SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türk futbolunda çok farklı bir lider profili; Murat Özkaya ve Eyüpspor…

Türk futbolunda çok farklı bir lider profili; Murat Özkaya ve Eyüpspor…Türk futbolunun asırlık çınarlarından 103 yıllık Eyüpspor’a mali …

Türk futbolunda çok farklı bir lider profili; Murat Özkaya ve Eyüpspor…
Akacan The Mall
30.05.2022 11:52
0
A+
A-

Türk futbolunda çok farklı bir lider profili; Murat Özkaya ve Eyüpspor…
Türk futbolunun asırlık çınarlarından 103 yıllık Eyüpspor’a mali, sportif ve tesisleşme manasında sınıf atlatan lider Murat Özkaya, farklı bir lider profili çiziyor. Özkaya, saha içinde işler makus de gitse centilmen halleriyle büyük takdir topluyor.

Maç önü top toplayıcı çocuklarla saha kenarında sohbet eden, tribüne çıkıp taraftarı motive etmeye çalışan, yeri geldiğinde hengameleri ayıran, küme düşen ekip oyuncularını teselliye birinci koşan, kazansa da kaybetse de grubunun yanında duran ve rakibi tebrik etmeyi bilen farklı bir lider profili; Murat Özkaya…

Saha dışında çizdiği profille Türk futboluna kıymet katan isimlerden Eyüpspor Lideri Murat Özkaya, Bandırmaspor’la oynanan gergin serinin akabinde da büyük takdir topladı.

Akacan The Mall

İki kadro ortasında geçmişten gelen gerginlik Play-Off serisine taşınırken, Eyüp’te ve Bandırma’da oynanan müsabakalarda tribün olaylarına karşın müsabakanın akabinde yayıncı kuruluş kameralarına hoş imajlar yansıdı.

Geçtiğimiz hafta alana inerek küme düşen Kocaelispor oyuncularını tek tek teselli eden Lider Özkaya, Suat Arslanboğa’nın tenkit topladığı maçta; çok konuşulan penaltı kararı ve iptal edilen gol tartışmalarına rağmen, Play-Off yarı finalinde elendikleri Bandırmaspor oyuncularını tebrik etmek için alana indi. Kendi kadro oyuncularını teselli eden Özkaya, rakip ekip oyuncularına da final muvaffakiyetinden dolayı tek tek kutladı.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1530971811952877571

EYÜPSPOR’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Futbola Beşiktaş altyapısında başlayan ve bir müddet oynadıktan sonra Galatasaray basketbol grubunda forma giyen Murat Özkaya, doğup büyüdüğü Eyüpspor’da başkanlık misyonuna gelerek kulübün çehresini değiştiren isim oldu.

Lider Özkaya, vazifeye gelir gelmez birinci olarak kulübün 13 milyon TL olan borcunu kapattı ve tüm temlikleri kaldırdı.

2019-20 döneminde 2. Lig’de küme düşme sınırında vazifeye başlayan Özkaya idaresinde Eyüpspor, evvel ligde kalmayı başardı. 

 

PANDEMİDE ÖZEL ÜNİVERSİTE YURDU KİRALANDI

Pandemi periyodunda bulaşı riskini engellemek için özel önlemler alan Özkaya, riski en aza indirmek için mevcut tesislerde kalan futbolcular için bir üniversitenin yurdunu kiralamıştı.

Tesislerde birebir odada iç içe kalıyorlardı ve hatta birtakım odalarda 7-8 futbolcu bir ortadaydı. Bunun önüne geçmek için özel bir üniversitenin pandemi nedeniyle boş olan yurdunu kiraladık ve futbolcularımız birer kişilik odalarda steril şartlarda kaldılar. O denli ki, tıpkı mevkide oynayan futbolcularımızı birbirlerine en uzak odalara koyarak virüsün kadromuzu etkilememesi için efor gösterdik

MURAT ÖZKAYA

2. LİG’DE TÜM VAKİTLERİN PUAN REKORU

Eflatun sarılı ekip, bir sonraki dönem lig standartlarında güçlü bir takım kurarak tarihi bir şampiyonluk elde etti. 34. hafta maçında deplasmanda 1922 Konyaspor’u 1-0 mağlup eden Eyüpspor, 2013-2014 döneminde Altınordu FK’nın 34 maç sonunda topladığı 81 puanlık rekorunu kırdı ve puanını 82’ye çıkararak 2. Lig’de tüm vakitlerin en yüksek puanına ulaştı.

