SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TUSAŞ’a Green Champion 2022 mükafatı

TUSAŞ’a Green Champion 2022 ödülüThe Green Apple Awards 2022 mükafatları sahiplerini buldu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Green Champion 2022 …

TUSAŞ’a Green Champion 2022 mükafatı
Akacan The Mall
24.11.2022 11:52
0
A+
A-

TUSAŞ’a Green Champion 2022 ödülü
The Green Apple Awards 2022 mükafatları sahiplerini buldu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Green Champion 2022 mükafatını kazandı.

Bugüne kadar havacılık kesiminde örnek çevreci çalışmalara gerçekleştirdiği projelerle birçok ulusal ve milletlerarası mükafata layık görülen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), The Green Organisation tarafından çevreci projelerin ödüllendirildiği ödül merasiminde ‘Green Champion 2022’ mükafatını kazandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), su verimliliği çalışmalarına yönelik olarak su dağıtım şebekesine dijital denetim sistemlerinin entegrasyonunu temel alan ‘Havacılık Dalında Su Verimliliği’ projesi ile 21 Kasım tarihinde gerçekleştirilen merasimde dünyanın en itibarlı sürdürülebilir etraf ödüllerinden Green Apple Awards’ta ‘Green Champion 2022’ mükafatına layık görüldü.

Akacan The Mall

Proje, su tüketiminin optimize edilmesi ve otomasyonuna yönelik uygunlaştırma sağlayan çalışma ile gerçek vakitli ölçüm, otomasyon, izleme ve tahliller yapılarak su kayıp ve kaçaklarının önlenmesi, soğutma sistemlerinde gereksinim duyulan suyun kaynağında verimli kullanılması ve atık su oluşumunun azaltılmasını sağlayarak global sürdürülebilir gelişme gayelerine olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor. İki evreden oluşan projede yaklaşık 380 bin metrekare kapalı alana hizmet veren su dağıtım ağının anında gözlenmesi ve denetim edilmesi ve su dağıtım şebekesindeki kayıp kaçakların erken tespit edilmesi hedeflendi. Erken tespitle yıllık su tüketiminin yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturan 40 bin metreküp su israfı önlenmiş oldu. Etraf ve iklim değişikliği ile su siyasetleri çerçevesinde desteklenen proje çerçevesinde Türkiye’de Kurumsal Karbon Ayak İzi doğrulaması yaptırarak ISO 14064:2018 akreditasyon sertifikası alan birinci kuruluş olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, atık su oluşumu ve arıtılması kaynaklı direkt ve dolaylı sera gazı emisyonlarını önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 55 oranında azaltmayı hedefliyor.

Dünya havacılık dalında daha evvel sürdürülebilirlik ve CDP raporlarına yansıyan ‘Havacılık Kesiminde Su Verimliliği Projesi’ ile doğal kaynakların verimli kullanılması ve korunması çerçevesinde su koşullandırma kimyasallarının optimize edilmesi, su ayak izinin hesaplanması, su haritasının oluşturulması, kayıp/kaçak oranının en düşük düzeyde tutulması ve en kısa müddette müdahale edilmesi ile su tüketim noktalarında anlık tüketimlerin izlenmesi üzere konular hedeflendiğinden projenin sürdürülebilir etraf idaresi amaçlanıyor. Sıfır Atık evrakına sahip birinci sanayii şirketi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bu proje ile kaynağında atık su oluşumunun azaltılmasını ve daha az kimyasal tüketilerek kaynağında sarf materyal tüketimi ile buna bağlı atık oluşumunun azaltılmasını ve sıfır atık ideolojisi sayesinde şirketin sıfır atık idare sistemine katkı sağlaması hedefleniyor.

“SU İSRAFININ ÖNÜNE GEÇECEK ÖRNEK BİR ÇALIŞMA İLE MİLLETLERARASI İTİBARLI BİR MÜKAFATA DAHA LAYIK GÖRÜLDÜK”

‘Green Apple Champion 2022’ mükafatına ait görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada sürdürülebilir etraf idaresine yönelik dünya kamuoyunun takdirini toplayan örnek çalışmalara imza attıklarını lisana getirerek, “Sıfır atık evrakına sahip birinci sanayii şirketi olarak dünyada kısıtlı kaynakların en başında gelen su israfının önüne geçecek örnek bir çalışma ile memleketler arası itibarlı bir mükafata daha layık görüldük. Proje çerçevesinde su tüketiminin dijital bir kadro uygulamalarla optimize edilmesi ve otomasyonuna yönelik uygunlaştırma sağlayacak çalışmamız ile doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Atık su oluşumunu azaltıcı uygulamalar su kaynaklarının bütüncül yaklaşımlarla verimli ve sürdürülebilir olarak yönetilmesini sağlayacağız. Geliştirdikleri ‘Havacılık Kesiminde Su Verimliliği’ projesi ile mükafatın şirketimize kazandırılmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.