SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türkiye – Hırvatistan maçının akabinde Stefan Kuntz’a çok ağır sözler! “Bu kadro, bu takımı hak etmiyor!” Ferdi Kadıooğlu ve Kerem Aktürkoğlu tezi…

EURO 2024 Elemeleri D Kümesi ikinci maçında A Ulusal Ekibimiz, Bursa’da Hırvatistan’a 2-0 mağlup oldu. Timsah Arena’da oynanan çabanın akabinde Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Engin Kehale, Hırvatistan yenilgisini kıymetlendirdi. Bilhassa Stefan Kuntz’u amaç alan ağır yorumlar çok konuşulacak cinsten…

Türkiye – Hırvatistan maçının akabinde Stefan Kuntz’a çok ağır sözler! “Bu kadro, bu takımı hak etmiyor!” Ferdi Kadıooğlu ve Kerem Aktürkoğlu tezi…
Akacan The Mall
29.03.2023 08:36
0
A+
A-

Türkiye – Hırvatistan maçının akabinde Stefan Kuntz’a çok ağır sözler! “Bu grup, bu grubu hak etmiyor!” Ferdi Kadıooğlu ve Kerem Aktürkoğlu tezi…
EURO 2024 Elemeleri D Kümesi ikinci maçında A Ulusal Kadromuz, Bursa’da Hırvatistan’a 2-0 mağlup oldu. Timsah Arena’da oynanan uğraşın akabinde Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Engin Kehale, Hırvatistan yenilgisini kıymetlendirdi. Bilhassa Stefan Kuntz’u gaye alan ağır yorumlar çok konuşulacak cinsten…

EURO 2024 Elemeleri D Kümesi ikinci maçında Türkiye ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan maçı Hırvatistan 2-0 kazandı.

Maça süratli başlayan taraf Ulusal Ekibimiz oldu. Cengiz ve Kerem’in şutlarında Livakovic gole müsaade vermedi. Kerem’in attığı gol ofsayt bayrağına takıldı. Hırvatistan 20. dakikada Kovacic ile 1-0 öne geçti. Birinci yarının son anlarında, 45+4’te Kovacic bir gol daha attı ve grubunu 2-0 üstünlüğe taşıdı.

Akacan The Mall

HAKAN ÇALHANOĞLU SAKATLANDI

Milli Takımımız’da kaptan Hakan Çalhanoğlu 38. dakikada sakatlanarak kenara geldi, yerine İsmail Yüksek oyuna girdi. Kenara gelirken büyük ıstırap yaşayan Hakan, kendisini alkışlayan taraftarlara alkışla karşılık verdi.

Temposuz ikinci yarıda en kıymetli konumu 90+2’De Cenk Tosun ile biz yaşadık lakin Livakovic gole müsaade vermedi. İkinci yarıda gol sesi çıkmadı ve maç Hırvatistan’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun akabinde Ulusal Grup 3 puanda kaldı. Hırvatistan puanını 4 yaptı ve liderliğe yükseldi. Kümenin öteki maçında Letonya’yı 1-0 geçen Galler de 4 puanla ikinci sıraya çıktı. Ulusal Grup ikinci maçlar sonunda 3. sırada bulunuyor.

KUNTZ’DAN 3 DEĞİŞİKLİK

A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, deplasmanda 2-1 kazanılan Ermenistan müsabakasının 11’inde 3 değişikliğe gitti. Kuntz, Onur Bulut’un yerine Zeki Çelik, Ozan Kabak’ın yerine Salih Özcan, Cenk Tosun’un yerine ise Kerem Aktürkoğlu’nu alana sürdü.

Kaleyi birinci maçta olduğu üzere Mert Günok’a emanet eden Kuntz, savunma dörtlüsünü Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta alanda Salih Özcan, Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu’nu alana süren Kuntz, sağ kanatta Cengiz Ünder, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu’nu görevlendirdi. Kuntz, gol yollarındaki tercihi ise Enes Ünal oldu.

