SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı; “Alkollü sürücüleri durdurmadık, onlar canları durduruyor”! – KIBRIS HABER

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı; “Alkollü sürücüleri durdurmadık, onlar canları durduruyor”! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
07.08.2023 17:31
0
A+
A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı bir basın duyurusunda bulunarak, meydana gelen trafik kazalarının huzursuzluk ve güvensizliğe sebep olduğunu belirterek, “Alkollü sürücüleri durdurmadık, onlar canları durduruyor…” dedi…

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, yol güvenliğini sağlamak ve bilinerek işlenen suçları caydırıcı cezalarla önlemenin devletin asli görevi olduğunu vurguladı.

Avcı, yollarda meydana gelen kazaların huzursuzluk ve güvensizlik yarattığına işaret ederek, yolların altyapısı, trafik eğitimi, ehliyet sistemi, araç muayeneleri, trafik tabelaları, aydınlatmalar, araç sigorta sistemi, trafiğe ayrılan bütçe, güncellenmeyen trafik yasalarının korku, dehşet ve can kayıpları olarak insanlara geri döndüğünü söyledi.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, bilerek işlenen suçlardan alkollü, uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanmak ve ehliyetsiz sürüşe verilen cezaların yıllardır masaya yatırılmamasının can kayıplarını artırdığını vurguladı.

Akacan The Mall

Devletin ve hükümetlerin asli görevinin yollarda can ve mal güvenliğini sağlamak olduğuna işaret eden Mehmet Zeki Avcı, yollarda can kayıplarını önlemek için eğitim, mühendislik, yasalar ve denetimler ile acil yardım sistemlerinin tam olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Ülkede bir tek 112 Ambulans sisteminin güncel, hızlı ve etkin şekilde çalıştığına dikkat çeken Avcı, eğitim, mühendislik ve yasalardaki eksikliklerin yollarımızdaki tehlikelerin başında geldiğini kaydetti.

Avcı, yol güvenliğini artıracak, ancak 2017 yılından bu yana defalarca ertelenen tüzüklerin yürürlüğe girmesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, ertelenen tüzükleri şöyle sıraladı:

“Sürüş Eğitim İzni ve Sürüş Ehliyetleri Sağlık Tüzüğü, Ehliyet, Sınav ve Sürüş Ehliyet Müfettişleri ile ilgili Usul ve Kurallar Tüzüğü, Şoför Okulları ve Eğitmenleri ile İlgili Esas ve Kıstasları Düzenleme Tüzüğü, 1974 Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü.” 

Eylül ayında on binlerce öğrencinin ülkeye geldiğini ve araç kullanmaya başladığını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

“Uyuşturucu testi ile ilgili yasa 13 ay önce meclisten geçti ama cihazlar alınmadı, alkollü sürüş canlar almaya devam ediyor. Alkollü sürüşlerin hem sayı hem de miktar olarak yükselmeye devam ettiği halde caydırıcı cezaların gelmemesi de canların gitmesine katkı koymaktadır.

Hız tespit kamera cezaları aylardır sürücülere ulaştırmayarak caydırıcılık etkisi ortadan kaldırılmıştır.

Eğitim ve mühendislik hizmetleri için uzun zaman ve yüksek bütçe ile gerektirdiği ancak yapılması şart olandır, ivedi olarak yapabileceğimiz caydırıcı yasal uygulamaların hemen devreye sokulmasıdır.

2022 yılında 54 haftada 24 ölüm varken, 2023 yılında 31 haftada 30 kazada 33 ölüm vakası olmuştur.  Aşırı süratten 16, alkolden 7, ölümlü kaza olmuştur. 7 araç tek başına, 12 araç çarpışması, 9 yaya ve 2 bisiklet kazaları meydana gelmiştir. Alkollü sürüşü durdurmalıyız.”

Alkollü sürüş yasaları caydırıcı olmadığından bu tür suçlar gitgide daha tehlikeli olduğunu ifade eden Avcı, “Alkollü sürüşlerin ivedi olarak önlenmesi için ilk adım olarak – hemen- trafik yasalarında aşırı alkollü sürücüye aracı kilitleme veya emare olarak el koyma da getirilmelidir” dedi.

Mehmet Zeki Avcı, Polis Genel Müdürlüğü’nün Eylül 2022 de yayımladığı Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştay Sonuç Raporu’nun tüm resmi makamlar tarafından rehber olarak alınması ve işlemler başlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.