SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TBF Lideri Hidayet Türkoğlu’dan yeni yıl bildirisi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Lideri Hidayet Türkoğlu, yeni yılla ilgili ileti yayımladı. Türk kadrolarının geride kalan senede aldığı başarılı sonuçlara değinen ve tebriklerini ileten Türkoğlu, 2023 yılında herkese sağlıklı, memnun ve başarılı bir yıl diledi.

TBF Lideri Hidayet Türkoğlu’dan yeni yıl bildirisi
Akacan The Mall
31.12.2022 13:36
0
A+
A-

TBF Lideri Hidayet Türkoğlu’dan yeni yıl mesajı
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Lideri Hidayet Türkoğlu, yeni yılla ilgili ileti yayımladı. Türk gruplarının geride kalan senede aldığı başarılı sonuçlara değinen ve tebriklerini ileten Türkoğlu, 2023 yılında herkese sağlıklı, keyifli ve başarılı bir yıl diledi.

TBF Lideri Hidayet Türkoğlu, yeni yıl ile ilgili olarak bir bildiri yayımladı. Türkoğlu iletisinde şu sözlere yer verdi:

“Basketbol ailemizin pahalı üyeleri ve sevgili basketbolseverler, Cumhuriyetimizin 100. yılı olması münasebetiyle büyük bir mana taşıyan 2023’ü karşılarken, Türk basketbolunda yeni bir dönüm noktasına adım atacağımız için de başka bir heyecan taşıyoruz. Abdi İpekçi Spor Salonu toprağında devam eden ve inşaat çalışmalarında değerli basamak kaydettiğimiz Basketbol Gelişim Merkezi’ni Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize kazandıracağımız için çok memnunuz. İnanıyorum ki; bu dev tesis tamamlandığında spor tarihimize geçecek bir yapı olacak. Türk basketbolunun gelişmesi ismine bizimle tıpkı heyecanı paylaşan ve Basketbol Gelişim Merkezi’nin milletimizin hizmetine sunulması için büyük dayanak veren Cumhurbaşkanımıza, Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve TOKİ Liderimize bir defa daha teşekkür ederim. 2023 yılında inşaatı bitecek tesisimiz; Türk basketbolunun geleceğine taraf verecek bir proje olmasının yanı sıra, daha fazla genç sporcuyu basketbola kazandıracak ve ulusal gruplar seviyesinde kalıcı muvaffakiyetin sağlanması için basketbolumuza kıymetli katkılar sağlayacak.

Akacan The Mall

Türkiye; İspanya Ligi ile birlikte bütçe, muvaffakiyet ve ilgi manasında basketbolda Avrupa’da birinci ikide yer alan bir ülke. Kulüplerimizin Avrupa’daki muvaffakiyetleri da ülkemizdeki basketbol kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz dönem da hem bayanlarda hem erkeklerde Türk kadrolarının Avrupa sahnesine damgasını vurduğu bir yıl oldu. Bayanlar Euroleague’de final oynayan Fenerbahçe Safiport’u, Bayanlar EuroCup’ta da dörtlü finalde yer alan iki grubumuz Çukurova Basket ve Galatasaray’ı bir defa daha kutluyorum. Birebir biçimde erkeklerde üst üste ikinci defa THY Euroleague Şampiyonu olan A. Efes’i, FIBA Europecup’ı kazanan Bahçeşehir Koleji’ni, Eurocup’ta final oynama başarısı gösteren Frutti Extra Bursaspor’u tebrik ediyorum. Kulüplerimizin Avrupa’daki muvaffakiyetlerinin artarak sürmesini diliyoruz.

Geride bıraktığımız yıl A Erkek Ulusal Kadromuz, Erkekler Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Elemeleri müsabakalarında maalesef şanssız sonuçlar aldı. Lakin millilerimizin ortaya koyduğu çaba ve performansları herkesin takdirini kazandı. Gelecek yaz düzenlenecek Olimpiyat Oyunları ön eleme karşılaşmalarında bu çabayı sonuca da yansıtacağımızı düşünüyorum. Genç ve potansiyeli yüksek oyunculardan heyeti bir kadromuz var. Bunun yanında ulusal gruplarımızın alt yaş kategorilerinde de önümüzdeki yıllarda A Ulusal Kadro formasını giymesini beklediğimiz birçok yetenekli basketbolcu yetişiyor. Bunun en somut örneği 18 Yaş Altı Erkek Ulusal Ekibimizin bu yaz İzmir’de Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanması oldu. Gençlerimizi hepimizi gururlandıran muvaffakiyetleri için bir sefer daha tebrik ediyorum.

A Bayan Ulusal Kadromuz ise Avrupa Şampiyonaları Elemeleri’nde oynadıkları Slovenya ve Arnavutluk maçlarını da kazanarak, 2022’yi namağlup küme başkanı olarak kapattı. U16 ve U20 kız ulusal gruplarımız da hoş çaba ve başarılı performanslarının akabinde Avrupa Şampiyonası A ligine yine yükseldiler. Erkeklerde olduğu üzere bayan basketbolunda da geleceğe daha umutlu ve inançla bakıyoruz.

Basketbolun her meskene girmesi, daha çok izleyicinin basketbol ile buluşması her vakit öncelikli gayelerimizden bir tanesi oldu. Bu emelle bütün liglerimizde TV’de canlı yayınlanan maç sayısını yıllar içinde değerli oranda yükselttik. Birebir vakitte tüm liglerimizde TV’de yayınlanmayan maçların TBF YouTube kanalı aracılığıyla basketbolseverlere ulaşmasını sağladık. 2022 prestijiyle dijital yayınlarımızın kalitesini artırmak için değerli bir teknolojik atılımı da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye’de 15 farklı kentteki toplam 25 salona yapay zeka otomasyon kamera sistemi kurduk. Bu kameralar yapay zeka teknolojisiyle topu ve kalabalığı algılayarak çalışıyor ve 4K kalitesinde çekim yapabiliyor. Bu sayede salonlarımızda rastgele bir teknik işçi olmaksızın tüm müsabakalarımızı kayıt altına alıyor ve canlı yayınlarla dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Şimdi NBA’de bile kullanılmayan bu dijital dönüşüm projemizin Türk basketboluna büyük bir kıymet katacağına inanıyoruz.

2022 yılındaki sponsor sayımız, Türk basketbolunun imajının ve finansal potansiyelinin ne kadar yükseldiğini ispatlarcasına artışını sürdürdü. Yalnızca geçen yıl 23 sponsorluk mutabakatı imzaladık. Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligimiz ve ING Bayanlar Basketbol Muhteşem Ligimiz yeni isim sponsorlarıyla marka pahalarını yükseltmeye devam ettiler. Türk basketboluna güvenen ve basketbol ile daha geniş kitlelere ulaşmayı tercih eden bütün paydaşlarımıza bir sefer daha teşekkür ediyorum.

Basketbol ailemizin pahalı üyeleri ve sevgili basketbolseverler, yeni yılın, ülkemiz ve milletimiz için hoşluklar getirmesini temenni eder, tüm basketbolseverlere sağlıklı, memnun ve başarılı bir yıl dilerken; ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması ve spor muvaffakiyetlerinin artması için çalışmalarımıza devam edeceğimizi de belirtmek isterim. Bu kanılarla yeni yılınızı kutlar, herkese spor ve sıhhat dolu bir yıl dilerim.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.