SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yunan basınında, Erdoğan-Miçotakis görüşmesi! – KIBRIS HABER

Yunan basınında, Erdoğan-Miçotakis görüşmesi! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
05.07.2023 14:17
0
A+
A-

In.gr haber sitesindeki analizde, Kıbrıs meselesinin Türkiye – Yunanistan ilişkilerindeki önemli başlıklardan biri olduğuna dikkat çekilerek, bunun Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesinde gündeme gelip gelmeyeceğini merak edildiği bildirildi…

Yunan basını, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında 11-12 Temmuz’daki NATO zirvesinde gerçekleşmesi öngörülen görüşmeyi yakından takip ediyor.

KATHİMERİNİ: “ATİNE, BEKLE VE GÖR YAKLAŞIMINI BENİMSEDİ”

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Atina yönetiminin görüşme öncesinde Ankara’yla ilişkilerinde “bekle ve gör” yaklaşımına geçtiğini yazdı.

Akacan The Mall

Vassilis Nedos’un kaleme aldığı analizde, Atina’daki diplomatların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında 11-12 Temmuz’daki NATO zirvesinde gerçekleşmesi öngörülen görüşmeden çıkacak sonuçları beklediği belirtildi.

Yazıda, ikili ilişkilerde izlenecek yol haritasının, söz konusu görüşmenin sonuçlarına göre şekillendirileceği ifade edildi. 

Analizde, ABD’nin Boğazlarla ilgili “çift isim” önerisine de değinildi. Kathimerini’nin cumartesi günkü haberinde, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) Liderleri Toplantısı’na katılan ABD’li heyetin, Çanakkale Boğazı ve İstanbul Boğazı’nın NATO’nun yeni haritalarında hem Yunanca hem Türkçe isimle yer almasını teklif ettiğini yazmıştı.

Nedos, Atina’nın ve Ankara’nın bu teklife sıcak bakmadığını belirterek, Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nde de bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmasının beklenmediğini ifade etti.

Söz konusu zirvede, Miçotakis’e Dışişleri bakanı Giorgos Gerapetritis ve Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da eşlik edeceği belirtildi. Ekibe Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandra Papadopoulou veya Yunanistan Başbakanı Diplomatik Ofis Direktörü Anna-Maria Boura’nın katılabileceği bilgisi de paylaşıldı.

GREEK REPORTER: YUNANİSTAN, KIBRIS’TA BM ÇÖZÜMÜNÜ DESTEKLİYOR

Haber sitesi Greek Reporter ise Gerapetritis’in göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yaptığını yazdı.

GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’la bir araya gelen Gerapetritis’in, Atina’nın Türkiye’nin talepleri doğrultusunda haritalandırılmış bir bölünmeyi kabul etmeyeceğini söylediği belirtildi. Yunanistan Dışişleri Bakanı, “Birleşmiş Milletler yönergesi doğrultusunda iki bölgeli, iki toplumlu federasyonun kurulması” talebini de yineledi.

IN: KIBRIS MESELESİ GÖRÜŞÜLEBİLİR

In.gr haber sitesindeki analizde, Kıbrıs meselesinin Türkiye – Yunanistan ilişkilerindeki önemli başlıklardan biri olduğuna dikkat çekilerek, bunun Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesinde gündeme gelip gelmeyeceğini merak edildiği bildirildi.

TO VIMA: KAMUOYUNDA İYİMSERLİK VAR

Yunanistan’ın en çok satan gazetelerinden TO VIMA’daki analizdeyse, Türkiye ve Yunanistan’daki son seçimlerde güçlü hükümetler kurulduğu, bunun da ikili ilişkilerin düzeltilebileceğine dair kamuoyunda iyimser bir bakış açısı oluşturduğu yazıldı.

Panagiotis Tsakonas’ın kaleme aldığı analizde, Atina hükümetinin yeni liderliğini pekiştirebilmesi için Türkiye’yle iyi ilişkiler kurması gerektiği, Erdoğan’ın atacağı adımların da bunda belirleyici olacağı belirtildi.

Greek City Times: Miçotakis, dostluk eli uzatacağını söylemişti

Haber sitesi Greek City Times da Atina hükümetinin oluşan olumlu atmosferi değerlendirerek, Türkiye’yle iyi diyalog kurmayı amaçladığını yazdı.

Haberde, geçen ay Miçotakis’in seçimlerden önce yaptığı açıklamada, Türkiye’ye “dostluk eli uzatacağını” söylediği de hatırlatıldı.

Miçotakis, 21 Mayıs’ta düzenlenen seçimlerde hiçbir partinin gerekli oy oranına ulaşamamasının ardından 25 Haziran’da yapılan seçimleri kazanarak yeniden başbakan olmuştu. Partisi Yeni Demokrasi de yüzde 40,56 oyla 300 sandalyeli meclise 158 milletvekili göndermişti.

Ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ise yüzde 17,83 oyla mecliste 47 sandalye almıştı. Aleksis Çipras, ağır yenilginin ardından 29 Haziran’da SYRIZA’nın liderliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.