KUNTZ YİNE 4’LÜ SAVUNMAYA DÖNDÜ

A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Hırvatistan müsabakasında 4’lü savunmayı tercih etti. Ermenistan ile deplasmanda oynanan birinci müsabakaya 3’lü savunma ile çıkan Stefan Kuntz, devre ortasında yaptığı değişikliklerle 4’lü savunmaya dönmüş ve ulusallar müsabakadan 2-1lik skorla galip ayrılmıştı. Alman teknik adam, Hırvatistan müsabakasında ise çabaya 4’lü savunmayla başladı.

TARAFTAR ARDA GÜLER DİYE BAĞIRDI, KUNTZ İSMAİL YÜKSEK’İ OYUNA ALDI

Hakan Çalhanoğlu için değişiklik işaret edildiği anca Bursa’da tribünler Arda Güler’in oyuna girmesi için ‘Arda’ diye tezahürat yaptı. Alman teknik yönetici Stefan Kuntz, Hakan’ın yerine İsmail Yüksek’i oyuna sürdü.

İSMAİL’İN KAPTIRDIĞI TOP KALEMİZDE GOL OLDU

İlk yarının uzatma dakikalarında İsmail Yüksek’in orta alanda kaptırdığı top, kalemizde ağlarla buluştu. Sol çaprazdan Pasalic’in şutunda Mert’in sektirdiği topu Kovacic boş kaleye yolladı ve skoru 2-0’a getirdi.

ARDA GÜLER 67’DE OYUNA GİRDİ

İkinci yarının birinci kısmında skorda değişiklik olmayınca Bursa tribünleri ARDA GÜLER içi tezahürat yapmayı sürdürdü. Genç yıldız, 67. dakikada Orkun Kökçü’nün yerine alkışlar eşliğinde oyuna dahil oldu. Tıpkı dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun yerine de Barış Alper Yılmaz oyuna girdi.

UĞUR MELEKE: VEFAT KALIM MAÇLARINDA DAİMA ÖLÜYORUZ

Golü yedikten sonra kenarda bir teknik yöneticiye muhtaçlığımız vardı.

Mert, Harika Lig tepe yarışçısı Beşiktaş’ın bir numarası. Zeki, Roma’yla Avrupa Ligi çeyrek finalinde. Çağlar Premier Lig’de oynuyor, Atletico yolcusu. Merih, Serie A’da tepe yarışında. Ferdi, Üstün Lig’de tepe kovalıyor, 10 gün evvel Avrupa Ligi’ndeydi.

Orta alanımızda Hollanda Ligi başkanı, Avrupa Ligi çeyrek finalisti Feyenoord’un kaptanı Orkun, Bundesliga önderi Dortmund’lu Salih ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti Inter’li Hakan oynuyor. Atakta Harika Lig başkanı Galatasaray’ın ası Kerem, Fransa lig ikincisi Marsilya’nın ası Cengiz ve La Liga krallık yarışında ikinci sırada yer alan Enes var.

EN Bedelli 10. ÜLKEYiZ AMA 

İlk 11’ımızın 8’i büyük liglerde oynuyor. Beşi geçtiğimiz hafta Avrupa kupalarında yarıştılar. Kalecimizi çıkarırsak 25 yaş ortalamalı genç lakin tecrübesi de yüksek bir oyuncu kümemiz var. Transfermarkt bilgilerine nazaran Türkiye, Avrupa’nın en bedelli 10’uncu ulusal grubu. Türkiye Ulusal Ekibi, en son bu kadar kaliteli bir takıma 2000’lerin başında sahipti. Onlar da esasen Euro 2000’de çeyrek final, Dünya Kupası 2002’de de yarı final yaptılar.

