SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türkiye’de yaşanan depremler sonrası, Kuzey Kıbrıs’ta konut ve iş yeri poliçe sayısında yüzde 37 artış yaşandı! – KIBRIS HABER

Türkiye’de yaşanan depremler sonrası, Kuzey Kıbrıs’ta konut ve iş yeri poliçe sayısında yüzde 37 artış yaşandı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
16.03.2023 09:35
0
A+
A-

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, vatandaşların doğal afet dönemleri sonrası sigortayı gündemine aldığını kaydetti, bir önceki yılın zaman dilimine kıyasla poliçelerde yüzde 37 oranında artış yaşandığını açıkladı. Çukurovalı, 6 bin 377 poliçe sayısının 8 bin 778’e yükseldiğini belirtti…

Türkiye’de yaşanan depremler sonrası, Kuzey Kıbrıs’ta konut ve iş yeri poliçe sayısında artış yaşandı. 1 Ocak 2022 – 13 Mart 2022 ile 1 Ocak 2023 – 13 Mart 2023 tarihleri karşılaştırıldığı zaman yüzde 37’lik bir artış meydana geldi. 6 bin 377 poliçe sayısı, 8 bin 778’e yükseldi.

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, deprem sonrası sigortalatma işlemine çok yoğun olmamakla birlikte bir ilgi olduğunu söyledi.

“SİGORTAYA GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ”

Akacan The Mall

Ekonomisi gelişmeyen ve mali yapısı zayıf ülke vatandaşlarının sigortaya olan ihtiyacının gelişmiş ülke vatandaşlarına göre çok daha fazla olduğunu kaydeden Çukurovalı, sigortanın diğer doğal afetlerde ve kazalarda olduğu gibi depremde de manevi olarak koruyamadığını söyledi.

Çukurovalı, sigortanın insanların deprem sonrasında oluşan maddi kayıpların en kısa sürede yerine koymasını sağladığını belirtti.

Sigortaya gereken önemin verilmesi gerektiğinin altını çizen Çukurovalı, “Yaşam alanlarımızı sigorta teminatı altına almamız çok önemlidir.” dedi.

 Her depremden sonra deprem bölgelerinde yaşanan yıkımdan dolayı insanların ne duruma geldiğini, ailelerin yok olduğunu veya dağıldığını evsiz ve korunaksız kaldıklarını üzülerek izlediklerini anlatan Çukurovalı, “Birçok insan, manevi kayıplarının yanında tüm birikimlerini kaybediyor, yaşam alanları yok oluyor, evsiz ve işsiz kalıyor.” dedi.

“MALİ YÖNÜ GÜÇSÜZ ÜLKELERDE, DEVLETİN VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMASI ZOR OLUYOR”

Sigorta teminatının yaşanan yıkımdan sonra en kusa sürede tekrardan hayatın bir düzene koyulması adına çok önemli olduğunun altını çizen Çukurovalı, ekonomik ve mali yönden güçsüz olan ülkelerde, devletin vatandaşına sahip çıkması ve yardım eli uzatması zor olduğundan, sigortanın öneminin daha çok ortaya çıktığını ifade etti.

“DEPREM SİGORTASINA ÇOK YOĞUN OLMAMAKLA BİRLİKTE İLGİ VAR”

“Deprem sigortasına bugünlerde çok yoğun olmamakla birlikte ilgi vardır.” diyen Çukurovalı, bazı vatandaşların deprem teminatı satın almadan yaptırdığı poliçelerine deprem teminatı ekletmek için talepte bulunduğunu söyledi. Çukurovalı, bir kısım vatandaşın ise deprem sigortası yapmak için bilgi almakta ve sigorta yaptırdığını kaydetti.  

“YÜZDE 37 DOLAYINDA BİR ARTIŞ VAR”

1 Ocak 2022-13 Mart 2022 ile 1 Ocak 2023-13 Mart 2023 tarihlerini karşılaştıran Çukurovalı, konut ve ticari işyeri poliçelerinde yüzde 37 dolayında bir artış görüldüğünü söyledi. Belirtilen dönemde 2022 tarihinde 6 bin 377 olan konut ve işyeri sayısının 2023 tarihinin aynı döneminde 8 bin 778 olduğunu söyledi. Çukurovalı, 2 bin 401 kişinin sigortasını yenilettiğinin altını çizdi.

Daha önce yaşanan doğa olaylarını da hatırlatan Çukurovalı, vatandaşların panik ve telaş içinde sigortayı gündemine aldığı; ancak daha sonra önemsemediğini belirtti.

“SİGORTA ŞİRKETLERİ, KERPİÇ EVLER GİBİ YERLERE DEPREM TEMİNATI VERMEYE KAÇINIYOR”

Deprem sigortası yapılırken genellikle binaların durumuna dikkat edildiğini ifade eden Başkan Çukurovalı, kerpiç evler gibi yerlere sigorta şirketleri deprem teminatı vermekten kaçındığını belirtti. Çukurovalı, deprem sigortasının tüm maddi değerleri teminat altına aldığının altını çizdi.

Çukurovalı, açıklamasının sonunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Evinize veya iş yerinize ana teminat olan yangın poliçesini alırken deprem teminatını binde yetmiş altı (%0.76) prim ile poliçenize ekletebilirsiniz. Örnek verecek olursak 100 bin TL için 76 TL ile deprem teminatı alabilirsiniz. Fakat yangın poliçesi almadan deprem teminatı alamayız.

Ülkemizde baktığımızda bizde uygulanan sigorta fiyatları tüm sigorta branşlarında Türkiye dahil diğer ülkelerden çok ucuzdur. Fakat öncede belirttiğim gibi sigorta bilincimiz düşük olduğundan sigortaya gereken önemi vermiyoruz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.