TFF 1. LİG’E RENK GETİRDİ

Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak TFF 1. Lig’e yükselen Eyüpspor, kulübün bir üst lige yükselmesini sağlayan teknik yönetici Zafer Turan’la yola devam etti. Lige çok güzel başlangıç yapan ve birinci döneminde şampiyonluk adayları ortasında gösterilen Eyüpspor bocalama periyoduna girince Zafer Turan misyonu bıraktı ve yola Hamza Hamzaoğlu ile devam edildi. Buradaki doku uyuşmazlığı sonunda yollar ayrılırken vazifeye İbrahim Üzülmez geldi ve grubu Play-Off potasında tuttu. İstanbul’un eflatun sarılı grubu, Bandırmaspor karşısında birinci maçta elde ettiği 1-0’lık avantajı koruyamayınca 3-0’lık skorla ligi noktaladı.  

A EKİP TESİSLERİNİ ALTYAPIYA VERDİ

A Kadro’nun yıllarca çalıştığı tesisleri altyapı için yenileyen ve Türk futboluna kazandıran Özkaya, A Ekip için Kemerburgaz’da yapılan çağdaş tesislerin de öncüsü oldu.

Eyüpspor Futbol Akademisi Altyapı Haliç Tesisleri

Eyüpspor Kemerburgaz Tesisleri

NEDEN EYÜPSPOR?

Lider Özkaya ‘Neden Eyüpspor?’ sorusuna ise şu karşılığı veriyor:

50 yıllık Eyüp’lüyüm. 2019 yılında lider seçildiğimde kulübün borcu çok fazlaydı. Çalışanların bile maaşları sıkıntı ödeniyordu lakin yaptığımız çalışmalar, bulduğumuz sponsorlarla şu an itibariyle ekonomik durumu en düzgün olan kulüplerden biri haline geldik. Benim hedefim Eyüpspor’u sürdürülebilir ekonomik yapısı, tesisleri ve örnek stadıyla yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en beğenilen semt ekiplerinden biri yapmak. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Mevcut tarihi Eyüp Stadı’nın Avrupa’da örnekleri çokça görülen, yaşayan bir butik stat olması için proje çalışmalarımız devam ediyor. Eyüp semtinin insanlarının günlerini geçirebilecekleri, konserlere gidebilecekleri, sinema keyfi yaşayabilecekleri, alışveriş ve cümbüş yerlerinin olduğu 10-15 bin kişilik bir semt stadı en büyük hayalim. Maalesef Karagümrük’ün Muhteşem Lig’e yükseldikten sonra stadının olmaması ve iç saha maçlarını birçok farklı statta hatta kentte oynaması bizi çok üzdü. Biz de bunu yaşamamak için şimdiden kolları sıvadık. Harika Lig’e yükseldiğimizde stadıyla tesisleriyle idaresiyle ve olağan ki taraftarıyla örnek bir kulüp olacağız.

MURAT ÖZKAYA

SIRADA STAT PROJESİ VAR

Tesisleşme ve kurumsal yapıya büyük ehemmiyet veren Eyüpspor’da stat projesinin taslağı da oluşturuldu.

Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, Kemerburgaz’da çok çağdaş ve işlevsel bir tesis yaptıklarını anlatarak stat projelerini yakında açıklayacaklarını duyurmuştu.

Lider Murat Özkaya, 2019-20 dönemindeki şampiyonluğun akabinde Hürriyet Spor Arena’ya verdiği röportajda tesisleşme konusunda şu tabirleri kullanmıştı:

Bizim kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var, kısa vadede şampiyonluğu hedeflemiştik, orta vadede ise birinci maksadımız altyapıya takviye olmak ikincisi de stat imali. Bizim altyapılarımız çok kuvvetsiz. Türkiye’deki altyapılara baktığımızda bir sürü futbolcu var fakat A kadro düzeyine gelememişler. Bu beni çok üzüyor ve bu yüzden biz altyapıya çok büyük takviye verip güç katacağız. 5 yıl içerisinde Eyüpspor’un altyapısından çıkmış en az 10 futbolcuyu Türkiye’nin memleketler arası ekiplerinin rastgele bir yaş kategorisinde göreceksiniz. Bunun dışında stat projemiz bizim için çok değerli zira bizim stadımızda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan birçok basın mensubuna kadar herkes top oynamıştır. Bizim stadımız yeni bir dönüşümü hak ediyor, buraya hoş bir stat yapmalıyız ki 7 gün 24 saat yaşayabilsin. İçerisinde 7/24 hayat olan stadı Türkiye’de düşünenler oldu lakin hiçbiri o denli olmadı. Bizim hayalimiz bunu uygulayabilmek, statla ilgili birinci olarak yerimizi hibrit çime dönüştürdük. Stat projemiz 2022 yahut 2023 yılında başlayacak ve inşallah birinci kazmasını vurmuş oluruz.

MURAT ÖZKAYA

Eyüpspor’da, Lideri Murat Özkaya ve Asbaşkan Fatih Kulaksız, şampiyonluğun kıssasını, orta ve uzun vadeli amaçlarını, kulüp yapılanmasını ve dikkat çeken hayallerini Spor Arena’ya açıklamıştı. O röportajı hatırlıyoruz;

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.