SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türk teşebbüsçüler dünya sahnesine çıktı… Bakan Varank,CES’e katılan türk start-up’ları ziyaret etti

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş iştirakli Türk teşebbüslerin inovatif eserlerine mesken sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı takviyesiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı teşebbüs, dünyanın dört bir yanından gelen iştirakçilerin büyük ilgisini gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarda akıllı tarım uygulamalarından elektronik atık idaresi sistemlerine kadar pek çok alandaki fikirlerin inovatif teşebbüslere dönüştüğü eserleri inceledi.

Türk teşebbüsçüler dünya sahnesine çıktı… Bakan Varank,CES’e katılan türk start-up’ları ziyaret etti
Akacan The Mall
10.01.2023 10:06
0
A+
A-

Türk teşebbüsçüler dünya sahnesine çıktı… Bakan Varank,CES’e katılan türk start-up’ları ziyaret etti
Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş iştirakli Türk teşebbüslerin inovatif eserlerine mesken sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı dayanağıyla fuara katılan 52 teknoloji tabanlı teşebbüs, dünyanın dört bir yanından gelen iştirakçilerin büyük ilgisini gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarda akıllı tarım uygulamalarından elektronik atık idaresi sistemlerine kadar pek çok alandaki fikirlerin inovatif teşebbüslere dönüştüğü eserleri inceledi.

Bakanlık olarak Turcorn 100 programı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ile bu alanda yol haritasını belirlediklerini anlatan Bakan Varank, “Verdiğimiz takviyelerle Türkiye’den milyar değerlemeye ulaşan yeni Turcornlar göreceğiz. Burada da dünyadan yatırım alan firmalar ve çok hoş fikirler var. Yürekten inanıyorum ki; bunlar da birer muvaffakiyet kıssasına dönecek” dedi.

İSTKA DESTEĞİ

Akacan The Mall

CES 2023’e katılmak üzere ABD’de bulunan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uyumunda faaliyetlerini yürüten İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) dayanağıyla fuara katılan Türk teknoloji girişimcilerinin bulunduğu İstanbul Pavilyonu’nda incelemelerde bulundu.

TEK TEK İNCELEDİ

52 standın tamamında incelemelerde bulunarak Türk girişimcilerin geliştirdiği teknolojiler hakkında bilgi alan Varank’a, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Zeki Durak ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da eşlik etti.

Bakan Varank, CES’in dünyanın ne büyük elektronik fuarı olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘BÜYÜK HEYECAN VAR’

Bu fuar, tıpkı vakitte dünyanın farklı köşelerinden yeni teşebbüslerin buluştuğu bir fuar. Bine yakın start-up var burada. Kalkınma Ajanslarımızla, farklı hızlandırma programı yürüten kurum ve kuruluşlarımızla 52 start-up’ımızı buraya getirdik. Genç girişimcilerimiz eserlerini gösteriyor, fikirlerini ortaya koyuyor, network kuruyor, yatırımcılarla buluşuyor ve potansiyel müşterileriyle görüşüyorlar. Büyük bir heyecan, ilgi var.

FARKLI DAYANAKLAR VERİYORUZ

Biz bu teşebbüsleri buraya getirebilmek için farklı dayanaklar veriyoruz. Konaklama, ulaşım ve stant kurmak üzere takviyeler veriyoruz. Birebir vakitte Türkiye, İstanbul platformu oluşturduk. Stantlarını fiyatsız kurabiliyorlar, masraflarını biz karşılıyoruz. Türk Hava Yolları’nın da ulaşım konusunda önemli bir katkısı bulunuyor.

‘DÜNYAYA AÇILSINLAR’

İlgiden alakadan hepsi mutlu. Tek tek hepsini ziyaret ettim. Neler düşündüklerini sordum, fikirlerini dinledim. Dayanaklarımızdan mutlular. Biz CES’i değerli bir platform olarak görüyoruz. Bakanlık olarak da farklı kurumlarımızla bir arada bu fuara gelecek firmalarımızı önümüzdeki periyotta de desteklemeye devam edeceğiz. Gelsinler, dünyaya açılsınlar ve ihracat yapsınlar istiyoruz.

‘BÜYÜK İVME YAKALADIK’

Türkiye, son periyotta teknoloji tabanlı girişimcilikte büyük bir ivme yakaladı. 2021’de Türkiye’den start-up’lar, 1.6 milyar dolar dünyadan yatırım çekmeyi başardılar. 2022’de de bu sayısı yakalayacağımızı görüyoruz.

