SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den çarpıcı yabancı hududu kelamları: Hür bırakacak olsak herkes 20-30 yabancı alır | Stefan Kuntz’a ‘oyuncu yok’ denmiş 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den çarpıcı yabancı sonu kelamları: Hür bırakacak olsak herkes 20-30 yabancı alır | Stefan Kuntz’a ‘oyuncu yok …

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den çarpıcı yabancı hududu kelamları: Hür bırakacak olsak herkes 20-30 yabancı alır | Stefan Kuntz’a ‘oyuncu yok’ denmiş 
Akacan The Mall
21.11.2022 07:37
0
A+
A-

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den çarpıcı yabancı sonu kelamları: Hür bırakacak olsak herkes 20-30 yabancı alır | Stefan Kuntz’a ‘oyuncu yok’ denmiş 
TFF Lideri Büyükekşi’den yabancı hududu ile ilgili çarpıcı yorum. Türk futbolu için radikal adımlar atacaklarını söyleyen Büyükekşi, “Milli ekipler farklı telden çalarsa, kulüpler aslında farklı telden çalıyor. Varsa yoksa yabancı. Artık ben bugün desem ki yabancı hür, herhalde herkes 20-30 tane yabancı alır. Biz futbolcu ithal etmek yerine aksisini yapalım, altyapı için hoca getirelim” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Mehmet Büyükekşi, kulüplerin çok önemli borç yükü altında olmalarına rağmen her vakit önceliklerinin yabancı sayısı olduğunu söyledi. Harika Lig kulüplerine getirmeyi planladıkları akademi mecburiliği hakkında bilgiler veren Büyükekşi, hususla ilgili olarak Avrupa’daki kimi futbol federasyonları ve kulüplerle görüşeceklerini tabir etti. TFF Lideri, şöyle konuştu:

STEFAN KUNTZ’A ‘OYUNCU YOK’ DENMİŞ 

Akacan The Mall

Avrupa Kulüpler Birliği’nin İstanbul’da genel konseyi oldu. Ben de katıldım. Masada Ajax’ın CEO’su vardı. Dedi ki; ‘Biz her yıl A gruba en az 2 oyuncu veririz. 3 de olur, 4 de olur lakin en az 2 olur.’ Biz de tıpkı formda kesinlikle kulüplerin hem A kadroya hem de ulusal gruba oyuncu vereceği bir sistem geliştireceğiz. Şu an şöyle bir yanlış var; ümit ulusal gruplarda yahut genç ulusal gruplardan A ulusal grupta oynayan oyuncu yok. Hocaya sormuş Stefan Kuntz, ‘Var mı şu an alabileceğim?’ ‘Yok’ demiş hoca. Ya bu türlü bir sistem olur mu!

FUTBOLUMUZDA MERDİVEN SİSTEMİ OLMALI 

Bugün Arda Güler mesela, A ulusal gruba alındı17 yaşında. U15’te oynamamış, U16’da oynamamış, 17’de direkt ulusal gruba geliyor. Yahut Emirhan İlkhan tıpkı halde. Halbuki bunun nasıl olması lazım, o merdiven sisteminde, hazmede hazmede gelmesi lazım. Artık bunu getirmek istiyoruz. Yani bir operasyon, bir gençleştirme bu biçimde olabilir. Yoksa her ulusal kadro farklı telden çalarsa, kulüpler esasen başka telden çalıyor. Varsa yoksa yabancı. Artık ben bugün desem ki yabancı hür, herhalde herkes 20-30 tane yabancı alır.” Akademi konusunda hem ekonomik hem yapılacak yatırımlar hem de sistem açısından Türkiye’ye en uygun modeli hazırlamaya çalışacağız.

OYUNCU DEĞiL ANTRENÖR iTHAL EDELiM 

İlk günden beri niyetim şuydu; biz futbolcu ithal etmek yerine zıddını yapalım, hoca ithal edelim. Fakat hocanın kadrosu çalıştırması için değil. Altyapıya hoca yetiştirmesi için. Kulüp lideri iken gördüm ki bizim altyapıdan bir tane kaleci çıkmış, öteki yok. Sebebini araştırdığımda daima taban fiyatla çalışan hocalar var. Bu hocanın toplumsal yaşantısı nasıl olacak ki o çocuğa bir şey verebilsin.”

