SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

“Yerli üretirsek yeni ‘Uzakdoğu’ oluruz”

“Yerli üretirsek yeni ‘Uzakdoğu’ oluruz”Otomotivde yerinde üretimin çok daha kritik hale geldiğini belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul …

“Yerli üretirsek yeni ‘Uzakdoğu’ oluruz”
Akacan The Mall
07.11.2022 07:39
0
A+
A-

“Yerli üretirsek yeni ‘Uzakdoğu’ oluruz”
Otomotivde yerinde üretimin çok daha kritik hale geldiğini belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Global tedarik zincirinde altyapısı bizim kadar uygun olan ülke yok. 2023 ve 2024’ten itibaren Türkiye otomotiv dalında çok daha yeterli gelişmeler göreceğiz. Tedarik endüstrisinde olduğu üzere Uzakdoğu’dan çok şey akabilir. Kâfi ki, tedarik ve ana sanayimizle teknoloji dönüşümüne vaktinde ayak uyduralım ve yerlileşmeyi teşvik edelim” dedi.

Son devirde elektrikli ticari araçlar alanında yaptığı yatırımlar ve Big.e üzere yenilikçi modelleriyle dikkat çeken Anadolu Isuzu’nun Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Otomotiv dalının kıymetli bir dönüşümden geçtiğini belirten Arıkan, “İşin rengi değişti. O denli sistemler ve kesimler geliyor ki, yerlilik tarafında bir şey yapmazsan bir anda her şey bilakis döner. Tedarik endüstrisiyle birlikte var olan gücümüzü devam ettirmemiz lazım. Bu periyotta, bilhassa yerlileşme ve yerli üretime teşvik çok kıymetli. Küresel tedarik zincirinde altyapısı bizim kadar uygun olan ülke yok. 2023 ve 2024’ten itibaren Türkiye otomotiv bölümünde çok daha âlâ gelişmeler göreceğiz. Tedarik endüstrisinde olduğu üzere Uzakdoğu’dan çok şey akabilir. Kâfi ki, tedarik ve ana sanayimizle teknoloji dönüşümüne ayak uyduralım ve yerlileşmeyi arttırmak için teşvik edelim” diye konuştu.

ELEKTRİKLİ YATIRIM

Akacan The Mall

Ana eser kümelerinin otobüs, kamyon ve Pick-Up olduğunu hatırlatan Tuğrul Arıkan, 2015 yılına Ar-Ge’de büyük bir atılım yaptıklarını kaydetti ve şirketin elektrifikasyonla ilgili çalışmaları hakkında, “3.5, 7.5 ve 12 ton için elektrikli kamyon geliştirmelerimiz devam ediyor. 2024 sonunda elektrikli kamyon tarafında hazır olmayı hedefliyoruz. Yeniden Türkiye’nin en güçlü olduğu kollardan otobüs alanındaki çalışmalarımız süratle sürüyor. Geçen sene 8 metre boyutundaki birinci elektrikli otobüsümüzü satışa çıkarmıştık. Önümüzdeki yıl 12 metre, sonrasında 18 metre ve nihayetinde midibüs alanında elektrikli modelimizi hazırlıyoruz. Burada da 2024 sonu prestijiyle portföyümüz hazır olacak” bilgisini verdi.

Tuğrul Arıkan

HİDROJENLİ OTOBÜS 2025’TE

Elektrikli modellerin pil paketini Türkiye’de yapmak istediklerini de belirten Arıkan, “Şu anda elektrikli araçlarda en değerli husus yüksek maliyetler ve menzil sorunları. Biz çoklukla elektrikli otobüs ve kamyonlarımızda menzil opsiyonları sunmak istiyoruz. Pil konusunda iki ana tedarikçimiz var. Çeşitliliğimiz arttıkça uygun pil paketi bulmak kolay olmuyor. Kendi pil paketlerimizi yapmak için fizibilitesine bakıyoruz. Bu da 2023’te değerlendireceğimiz bir alan olacak” dedi.

Hidrojen teknolojisinde de çalışmalar yaptıklarını belirten Arıkan şu bilgileri verdi: “Odağımız elektrikli lakin hidrojen çalışmalarına da başladık. Şu anda tasarım çalışmaları sürüyor, bir arada çalışacağımız firmaları tespit ettik. 2023 ve 2024 geliştirme devri olacak. İnşallah 2024 sonu yahut 2025 başı hidrojenli modelimizi satışa çıkaracağız. Birinci modelin şehiriçi otobüs olma ihtimali yüksek.”

 

TİCARİDE HURDA TEŞVİKİ TALEBİ

Türkiye’nin ticari araç parkının yaşlı olduğu belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Yıllardan beri savunduğumuz bir şey var. Otobüs ve kamyon tarafında hurda teşvik programının ele alınması gerekiyor. Bu türlü bir programın yararı çok büyük olur. Bir kez trafik güvenliği artar. Yollara daha inançlı araçlar çıkar ve trafik kazaları değerli ölçüde azalır. Tekrar atılacak bir teşvik adımının yakıt tüketimi ve karbon emisyonu açısından da etrafa değerli katkıları olur. Bu kapsamda, ticari araçlara getirilecek bir hurda teşvik programını destekliyoruz” dedi. Arıkan ayrıyeten, Türkiye’de elektrikli ticari araçların kullanımının yüksek fiyatlar nedeniyle yaygın olmadığını belirterek, “Yürütme maliyetinde yararlar var ancak sabit yatırım hala yüksek. Bunun Avrupa ülkelerinde olduğu üzere finansmanlarla desteklenmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

DAĞITIM VE PAKET SERVİSE ÖZEL ELEKTRİKLİ

Şehir içinde ‘son kilometre’ paket servis ve dağıtım hizmetleri sunan işletmelere yönelik geliştirilen büsbütün elektrikli Big.e ile ilgili bilgiler de veren Arıkan, “Big.e bizim kabuklardan çıktığımız bir proje oldu. Kamyonculuk bizim DNA’mızda vardı. Ona 80’li yılların sonunda otobüsü ve midibüsü ekledik. Pazardaki gereksinimlere baktık. Pandemiyle birlikte muhtaçlıklar patladı. Kentler gitgide büyüyor. O vakit kent içine uygun bir şey yapmamız lazım dedik ve Big.e’ye başladık. Artık müşteri denemeleri evresindeyiz. Nitekim piyasaya hitap eden bir araç yapmak istiyoruz. Geri bildirimlerden sonra aracın son pilot evrelerine geleceğiz. 2023 sene sonunda seri üretim, 2024 yılında satış hedefliyoruz” dedi.

TOGG İLE ORTAK PROJE GELİR Mİ?

Yerli araba TOGG’un ortaklarından olan Anadolu Grubu’nun çatısı altında ticari araç üretimi gerçekleştiren Anadolu Isuzu’nun Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, ‘Togg ile ortak çalışmalar gündeminizde mi?’ sorumuzu ise şu formda yanıtladı: “Togg bizim gururumuz. Anadolu Grubu’nun da ortak olduğu bir şirket. Biz Benchmark açısından bazen birbirimize dayanak oluyoruz. Geliştirmeler açısından şu an için bir şey yok fakat bu olmaz demek değil, ilerde olabilir. Şu anda Togg’un makul bir odak noktası var. Açıkladığı bir eser gamı ve üretim planı var. Vakit içerisinde hafif ticari araç geliştirmelerini de düşüneceklerdir diye varsayım ediyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.