SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türkler tasarladı Avrupalı sürecek

Avrupa’nın en çok satan ticari araçlarından Transit’in yeni ve elektrikli üyesi E-Transit Courier’in tasarım ve mühendisliği Türklere emanet edildi. Modelin dikkat çeken dizaynında ise liderliğini Ayça Odabaşı Uyanık’ın yaptığı 30 kişilik Türk mühendis takımı kıymetli rol oynadı. Araç artık başta Türkiye olmak üzere Avrupa yollarına çıkmak için gün sayıyor.

Türkler tasarladı Avrupalı sürecek
Akacan The Mall
07.04.2023 07:56
0
A+
A-

Türkler tasarladı Avrupalı sürecek
Avrupa’nın en çok satan ticari araçlarından Transit’in yeni ve elektrikli üyesi E-Transit Courier’in tasarım ve mühendisliği Türklere emanet edildi. Modelin dikkat çeken dizaynında ise liderliğini Ayça Odabaşı Uyanık’ın yaptığı 30 kişilik Türk mühendis grubu kıymetli rol oynadı. Araç artık başta Türkiye olmak üzere Avrupa yollarına çıkmak için gün sayıyor.

ABD’li Ford’un Avrupa’da en çok satan ticari araç ailesinden Transit’in küçük boyutlardaki üyesi Transit Courier yenilendi. E-Transit Courier isimli büsbütün elektrikli bir versiyona da kavuşan modelin dünya tanıtımı evvelki gün İstanbul’da gerçekleştirildi. Tanıtımın Türkiye’de yapılmasının en değerli nedeni ise aracın tasarım, geliştirme ve mühendisliğinde Ford Otosan’ın oynadığı kritik rol oldu. O denli ki, Avrupa pazarları için markanın savlı modellerinden biri olacak yeni Transit Courier’in mühendisliğinin tüm sorumluluğunu Ford Otosan üstlendi. Aracın dikkat çeken dizaynında ise Ford Otosan Design Stüdyo Başkanı Ayça Odabaşı Uyanık’ın idaresindeki 30 kişilik Türk mühendis grubunun imzası var. Takım neredeyse iki yıl süren epey ağır bir çalışma gerçekleştirdi.

30 KİŞİLİK EKİP

Akacan The Mall

İstanbul’da düzenlenen basın tanıtımında Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Ayça Odabaşı Uyanık, “Aracın tasarım ve geliştirme süreci iki seneye yakın sürdü. Bizim çalıştığımız alan yani Ford Otosan’ın İstanbul’da bulunan tasarım stüdyosu, aracın pek çok modülünün doğduğu yer. Tıpkı vakitte Ford’un İngiltere ve Almanya’da bulunan tasarım gruplarıyla de daima fikir alışverişinde bulunduk. Zira araç hem Türkiye hem de Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Bu dizaynda hem markanın DNA’sını hem de çağın elektrikli araç trendlerini harmanlamak istedik. Bir evvelki Courier’in dizaynında da Türkiye kıymetli rol oynamıştı. Gelecekte de bu istikamette çalışmalara devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

‘BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ’

Ford Otosan Genel Müdürü İtimat Özyurt, yeni Courier’deki Türk imzası nedeniyle gururluydu. Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,“Üretim gücümüzün yanı sıra mühendislik ve tasarım yetkinliklerimizin son göstergesi E-Transit Courier ile Ford’un elektriklenme seyahatindeki rolümüzü artırmaya devam ediyoruz. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motor alternatifleriyle müşterilerimizle buluşturacağımız yeni Courier’in dizaynını Dunton ve Köln’deki Ford tasarım gruplarıyla geliştirmekten ve mühendisliğinin tüm sorumluluğunu almaktan büyük gurur duyuyoruz. Ford Otosan olarak otomotiv sanayisini geleceğe taşıyacak araçları geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep ise, E-Transit Courier’in gelişmiş yük kapasitesi ve tam ilişkili olmasıyla segmentini bir üst düzeye taşıdığını vurguladı.

ÜRETİMİ 2024’TE BAŞLIYOR

E-Transit COURIER’in üretimi yerli üretici Ford Otosan’ın geçtiğimiz yıl 575 milyon bedelle satın aldığı, Ford’un Avrupa’daki dört fabrikasından biri olan Romanya’daki Craiova tesislerinde gerçekleşecek. Modelin dizel ve akaryakıtlı motora sahip versiyonunun üretimi 2023’ün üçüncü çeyreğinde, elektrikli versiyonu E-Transit Courier’in üretimi ise 2024’ün sonlarında başlayacak. Yeni aracın boyutları ise bir evvelki versiyonuna nazaran epeyce büyümüş ve böylelikle toplam kargo kapasitesi de yüzde 25 oranında artmış durumda. 100 kW (136 beygir) güce sahip E-Transit Courier’de elektrikli araçlarda güç geri kazanımı sağlayan tek pedallı sürüş teknolojisinin de olacağı açıklandı. Öte yandan, aracın mesken tipi akımda bataryalarını 5.7 saatte dolduracağı, 100 kW’a kadar süratli şarjlarda ise 35 dakikadan kısa müddette yüzde 10’dan yüzde 80 batarya doluluk oranına ulaşacağı belirtildi. 

İŞTE O GRUBUN LİDERİ

Ayça Odabaşı Uyanık’ın liderliğindeki 30 kişilik takım, proje için iki yıla yakın çalıştı. İstanbul’da bulunan tasarım stüdyosu aracın pek çok kesiminin birinci defa doğduğu yer oldu. Bununla birlikte, Ford’un İngiltere ve Almanya’daki ofisleriyle de işbirliği yapıldı. Öte yandan, Avrupa’daki tasarım ofisinde de Murat Seven üzere birçok Türk uzman bulunuyordu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.