SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Tufan Erhürman; “Kıb-Tek’te ‘taş taş üstüne’ koymadılar”! – KIBRIS HABER

Tufan Erhürman; “Kıb-Tek’te ‘taş taş üstüne’ koymadılar”! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
06.04.2023 19:20
0
A+
A-

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis’e yürüyerek, Kıbrıs Türk Elektrik Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen) Meclis Genel Kurulu’nda “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın görüşülmesine karşı eylemine destek verdi…

CTP temsilcileri ve üyeleri, “ülkenin enerji ihtiyacını ihalesiz olarak ve 15 yıllık sözleşme ile bir şirkete devretmek” için hazırlandığını ifade ettiği “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı”na karşı Kuğulu Park’ta toplanarak Meclis’e yürüdü.

CTP’nin yanı sıra Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) ve bazı sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Eylemcilerin Meclis önüne gelmesiyle birlikte, Meclis’te bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy ve CTP Milletvekilleri de eylemcilerin yanına gelerek destek bildirdi.

Akacan The Mall

Burada Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, basına açıklamalarda bulundular.

-Bıçaklı: “Yıllardır Kıb-Tek’e yatırım yapılmadı, kurum bilerek ve isteyerek bu noktaya getirildi”

Bıçaklı, “Aksa’ya teslim olmamak için Kıb-Tek’e yatırım yapılması gerektiğini yıllardır söylediklerini, toplumun malına sahip çıkılması için yıllardır eylem yaptıklarını ifade ederek, 2019’da hükümetin kendileriyle protokol imzaladığını, elinde evraklar olduğunu belirtti.

“Yıllardır Kıb-Tek’e yatırım yapılmadığını, kurumun bilerek ve isteyerek bu noktaya getirildiğini” savunan Bıçaklı, bir milletvekilinin “Napalım artık bu noktaya geldik, Aksa’ya vermekten başka çaremiz mi var?” ifadesinde bulunduğunu söyleyerek, “Kimin malını kime satacan” diyerek eleştirilerde bulundu.

– “Aceleniz ne, önünüzde dört yıl daha var”

“Meclis’te hükümete destek veren milletvekillerinin ‘halk, bize yetki verdi biz böyle yöneteceğiz’ dediğini” belirten Bıçaklı, “Halk sana bu ülkeyi yaptığın yemin doğrultusunda yönetmeye yetki verdi, halk sana bu ülkeyi satma yetkisi vermedi… Aceleniz ne, önünüzde dört yıl daha var” ifadelerini kullandı. Bıçaklı, “Toplum olarak ülkenin kurumlarına yatırım yaparak, sahip çıkmaya hazır olduklarını” kaydetti.

Kıb-Tek yönetimine ve hükümet temsilcilerine “yalan, dolandan vazgeçin” diye seslenen Bıçaklı, “Eylemde olan Kıb-Tek çalışanı El-Sen üyeleri geçen akşam 2 saatte  bu ülkenin tüm arızalarını giderdi ve tüm adaya enerji gelmesini sağladı. Ancak siz çıkıp diyorsunuz ki ‘El-Sen üyeleri sabotaj yaptı’ . Buradan iddia ediyorum ki; sabotaj yapan Kıb-Tek Genel Müdürü ve yönetimidir. Polis gitsin müdahale etsin” dedi.

-Erhürman: “Kıb-Tek’te ‘taş taş üstüne’ koymadılar”

Bıçaklı’nın ardından söz alan CTP Genel Başkan Tufan Erhürman, “İçeride kürsüde bir milletvekili arkadaşımız var. Onun dışında içeride, bu memleketin tarihinde KIB-TEK’e bir kuruşluk yatırım yapmayanlar, KIB-TEK’te taş üstüne taş koymayanlar var” dedi.

Erhürman “hükümeti” işaret ederek, “İçeride, 2019’da El-Sen ile protokol imzalayıp da ‘Biz bu ülkeye santral alacağız’ diye söz verip, üstünden dört sene geçtikten sonra ‘Ne yapalım bizden öncekiler almadı’ diye birbirini ihbar edenler var” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel’in bu sabah Meclis’teki konuşmasına işaret eden Erhürman, “Sanki kendilerinden öncekiler 2019’dan bu yana UBP hükümeti değilmiş gibi, ‘santralin bakımını onarımını yapmadılar, bize kaldı, biz de şimdi sıkıntı çekiyoruz’ diye kendi arkadaşlarını ihbar edecek noktaya gelenler var” dedi.

-“İçeride, ‘az kaldı, gidiyor olanlar’ var…”

Erhürman, “Sayıştay raporuyla, ihalesiz akaryakıt alınması sevdasıyla KIB-TEK’in zarara uğratıldığını” belirtti. Bunun sonucunda ise halkın, güneyden pahalıya elektrik almak zorunda bırakıldığını vurgulayan Erhürman, “İvediliği bile olmayan yasa tasarısıyla ilgili bugün olağanüstü Meclis toplantısı yaptılar. Sayın Üstel kabul etti, bir yıl var sözleşme bitmesine, üç yıl da uzatma hakkı var. Dolayısıyla dört yıl içinde yatırım da planlanabilir ve enerji politikası da bu ülkenin insanlarıyla yapılabilir. Ancak içerde bu halka inanmayanlar, koltukta oturan ama bu ülkeyi yönetme gibi bir iddiası olmayanlar var. İçeride; ‘az kaldı, gidiyor’ olanlar var” ifadelerini kullandı.

-“Yine, kendileri dışında herkesi ‘Rumcu’ ilan etme yoluna başvurdular”

Hükümetin ‘panik’ havası içinde olduğunu savunan Erhürman, “Ne zaman ki bu arkadaşlar yapmak istedikleri şeye makul gerekçe bulamazlar, kendileri dışında herkesi ‘Rumcu’ ilan ederler” dedi.

“Meclis başkanlığında oturan zat-ı muhterem, stenoları meclis kürsüsünden tehdit etti” diyen Erhürman, bu tehditlere “pabuç bırakmayacaklarını” ve “içerde de dışarıda da bu mücadeleye devam edeceklerini” söyledi.

Erhürman, “Bu mücadele, Kıbrıs Türk halkının ayakları üzerinde durma, kendi kendini yönetme, onur ve özgüven mücadelesidir. Bu mücadele Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.