SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

WHO ve ILO iş yerlerinde ruh sıhhati sıkıntıları için davet

WHO ve ILO iş yerlerinde ruh sıhhati meseleleri için çağrıDünya Sıhhat Örgütü (WHO) ve Memleketler arası Çalışma Örgütü (ILO), çalışan nüfusun …

WHO ve ILO iş yerlerinde ruh sıhhati sıkıntıları için davet
Akacan The Mall
28.09.2022 12:39
0
A+
A-

WHO ve ILO iş yerlerinde ruh sıhhati meseleleri için çağrı
Dünya Sıhhat Örgütü (WHO) ve Memleketler arası Çalışma Örgütü (ILO), çalışan nüfusun akıl sıhhati korkuları konusunda somut adımlar atılması davetinde bulundu.

Depresyon ve korku bozuklukları nedeniyle 12 milyar iş gününün kaybedildiği ve küresel iktisada yaklaşık 1 trilyon dolara mal olduğu iddia ediliyor. Bu sıkıntıya değinen iki yayın, WHO işte akıl sıhhati rehberi ile WHO ve ILO’nun bu husustaki siyaset evrakı yayımlandı.

WHO’nun rehberinde, ağır iş yükü, olumsuz davranışlar ve iş yerlerinde gerilim yaratan başka faktörlerle gayret için atılması tavsiye edilen adımlar yer aldı.

Akacan The Mall

WHO birinci sefer, müdürlerin gerilimli iş ortamlarını tedbire ve gerilim altındaki çalışanlarla ilgilenmekte kapasitelerini artırmaları için eğitimler yapılması tavsiyesi verdi.

Haziran 2022’de yayımlanan WHO’nun akıl sıhhati raporunda 2019’da bir milyar kişinin, çalışma yaşındaki yetişkinlerin de yüzde 15’inin bir ruhsal meseleyle yaşadığı belirtildi.

İş yerleri, ayrımcılık ve eşitsizlik de dahil akıl sıhhatini olumsuz etkileyen toplumsal problemleri artırabiliyor. “Mobbing” diye de bilinen zorbalık ve ruhsal şiddet, iş yerlerinde ruhsal sıhhate olumsuz tesir eden en önemli şikayetlerden biri. Lakin iş yerlerinde ruhsal sıhhatini konuşmak ve açığa vurmak global seviyede hâlâ bir tabu.

Rehberde, ruhsal meseleleri bulunan çalışanların muhtaçlıklarını karşılamak için daha düzgün yollar bulunması, işe ve fiyatlı istihdama dönüşlerini destekleyen ve ağır ruhsal problemler yaşayanlar için müdahaleler teklif edilmesi öneriliyor. Rehberde, sıhhat, insani ve acil durum çalışanlarının korunması için müdahale davetinde da bulunuluyor.

WHO Genel Sekreteri Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “İşin ruh sıhhatimiz üzerindeki bozucu tesirine odaklanma vakti. Bireyin refahı harekete geçmek için gereğince düzgün bir neden ancak ruh sıhhati bozukluğunun kişinin performansı ve üretkenliği üzerinde yıkıcı tesirleri de olabilir. Bu yeni rehber iş yerlerinde olumsuz durumları ve kültürleri önlemeye ve çok muhtaçlık duyulan çalışanların ruh sıhhatinin korunmasına ve takviye verilmesine yardımcı olabilir” dedi.

WHO/ILO siyaset dokümanında ise, kamu ve özel bölümde hükümetler, çalışanlar, patronlar ve bunların temsil örgütleri için uygulama stratejileri açıklanıyor.

DEPRESYON VE ANKSİYETEDE ARTIŞ

ILO Genel Sekreteri Guy Ryder da “İnsanlar ömrünün büyük bir kısmını iş yerlerinde harcadıkları için inançlı ve sağlıklı bir çalışma ortamı kritik ehemmiyette. İş yerlerinde ruh sıhhati manasında bir tedbire kültürü inşa etmek, damgalanma ve toplumsal dışlanmayı önlemek için çalışma ortamını yine şekillendirmek ve ruh sıhhati meseleleri olan çalışanların korunması ve desteklenmesi için yatırım yapmalıyız” dedi.

Ancak WHO’nun Ruh Sıhhati Atlası’na nazaran ülkelerin yalnızca yüzde 35’i iş yerlerinde ruh sıhhatini geliştirmek ve meseleleri önlemek ismine birer programa sahip.

Covid-19 sıhhati dünya genelinde dert bozukluğu ve depresyon olaylarında yüzde 25’lik bir artışı tetikledi ve ruh sıhhati manasındaki kaynakların global seviyedeki azlığını gözler önüne serdi. 2020’de hükümetler sıhhat bütçesinin yalnızca yüzde 2’sini ruh sıhhatine harcadı ve bu oran orta gelir seviyesindeki ülkelerde yüzde 1’in altına indi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.