SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TİSK’ten EYT açıklaması

TİSK’ten EYT açıklamasıTİSK Lideri Akkol, EYT düzenlemesinin tesirlerini somut bulgularla ve datalarla inceleyen, tahlil tekliflerini de içeren …

TİSK’ten EYT açıklaması
Akacan The Mall
03.11.2022 12:07
0
A+
A-

TİSK’ten EYT açıklaması
TİSK Lideri Akkol, EYT düzenlemesinin tesirlerini somut bulgularla ve datalarla inceleyen, tahlil tekliflerini de içeren bir rapor hazırladıklarını belirterek, “Beklentileri karşılayacak, patrona önemli yükler getirmeyecek düzenleme yapılmalı” dedi.

Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İdare Konseyi Lideri Özgür Burak Akkol, emekli olup çalışmaya devam edecek çalışanlar için toplumsal güvenlik dayanak primleri nedeniyle patrona teşvik ve kolaylık sağlanmasının kıymetli olduğunu belirtti.

TİSK Lideri Akkol, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik çalışmaya ait yazılı açıklama yaptı.

Akacan The Mall

TİSK’in, EYT’nin tesirlerini somut bulgu ve bilgilerle inceleyen, beklentileri ve tahlil tekliflerini ortaya koyan ayrıntılı bir çalışması olduğunu belirten Akkol, düzenlemenin ülkü bir metotla devreye alınmasının kamu, emekçi ve patron için değerli bir gelişme olacağına inandığını söz etti.

“Dengeler kritik”

Konunun nitelikli iş gücü kaybı ve patronu etkileyecek başta kıdem tazminatı yükünü ve ek maliyetleri gözetecek uygun tahlillerle yönetilmesinin iş gücü piyasalarındaki istikrarlar açısından kritik olduğuna dikkati çeken Akkol, şöyle devam etti:

“EYT, uzun müddettir çalışma hayatının gündeminde olan ve çalışma, arkadaşlarımızın tahlilini beklediği değerli bir bahis. TİSK olarak, muhtemel bir düzenlemenin hayata geçmesinin tesirlerini somut bulgu, data ve tespitlerle inceleyen, EYT’lilerin beklentilerini gözetirken öbür yandan çalışma hayatının mümkün bir düzenlemede nasıl etkileneceğini ortaya koyan derinlemesine bir çalışmamız var. Bu hususta birçok temasta bulunduk ve çalışmamızı Bakanlığımız ile de paylaştık. Tüm tarafların mevzudan beklentilerini karşılayacak, bir tarafın beklentilerini karşılarken başka tarafa önemli yükler getirmeyecek halde tasarlanmış ülkü bir tahlilin üretileceğine olan inancımız tam.

Düzenlemenin ülkü bir metotla devreye alınmasının kamu, personel ve patron için değerli bir gelişme olacağını düşünüyoruz. TİSK olarak, her vakit önceliğimiz ülkemizin ve çalışma arkadaşlarımızın refahı oldu. Bu yaklaşımla EYT’li çalışma arkadaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasını önemsiyoruz. Uzun yıllardır bu düzenlemeyi bekleyen arkadaşlarımızın uygun şartlarda emekli maaşlarını almasını patronlarımız de destekleyecektir. Öbür yandan, uygulamanın işletmelerimizin global rekabetçiliğini etkileyecek birçok sonucu ve yıllara yayılabilecek çeşitli istenmeyen tesirleri de olacak.”

Başta kıdem tazminatı yüklerinin yönetilmesini kıymetli bulduklarını belirten Akkol, “Emekli olup çalışmaya devam edecek çalışma arkadaşlarımız için toplumsal güvenlik dayanak primlerindeki patron maliyetleri artışı kaynaklı uzun vadeli maliyet tesirleri ortaya çıkabilir. Bu mevzuda patronlar üzerindeki artan yüklerin sağlanacak teşvik ve kolaylıklarla hafifletilmesini, düzenlemenin tüm bu faktörleri gözetecek formda hayata geçmesini kıymetli görüyoruz” sözlerini kullandı.

“Güvenceli esnek çalışmanın yaygınlaşma önemli”

Devletin her vakit olduğu üzere hem çalışanı hem patronu gözeten dayanak ve teşvikleri en uygun formda uygulamaya alacağına inandıklarını vurgulayan Akkol, şunları kaydetti:

“Önemsediğimiz bir öbür mevzu da nitelikli iş gücünün çalışma hayatında devamlılığın sağlanması. Her 4 işletmeden 3’ü hali hazırda nitelikli işgücüne erişim sorunu yaşadığını bildiriyor, erişimin daha da zorlaşmaması kritik. Bu nedenle, EYT’li çalışanlardan emekli maaşlarını alırken mevcut işlerinde devam etmek isteyenler için tahlil üretilmesi birçok dal ve işletme için değer taşıyor. Ayrıyeten daima gündeme getirdiğimiz üzere teminatlı esnek çalışma usullerinin yaygınlaştırılmasının daha da değer kazanacağı görüşündeyiz. Nitelikli çalışan açığı kaynaklı tesirlerinin yaşanmaması için bu tahlillerin kritik olduğunu düşünüyoruz.

Olası EYT düzenlemesine paralel olarak kayıt dışı ile uğraş de ehemmiyet kazanacak. Kayıt dışı istihdam artışının önüne geçmek için bütüncül tedbirler alınması gerektiğini her fırsatta tabir ediyoruz. Yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren kayıtlı ve örgütlü işletmeleri desteklemek değer kazanıyor. Bu işletmeleri olumlu biçimde ayrıştıracak somut uygulamaların hayata geçmesini bekliyoruz. TİSK olarak ülkemize, işletmelerimize ve çalışanlarımıza katkı sunacak her adım için elimizi taşın altına koyacağımızı tabir ediyoruz. Ülkemize, çalışma hayatımıza ve çalışma arkadaşlarımıza kıymet katacak uygulamaların hayata geçmesi için çalışmaya ve dayanak vermeye devam edeceğiz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.