‘YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK’

Biz biliyorsunuz Turcorn 100 Programını ilan ettik. Girişimcilik Stratejimizi kamuoyu ile paylaştık. Şayet Türkiye’yi katma kıymetli üretimle, sürdürülebilir bir iktisat ile büyütmek istiyorsak bunun yolu girişimciliğe dayanak vermekten geçiyor. Biz de bakanlık olarak Turcorn 100 programı ve girişimcilik stratejimizle aslında yol haritamızı belirledik. Girişimcilerimize verdiğimiz dayanaklarla Türkiye’den milyar dolar değerlemeye ulaşan yeni Turcornlar göreceğiz. Başarılı Türk teşebbüsler göreceğiz.

DÜNYA SAHNESİNE ÇIKARTACAĞIZ’

Togg iki yıldır CES’te uzunluk gösteriyor. Bunun yanında teşebbüslerimizin de buraya gelmesini önemsiyoruz. Geçen sene 20’ye yakın start-up’ı buraya getirmiştik. Bu sene 52 sayısını gördük. Bu sayının artacağını görüyoruz. Bayan girişimciliğin de ön plana çıktığını görüyoruz. Firmaların hepsinde kesinlikle bir bayan ortak görebiliyoruz. Yalnızca bayanların kurduğu teşebbüsler var. 2 bayan girişimcinin kurduğu sıhhat alanındaki teşebbüs, tahminen de fuarın en fazla ilgi çeken alanlarından bir tanesiydi. İlgi alakayı orada gördüğümüzde aslında hem Türkiye’deki teşebbüslerin muvaffakiyetinden gurur duyduk hem de bayan girişimcilerin ne kadar tesirli olabileceğini gördük.

İŞTE O BAYAN GİRİŞİMCİLER

Fuara katılan Türk teşebbüslerden TheClico’nun Kurucu Ortağı Büşra Alasya, milletlerarası fuarların bilhassa start-up’ların dayanağa en çok gereksinimi duyduğu alanlar olduğunu belirterek İSTKA’nın hem konaklama hem ulaşım takviyesiyle birlikte fuara katıldıklarını söyledi.

ELEKTRONİK ATIK YÖNETİMİ

Köstebek Kurucu Ortağı Müge Baltacı, Türkiye’nin birinci ve en kapsamlı elektronik atık idaresi dijital altyapısı olduklarını tabir ederek hem öbür ülkelerin kendi alanlarında start-up’larını görmek, hem de elektronik atık pazarını tanımak açısından fuara katılmalarının değerli olduğuna işaret etti.

ŞEHİRLİLER İÇİN AKILLI BAHÇELER

Vahaa Kurucu Ortağı Irmak Boyacıoğlu, yatırımcı ve müşteri görüşmeleri yaptıklarını kaydederek kentli insanların kendi meskenlerinde kendi yiyeceklerini yetiştirmeleri için tasarlanmış objelerin interneti
teknolojisi ve topraksız tarım tekniği karışımı akıllı bahçeler geliştirdiklerini söyledi.

İNOVATİF GİRİŞİMLER

İstanbul Pavilyonu’nda tanıtılan Türk Teknoloji teşebbüsleri ortasında; elektrikli ve otonom hava taksi teşebbüsünden görme kaybı riskini erken evrede tespit etmeye imkan sağlayan taşınabilir teşhis aygıtına; disleksi, otizm, zihinsel yetersizliği yahut alzheimer olan bireylerin bilişsel performanslarını artıran telefon yazılımından kargo göndermek isteyenlerle seyahat ederek ek gelir etmek isteyen kullanıcıları bir ortaya getiren taşınabilir platforma kadar inovatif teşebbüsler sergilendi.

TÜRK FİRMALARINA ZİYARET

Bakan Varank, CES 2023’e katılan öbür Türk firmalarının stantlarını da ziyaret etti. Varank’ın fuarda incelemelerde bulunduğu Türk şirketleri ortasında, Vestel, Farplas, manzara teknolojileri geliştiren CY Vision, elektrikli bisiklet üreticisi Volta, akıllı kent uygulamaları geliştiren Ekin Solution ve sıhhat teknolojisi teşebbüsü Vivoo yer aldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.