SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Togg şubatta ön siparişe açılıyor

Togg şubatta ön siparişe açılıyorTogg’un birinci akıllı aygıtı C-SUV’un üretim bandından inmesinin akabinde gözler artık aracın fiyatına ve …

Togg şubatta ön siparişe açılıyor
Akacan The Mall
30.10.2022 07:22
0
A+
A-

Togg şubatta ön siparişe açılıyor
Togg’un birinci akıllı aygıtı C-SUV’un üretim bandından inmesinin akabinde gözler artık aracın fiyatına ve satışa çıkacağı tarihe çevrildi. Buna nazaran, Togg C-SUV birinci sefer Şubat 2023’te ön siparişe açılacak ve fiyatı da bu tarihte muhakkak olacak. Siparişlerin akabinde birinci teslimatlar Mart 2023’te gerçekleşecek. Togg’un Sedan modeli 2025’te,  Cross Coupe modeli ise 2026 yılında satışa sunulacak.

Dün gerçekleşen merasimle Gemlik Kampusu’nun açılışını yapan Togg’da artık satış için geri sayıma başladı. Toplantıda Togg’un teknik özellikleriyle ilgili çok fazla ayrıntı verilmedi ancak satış modeli, ön sipariş tarihi ve satış tarihiyle ilgili değerli bilgiler paylaşıldı. Bugünden itibaren Togg’un üreteceği birinci model C-SUV’un deneme üretimleri yapılacak ve araçlar test evreleri için fabrikanın üretim bantlarından inmeye devam edecek. Satışa hazır halde üretilecek araçlar yollara çıkmaya hazır olduğunu belgelemek üzere akredite test merkezlerine gönderilecek. Yaklaşık 5 ay sürecek homolagasyon testlerinin akabinde onay dokümanları alınacak. 

TESLİMATLAR BAŞLIYOR

Akacan The Mall

Alınacak onayların akabinde Togg’un üretim bantlarından çıkan birinci C-SUV modelleri için ön siparişler Şubat 2023’te başlayacak. Teslimatlar ise Mart 2023’ün sonunda gerçekleşecek. Mart 2023’te satışa çıkacak birinci elektrikli model C-SUV muhtemelen 300 km ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Togg’un üretimi ise kademeli olarak artacak. Bu kapsamda, satışa sunulacağı 2023 yılında 20 bin adet C-SUV’un üretilip satışa çıkarılması planlanıyor. Togg’un satış modeli ise bayiler üzerinden değil fizikî tecrübe merkezleri üzerinden ‘doğrudan’ gerçekleşecek. “Küresel rekabette kullanıcıya daha yakın olanlar daha başarılı oluyor. Akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla direkt buluşturacak, satışları direkt kendimiz organize edeceğiz” diyen Togg CEO’su Gürcan Karakaş şu bilgileri verdi: 

İLK ŞUBE ZORLU’DA

“Kullanıcıyı merkeze alan, dijital ve fizikî tecrübesi harmanlayan hibrit bir yapıda hizmet vereceğiz. Hedefimiz kullanıcılara daha süratli, daha faal, daha verimli bir tecrübe yaşatmak ve uçtan uca çevrimiçi bir tecrübe ile Togg kullanıcısı olmalarına da imkan vermek. Bugün klasik üreticiler dahi yeni kuşak elektrikli araçlarını bayi ağı üzerinden satmıyor. Kasım ayında İstanbul’da Kuvvetli Center’da birinci temas noktamızı açıyoruz. 2023 yılında bu sayı 19’a ulaşacak. Satış sonrası temas noktalarımız ise sabit ve taşınabilir servis noktaları dahil olmak üzere ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 noktada hazır olacak.”

SEDAN BİRİNCİ KERE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TOGG’un birinci üretim planı, C-SUV’un akabinde 2025 yılında tekrar C segmentindeki büsbütün elektrikli Sedan modelin satışa sunulması, bu modeli de sırasıyla C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modellerinin takip etmesiydi. Lakin, dün gerçekleşen toplantıda Togg CEO’su Karakaş, Hatchback modelden vazgeçtiklerini söyledi. Karakaş, bunun yerine ‘C-XCOUPE’ gövde tipli bir modelin geleceğini belirtti. Karakaş, değişikliğin sebebini, “Çünkü günümüzde Cross-Coupe diye tabir ettiğimiz, daha dinamik, daha heyecanlı ve gaye kitlemizin de beğenisini daha fazla kazanacak bir Cross-Coupe hazırlayacağız” kelamlarıyla açıkladı. Öte yandan, Togg C-SUV sonrası üretim planı da aşikâr oldu. Karakaş’ın yaptığı sunumda 2025 yılında C-Sedan’ın satışa sunulacağı ve bu modeli 2026 yılında C-XCOUPE’nin takip edeceği ayrıntısı dikkatleri çekti.