CIES, Statista, Transfermarkt üzere saygın istatistik şirketlerinin ortaya koyduğu resmi bilgilere nazaran Türkiye Ulusal Ekibi takım pahası, Danimarka, Avusturya, İsveç, Polonya, Norveç üzere ülkelerin üzerinde. Pekala oyun olarak onlardan daha âlâ olduğumuzu hiç hissediyor musunuz? Ben hissetmiyorum doğrusu.

KRiTiK HiÇBiR MAÇTA YOK 

Maçı bitirdiği tandemi 18 ve 20 yaşlarında olan, Muhteşem Lig’de kümede kalma savaşı verebilecek kalitedeki Ermenistan karşısına üç stoperle çıktık. Ermeniler ceza alanında topla buluşmada 23-18 üstünlük kurdu bize. Dün Bursa’da maça uygun başladık lakin golü yedikten sonra kenarda bir teknik yöneticiye gereksinimimiz vardı. Lâkin Avrupa’nın en bedelli 10’uncu ulusal grubu Türkiye’nin başında hiçbir kritik maçta devreye giremeyen bir teknik adam var.

TAKIM, BU Grubu HAK ETMiYOR 

Bütün ölüm-kalım maçlarında ölüyoruz: Norveç’i yenemedik. Portekiz’i geçemedik. FaroeLüksemburg’dan 1 puan alarak bitirdik Uluslar Ligi kümesini. Hırvatlar’a karşı da tablo birebirdi. Bu neslin hak ettiği teknik grup bu değil.

ENGİN KEHALE: ULUSAL KADROLARIN REAL MADRID’İ HIRVATİSTAN

Teknik adam performansı değil oyuncu kusurları skoru belirledi. 

Barcelona’nın eski, Athletic Bilbao’nun şu anki hocası Ernesto Valverde yaklaşık iki ay evvel Real Madrid için bir betimleme yaptı: “Onları yenmeye en yakın olduğunuzu düşündüğünüz an, onların sizi yenmeye en yakın olduğu andır.” Real Madrid futbolu bir ulusal grup olsa, sanırım en benzediği takımlardan biri Hırvatistan olurdu. Maç önü dersimize çalışmıştık. Onların istediği oyunu oynarsak üstünlük kurmamız zordu. Zlatko Dalic’in 11’ini görünce açıkçası sevindim. Bu düzeyde birbiriyle oynamaya alışık olmayan stoper ikilisinin yanında Galler maçına nazaran iki bek değişmişti. Geri dörtlü, en kırılgan noktaları üzere gözüküyordu. Baskı yaptık, merkezi güzel kapattık ve çabuk çıktık. Onları yanılgıya zorladık. 5, 7, 10. dakikalarda durum bolduk, kaleci Livakovic’e takıldık. 11’de Kerem Aktürkoğlu’nun golü VAR nedeniyle -doğru karar- sayılmadı. Kazanacağımıza inanmaya başladık.

KEREM-FERDi iKiLiSi OLMADI 

İşte bu noktadan sonra, kırılma anlarında daima yanılgı yaptık. 16’da Ferdi, Stanisic’i kaçırdı. 20’de tekrar sağ beki uzun pasla kaçırdılar ve kalemizde golü gördük. 32’de bir defa daha Stanisic konuma giren isimdi. Şunu net bir biçimde gördük; savunma yardımı düşük Kerem ve ardında Ferdi’li yapı, savunmada önemli açık verdi. Aslında tek yapmamız gereken merkez koşularını hakikat takip etmekti. Kovacic iki konumda da yanında kimse olmadan golleri buldu. Birincisinde topa odaklandık, ikincisinde konum takibini bıraktık. Karşınızda dünya üçüncüsü olunca, bu türlü yanlışlara karşın maçı kazanmanız sıkıntı.

PLANLAMA Harikaydı ANCAK…

Kuntz’a tenkitler olacaktır tahminen lakin skoru belirleyen teknik adam performansı değil, oyuncu yanlışları oldu. Maç önü planımız harikaya yakındı, maç içi atılımlarda farklı tercihler olabilirdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.