SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Togg’da teslimat nisan sonunda

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, nisan ayının ortasında kullanıcılara teslim edilecek araçlarda yaşanan gecikmeyle ilgili sorulara karşılık verdi. Bunu bir gecikme olarak görmediğini söyleyen Karakaş, “İyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden fazla yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. Nisan sonu prestijiyle teslimatlar başlıyor” dedi.

Togg’da teslimat nisan sonunda
Akacan The Mall
26.04.2023 07:36
0
A+
A-

Togg’da teslimat nisan sonunda
Togg CEO’su Gürcan Karakaş, nisan ayının ortasında kullanıcılara teslim edilecek araçlarda yaşanan gecikmeyle ilgili sorulara cevap verdi. Bunu bir gecikme olarak görmediğini söyleyen Karakaş, “İyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden fazla yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. Nisan sonu prestijiyle teslimatlar başlıyor” dedi.

TOGG’da kamu görevlilerine yapılan teslimatların akabinde gözler çekiliş sonucu T10X modelini satın almaya hak kazanan kullanıcılara yapılacak teslimatlara çevrilmişti. Fakat, nisan ayı ortasında teslim edilmesi planlanan arabaların teslimatı şimdi gerçekleşmemişti. Yaşanan gecikme çekilişte birinci sırada çıkan kullanıcılar tarafından toplumsal medyada da gündeme getirilmişti. Biz de bu gelişmelerin akabinde gecikmenin nedenini Gemlik’teki Siro batarya fabrikasının temel atma merasiminde bir ortaya geldiğimiz Togg CEO’su Gürcan Karakaş’a sorduk. Karakaş, özetle şunları söyledi:

‘NE SÖYLEDİYSEK YAPTIK’

Akacan The Mall

“Şu ana kadar ne söylediysek yaptık. Ne pandemi ne çip krizi ne de bölgesel krizler planlarımıza mani oldu. Biz mart ayı sonunda üretime başlamış ve ‘nisan ayı sonunda perakende kullanıcılara yönelik teslimatlara başlayacağız’ sözünü kullanmıştık. Bu kelamımız hala geçerli. Yeni bir üretici olarak hiçbir biçimde kaliteden, kullanıcı beklentilerinden ödün vermeyen bir akıllı aygıtla pazara girmek istiyoruz. Emelimiz bu. Bilhassa yazılım boyutu. Biz de yolun başındayız. Tüm bunları optimize ederek, güncelleyerek başlıyoruz. Birinci siparişi 27 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanımız verdi. Birinci teslimatı Cumhurbaşkanımıza yaptık. DMO üzerinden devletin gereksinimi olan araçlarla ilgili bir satın alma yapıldı. Hasebiyle sipariş verildi. 2023 yılı için bu 500 adetlik sipariş, birinci etapta teslim edilecek.

‘YETİŞTİREBİLSEYDİK VERECEKTİK’

Biz birinci siparişi verenlerden başlayarak araçların teslimatını yapıyoruz. Bir iki gün içerisinde duyarsınız. Yetiştirebilseydik bayramdan evvel verecektik. Hala daha nisan sonu prestijiyle başlayacağımız sözümüzün içerisinde nitekim o iyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden çok yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. O denli olunca da biz hâlâ sözümüzde sabitiz. Bir gecikme var mı? Nispi olarak o denli yorumlanabilir. Söylemesek tahminen daha güzeldi. Zira bayram şekeri mantığında üç-beş araçlık bir şey yapabilir miyiz diye düşündük. Nihayetinde biz nisan sonu prestijiyle buna başlıyoruz.

‘GECİKME OLARAK GÖRMÜYORUM’

Ben bunu gecikme olarak görmüyorum. Nisan-mayıs olarak görüyoruz. Birinci numaralardaki bir kullanıcı nisan ayında teslim alabilirim yorumu yapabilir. Kısa müddet içerisinde araçların siparişlerini, konfügürasyonlarını, kullanıcıların istediği donanımda siparişleri aldık. Ona nazaran imalatını gerçekleştirdik. Bunların hepsi vakit alan şeyler. Hazır ürettiğimiz bir şeyi raftan indirip haydi satalım halinde çalışmıyoruz. Bayi tertibimiz da yok. Bu kapsamda, aslında nisan sonu prestijiyle birinci teslimatlara başlıyoruz ve devam eden aylarda çekilişle Togg sahibi olmaya hak kazanan kullanıcılara teslimat devrine nazaran siparişlerini teslim edeceğiz.”

‘YILDA 300 İLA 350 BİN ARACA BATARYA ÜRETECEĞİZ’

Siro Ticari Genel Müdürü Naci Özgür Özel de temel atma merasiminde gazetecilere tesisle ilgili bilgiler verdi. Özel, “Bizim birinci müşterimiz ve ortağımız TOGG fakat onun dışında tüm elektrikli araç üreticilerine hizmet vermek istiyoruz. Yalnızca otomotivde değil, otomotiv dışı güç depolama tahlillerinde de yer almak istiyoruz. Endüstriyel eserler ve tahliller, deniz taşıtları, mikro mobilite tahlilleri, sabit batarya tahlilleri kapsamımızda. Zira yenilenebilir güç dönemsel olduğu için depolanmaya muhtaçlığı var. Hasebiyle bizim işimiz yalnızca elektrikli mobilite değil, tek müşterimiz Togg olmayacak, birçok farklı bölümde de olacağız. Tesiste 2026 yılında 10 GWs’ye, 2031 yılına geldiğimizde ise 20 GWs’ye ulaşacağız. Bu da yıllık ortalama 300-350 bin adet aracın bataryasını karşılayacak bir tesis manasına geliyor” dedi. Özel, 2031 yılı prestijiyle batarya geliştirme ve üretim tesisindeki istihdam amaçlarının 2 bin 200 olduğunu da kelamlarına ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.