.2023 14:05
0
A+
A-

19 milyon öğrencinin karne heyecanı: İyi tatiller çocuklar
2022-2023 yarıyıl tatili başladı, 19 milyondan fazla öğrenci karne aldı. Öğrenciler karne ve tatile başlamanın coşkusunu okul bahçelerinde düzenlenen törenlerle yaşadı. Karnesini alan öğrencilerden bazıları aldıkları iyi notlar ve takdir belgesiyle tatile mutlu başlarken, bazılarında buruk bir sevinç vardı.

İstanbul’da ilk ve orta öğretim sınıflarının yer aldığı 1300 öğrencili Eyüpsultan Mimar Sinan Ortaokulu’nda öğrenciler karne töreninde tatil öncesi son kez bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şiir dinletisi vardı. Öğretmen Büşra Karaçavuş’un öğrencileri okul arkadaşlarına bir dans gösterisi yaptı. Ardından sınıflara giren öğrenciler karnelerini aldı. Karneler verilirken veliler de çocuklarının yanlarındaydı.

ONLAR İLK KARNELERİNİ ALDILAR
2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk karnesini alan öğrencilerin heyecanına velileri de ortak oldu. Karnesini almak için sınıflara giren öğrencileri sıralarında hediyeleri de bekliyordu. Karnesini alan öğrenciler sırayla öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdi. Birinci sınıf öğrencileri ve velileri, ilk dönemin nasıl geçtiğini ve tatil planlarını şöyle anlattı:

Akacan The Mall

Aysun Çeçen (Veli): Bu sene okul yorucu değildi. Kızım Eylül geçen sene anasınıfına gittiği için kolay alıştı. İlk tatilinde Bursa’ya anneanne ve dedesinin yanına gidecek. Ben de bir anne olarak ilk defa karne heyecanı yaşadım çok güzel bir duyguymuş.

Eylül Çeçen: Bu sene okuma yazmayı öğrendim ama yazmaktansa ayıcıklı kitaplarımı okumayı daha çok seviyorum. Karnemde zayıfım olmasa da ders çalışmaya devam edeceğim.. Tatilde çok özlediğim akrabalarımı göreceğim bir de kardeşim Ediz’le ilgileneceğim.

Zekiye Şahin Kelebekler (Veli): Bu sene çifte karne heyecanı yaşıyoruz. Dördüncü sınıftaki oğlumla birlikte bu yıl birinci sınıftaki kızım da karne aldı. Bu yılın en güzel yanı kızımın kendi karne notlarını kendisinin okuyabiliyor olması. Geçen sene anaokulunda performans değerlendirmesini biz ona okuyorduk. Tatil planlarımız arasında yeni açılan Rami Kütüphanesi’ne gitmek var.

Ece Duru Kelebekler: İlk karnemi aldığım için çok mutluyum. Karne hediyem için daha da heyecanlıyım. Tatilde hem eğlenip hem ödevlerimi yapacağım.

Birgül Zengince Şengöz (Veli): İlk sene çok zor geçmedi çünkü okuma yazma konusunda temelini önceden vermiştik. İlk dönemi akıcı şekilde okumayı öğrenmesiyle tamamladık, ikinci dönemin daha iyi geçmesini bekliyoruz. Karne hediyesi olarak eğitimine de katkısı olması için tablet aldık. Hediyesi ona sürpriz olacak.

Elif Şengöz: En çok Türkçe dersini sevsem de hepsinde başarılıyım. Karne hediyemi heyecanla bekliyorum. Tatilde arkadaşım Eylül’le görüşeceğim ve dışarıda kahvaltıya gideceğiz.

Aydan Karaçay (Veli): Veli olarak bizim de ilk karne heyecanımız. Harfleri tanıma ve okumaya çalışma zorlu bir süreçti ama atlattık. İkinci dönem daha keyifli bir süreç bekliyor bizi. Tatil hem eğitim hem eğlenceyle geçecek. Akraba ziyaretleri yapacağız, oğlum kar yağmasını bekliyor.

Ateş Karaçay: Bu sene bol bol ödev yaptım. Sayıları çok sevdiğim için en çok matematik dersinde eğleniyorum. Tatil hediyesi olarak kayağa gitmek istiyorum ama hiç kar yağmıyor.

TATİLDE DE EĞİTİME DEVAM
Ayşe Çetin (Dördüncü sınıf velisi): Bu senenin sonunda mezun olacak kızım hep başarılı bir öğrenciydi. Bu sene de takdir aldı. Tasarımcılık üzerine yetenekleri var o nedenle bu tatilde onu destekleyici eğitimler aldıracağız. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığının eğitimlerini de araştırıp takip edeceğiz.

Berra Çetin: Bu sene İngilizce’de zorlandım ama tatilde çalışıp halledeceğim. İlk olarak hediyelerimi alacağım. Kolye ve oyuncak istedim. Tatilde kar da yağarsa dünyanın en mutlusu ben olurum.

Murat Karagöz (4 ve 3’üncü sınıf velisi): İki çocuğumun karnesini aldık. İkisi de çok başarılı. Pandemi sonrası adaptasyon sürecini atlattığımız ve rahatsızlık geçirmedikleri için okula devam edebildiler. Herkes için verimli bir eğitim öğretim yılı oldu bunun da meyvelerini bugün topladık.

Ela Melek Karagöz: En düşük notum 89 olduğu için bu sene güzel geçti. Daha başarılı olmak için tatilde ders çalışmaya devam edeceğim.

Ali Deniz Karagöz: Beni bu sene en çok Türkçe dersi yordu. Sayısal derslerde daha başarılıyım o nedenle tatilde Türkçe dersimi yükseltmeye çalışacağım.

ARA TATİLDE İLK KEZ ‘KIŞ OKULLARI’
Yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de MEB tarafından “bilim”, “sanat”, “matematik” ve “İngilizce” olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar verilecek.

YENİ DÖNEMDE 5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK
İkinci dönemden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek. Taşımalı eğitim ve pansiyonu bulunan okullardaki öğrencilerle birlikte ücretsiz yemekten yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyonun üzerine çıkacak.

OKULLAR 6 ŞUBAT’TA AÇILACAK
23 Ocak’ta resmen başlayacak olan yarıyıl tatili 3 Şubat Cuma günü sona erecek 6 Şubat pazartesi günü ise öğrenciler yeniden sıralarında olacak. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen için bu yılın ilk ders zili 12 Eylül 2022’de çaldı. Toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrencinin 1 milyon 885 bin 4’ü okul öncesi eğitimde, 5 milyon 433 bin 901’i ilkokulda, 5 milyon 293 bin 67’si ortaokulda ve 6 milyon 543 bin 599’u ortaöğretimde yer aldı.

EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ
Bu yıl ilk ara tatil 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında yapıldı. İkinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak ve 16 Haziran 2023’te 2022-2023 ders yılı sona erecek.

DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE İLK KARNE
Eğitim yaşamına bu yıl aldığı 30 öğrenci ile başlayan Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de karne heyecanı vardı. Medya alanında Türkiye’nin ilk ve tek meslek liseli olan okulda öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.