MiLLi EKİPLERE DAİMA Makul BÖLGELERDEN OYUNCU SEÇiLiYOR

“Şu an an şöyle bir eza var; birçok anne baba arıyor bizi. İşte benim oğlum mili ekibe alınması lazımdı alınmıyor. İşte torpil var burada falan. Ben de bakıyorum nitekim ulusal ekiplerdeki çocuklar daima belli yörelerden. İstanbul, bir modül Gençlerbirliği, bir kesim Altınordu, bir kesim Trabzon. Öbür yöreden çabucak hemen yok üzere varsa da istisna. Halbuki her bölgede oyuncu var. Akademi olduğu için bunları da böylelikle daha şeffaf ölçülebilir biçimde eğiteceğiz. · Getirmek istediğimiz sisteme Almanya modeli demiyoruz. Tahminen melez bir şey olacak. Tahminen biraz Almanya’dan tahminen biraz Portekiz’den. Şu ülke demek istemiyorum. Sistemi anlatmaya çalışıyorum.”

STATLARIN ELEKTRiĞi iÇiN MERKEZi GÜNEŞ Gücü SiSTEMi KURACAĞIZ

“BİZİM hesaplarımıza nazaran Muhteşem Lig’deki kadroların 25 milyar lira borcu var. Faizlerini falan 10 yıl vadeye yaymışlar. Hesap edersek bu 50 milyara kadar çıkıyor. Mevcut şartlarda bunu ödemeleri imkansız. Bununla ilgili de bir projemiz var.

MALATYA’DA MAÇTAN 2 SAAT EVVEL ELEKTRiĞi KESMiŞLER

Geçen gün Yeni Malatyaspor’un maçı naklen yayınlanacak; 2 saat kalmış, parasını ödemedikleri için elektrikleri kesmişler. Krizi son dakika çözdük. 300-400 bin lira ödediler de elektriği açtılar.

Bir maksadımız var; güneş gücü sistemi kurmak. Kulüplerin elektrik gereksinimi buradan karşılanacak. Türkiye’nin neresinde yaparsanız yapın, ürettiğiniz elektriği sisteme veriyor, olduğunuz kentten alıyorsunuz. Aksaray yahut Niğde civarında hazineden 600-700 dönümlük bir arazi alıp 50 megawatlık yatırım yapacağız. Her kulüp kendi ismiyle ihaleye çıkıp bir şirketle o yatırımı yapacak. Müddetin kaç yıl olacağını ve ne kadar ödeyeceğini konuşacağız. Mesela 100 liranın yüzde 40’ını mı ödeyecek, %50’sini? 7 yıl mı, 6 yıl mı, 8 yıl mı?”

PROBLEM TÜRKLERDE DEĞiL SiSTEMDE

“Bugün Almanya’da yaşayan Türk sayısı 3-4 milyonu geçmez fakat 85 milyonluk Türkiye’den daha fazla Türk oyuncu çıkarıyor. Burada demek ki sorun Türkler’de değil sistemde. İş verenler şikâyet eder bazen, Türkler çok tembel, çalışmıyor falan. Ben de Almanlara sorarım; ‘Türk emekçiler nasıl?’ Çok güzel, harika derler. İşte oradaki sistem onları çalıştırıyor, bizdeki çalıştırmıyor. Onun için sistemi değiştirmemiz lazım.”

KULÜPLER GÖNÜLLERiYLE iŞ YAPMIYOR, ZORLA YAPACAKLAR DEMEK Ki!

“Türkiye’de sistemi verimli hale getirmek için yapmamız gereken şeyler var. Burada biraz daha radikal, kulüpler kendi gönlüyle bu işi yapmıyorlar, zorla yapacaklar demek ki. İnşallah birinci maksadımız bu. Bu projeler doğal ki kulüplere mali yükümlülük getirecek. Şöyle bir şey düşünün; kulüplere bu türlü bir şey yapması için en az 1-2 milyon Euro bütçe çıkar. İki oyuncu almasa onu telafi eder her yıl. O da yapması gereken bir şey. Fakat burada da biz yeni kaynak yaratmak için uğraşıyoruz projelerle. Vergi ile ilgili bizim maksadımız yüzde 20 stopajı tekrar geri almak. Yüzde 20 bile çok büyük bir para olur. Ayrıyeten bu naklen yayından kesinlikle bir para ayrılması gerektiğini düşünüyorum. O vakit bu yatırımı yapanlara bunu vereceksiniz.”

HAKEM AKADEMiSi KURACAĞIZ

“Hakem akademisi kuruyoruz. Hakemlerimize inşallah Harika Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve UEFA kriterlerinde eğitim vereceğiz. Bu vakte kadar yalnızca 16 Harika Lig hakemine verilmiş bu eğitim. Öteki hakemlerde yok. Bütün hakemlere 28 kişilik gruplar halinde, 8 orta hakem, 16 yan hakem, 4 gözlemci kümeler halinde 6 haftalık bir eğitime alacağız. Yatılı olarak hepsini. Bu eğitimleri bütün hakemlere tamamlattıracağız.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.