YENİ BİR EKOSİSTEMİN BAŞLANGICI

İstanbul Sanayi Odası (İSO) İdare Heyeti Lideri Erdal Bahçıvan: “Burası yeni bir ekosistemin başlangıcı. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken çok değerli bir adım. Bizim sanayicilikte her vakit kullanmış olduğumuz bir tabir vardır. Evvel hayal ederiz. Hayalleri projelere çeviririz. Projeler yatırıma, yatırımlar üretime döner. Ve eserler üretimden sonra pazara çıkar. Onun için burada hayal kademesi bitti. Yatırım kısmını de hallettik. Bundan sonra önümüzde üretim ve pazar etapları var. Bu proje Türkiye endüstrisi için çok büyük ehemmiyet taşırken otomotivin yanında öbür dallara de fırsatlar sunacak. İşte bu ekosistemin başındayız. Türkiye halkı da her noktasında bu projeye sahip çıkarak bu örneğin diğer eserlere yansıması noktasında da gereken katkıyı verecektir.”

EKONOMİNİN VİTESİNİ YÜKSELTECEK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Lideri Şekib Avdagiç: “Gemlik’te seri üretim bandından çıkacak her Togg, iktisat vitesini de yükseltecek. Türkiye’nin gücü ve potansiyeli, imkansız denileni başarma gücüne sahiptir. Bunu çok yeterli biliyoruz. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılında bu yüksek muvaffakiyete şahitlik etmek hepimizin için gurur verici. Üretim, tasarım, tedarik, pazarlama, servis ve satışla birlikte Togg, hem Ar-Ge hem de istihdam imkanları açısından büyük fırsatlara kapı açmaya devam edecektir. İşte bu sayede önümüzdeki süreçte yerli arabamız, yalnızca yurtiçindeki talebin karşılanmasında değil, birebir vakitte ihracat pazarları açısından da marka pahası olacaktır.”

Davetliler Togg’un şasesine imza atmak için sıraya girdi.

GEMLİK’TEN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

– Togg’un Gemlik Kampusu’nun açılışına yerli ve yabancı 500 gazeteci akredite oldu.

– Merasime yurtdışından gelen davetlilerle birlikte 4 bine yakın kişi katıldı.

– Fuaye alanındaki Togg’un C-SUV ve Sedan modellerinin yanına, 1961 yılında büsbütün yerli imkânlarla üretilen İhtilal arabası de konuldu.

– İhtilal, Togg araçları kadar ilgi gördü. Davetliler hem Togg’larla hem de Devrim’le bol bol fotoğraflar çektirdi.

– Fuayede kurulan simülasyon standında Togg’u sanal ortamda keşfetme imkânı sunuldu.

– Fuayede yalnızca Togg araçları değil, gövde, batarya ve akıllı şarj istasyonları da tanıtıldı.

YOLCULUK 2017 YILINDA BAŞLADI

2016 yılında İsveçli Saab’dan 40 milyon ’ya satın alınarak tanıtılan yerli araba teşebbüsünün başarısız olmasının akabinde 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına “Gelin Türkiye’nin arabasını yapalım” davetini yineledi. Erdoğan’ın davetiyle görüşmeler tekrar hızlandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlayan yatırımcı arayışı kısa müddette tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB uyumunda yürütülen yerli araba üretimi için, 2 Kasım 2017’de Türkiye’nin Arabası Projesi Ortak Teşebbüs Kümesi İşbirliği Protokolü; Anadolu Kümesi, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Güçlü Holding ile imzalandı. Daha sonra şirketleşme süreci başladı ve 25 Haziran 2018’de Türkiye’nin Araba Teşebbüs Kümesi (Togg) kuruldu. Yerli Araba Projesi’ndeki 5 “babayiğide” ek olarak TOBB da yüzde 5 payla şirkete ortak oldu. 1 Eylül 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’un Üst Yöneticisi (CEO) olarak atandı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.