SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Tarım kredileri 200 milyarı aştı

Tarım ekosisteminin finansmanı stratejisi çerçevesinde hem kullandırılan kredi ölçüsünün hem de kredi kullanan çiftçi sayısının arttığını belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “930 bini aşan çiftçimizin bankamızdaki tarım kredisi ölçüsü 211 milyar TL’ye ulaştı. Bu kredilerin yaklaşık yüzde 88’i faiz sübvansiyonu uygulanan kredilerden oluşuyor” dedi.

Tarım kredileri 200 milyarı aştı
Akacan The Mall
08.12.2022 07:25
0
A+
A-

Tarım kredileri 200 milyarı aştı
Tarım ekosisteminin finansmanı stratejisi çerçevesinde hem kullandırılan kredi ölçüsünün hem de kredi kullanan çiftçi sayısının arttığını belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “930 bini aşan çiftçimizin bankamızdaki tarım kredisi ölçüsü 211 milyar TL’ye ulaştı. Bu kredilerin yaklaşık yüzde 88’i faiz sübvansiyonu uygulanan kredilerden oluşuyor” dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Bankanın tarım kredilerindeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Tarım bankacılığında belirledikleri ‘tarım ekosisteminin finansmanı’ stratejisi çerçevesinde hem kullandırılan kredi ölçüsünün hem de kredi kullanan çiftçi sayısının kıymetli ölçüde arttığını belirten Çakar, “Bugün prestijiyle 930 bini aşan çiftçimizin Bankamızdaki tarım kredisi ölçüsü 211 milyar TL’ye ulaştı. Bu kredilerin yaklaşık yüzde 88’i faiz sübvansiyonu uygulanan kredilerden oluşuyor” dedi. 2022 yıl sonu prestijiyle tarım kredilerindeki artışın yüzde 100 üzerinde olacağını belirten Çakar, yıl sonu amaçlarının 200 milyar TL olduğunu hatırlatarak şu bilgileri verdi:

HEDEF YÜKSELTTİ

Akacan The Mall

“Mevcut kredi talebi ve artış suratı 2022 yıl sonunda kredi sayımızın 225 milyar TL’ye ulaşacağını gösteriyor. 2022 yıl sonu için kredi kullanan çiftçi sayısında kendimize 1 milyon çiftçi maksadı belirlemiştik. Kalan müddette bu gayemize de ulaşmayı istiyoruz. Ziraat Bankası için tarım dün olduğu üzere bugün de birinci öncelikli bölüm. Bu bu türlü olmaya da devam edecek. Ziraî üretimin artırılması ve sürdürülebilirliği için gereken finansal takviyesi vermeye her vakit olduğu üzere hazırız. Üreticilerimiz kullandıkları her türlü ziraî girdinin finansmanı için muhtaçlık duydukları krediyi Ziraat Bankası’ndan alabilirler.”

BAKANLIK DESTEKLİYOR

“Bankamızca kullandırılan tarım kredilerinin yüzde 88’i, başka bir tabirle yaklaşık 185 milyar TL’ lik kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz dayanağı uyguladığı kredilerden oluşmaktadır. Küçük ölçekli işletme sahibi çiftçilerimizin 200 bin TL’ye kadar kullandıkları kredilerde faizin tamamını Hazine ve Maliye Bakanlığımız karşılıyor. Öbür kredilerde de makul koşulların sağlanması halinde çiftçilerimize yansıyan faiz oranı sıfıra kadar düşebiliyor. Mevcut faiz takviyeli tarım kredilerimizin 53 milyar TL’ lik kısmında faizin tamamı devletimiz tarafından ödeniyor; 44 milyar TL’ lik kısmında faiz oranı yüzde 1-5 aralığında; 82 milyar TL’ lik kısmında yüzde 5-10 aralığında; 6 milyar TL’ lik kısmında ise yüzde 10 ve üzerinde faiz oranı yansıtılıyor. Bu açıdan Bankamızca kullandırılan tarım kredilerinde Hazine ve Maliye Bakanlığımız çok güçlü faiz takviyesi sağlıyor.”

‘HEPİMİZ İÇİN STRATEJİK SEKTÖR’

Alpaslan Çakar, “Tarım, tüm dünya için olduğu üzere bizim için de stratejik bir dal. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabir ettikleri üzere tarım en az savunma sanayii kadar değerli bir bölüm. Bu yıl uygulamaya koyduğumuz tarım ekosisteminin finansmanı stratejisi kapsamında bir yıldan daha kısa bir müddette geldiğimiz nokta özetlediğim üzere çok net. Bizim tek emelimiz çiftçilerimize hakikat vakitlerde hakikat finansman araçları ile dayanak vermek ve uygun şartlardaki kredi imkanlarını daha fazla çiftçimize ulaştırarak ziraî üretimimizin artırılmasına katkı yapabilmek. Biz Ziraat Bankası olarak, kuruluşumuzdan bugüne olduğu üzere bundan sonra da tarım kesimine ve çiftçilerimize muhtaçlıkları olan finansal dayanağı daha güçlü formda vermeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

BİTKİSEL ÜRETİMDE REKOR BEKLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci,”Bu yıl 127 milyon tonu bulan ve tüm vakitlerin rekoru olarak nitelendirebileceğimiz bitkisel üretimi gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Agroshow Eurasia (ASE) Tarım, Tarım Makineleri, Teknolojileri ve Yan Endüstrileri Fuarı’na katılan Kirişci, “Bitkisel üretimimiz, 98 milyon tondan 117 milyon tona yükselmiştir. Hayvansal üretimde, büyükbaşta 9.9’dan 18-19 milyon adet büyükbaş hayvana, küçükbaş hayvanda da 32 milyondan, 58.5 – 59 milyon tona gelen bir hayvan varlığımız var. 2002’de 65 milyonu doyururken, bugün 85 milyonu doyurmaktayız. 2002’de 15 milyon ülkemizi ziyaret eden turisti doyururken bugün 52 milyonu bulmuş konuklarımıza ikramlarımızı üretmekte, refah düzeyimizin yüksekliğinden ötürü, değişen taleplerimizi karşılamaya yönelik eser çeşitliliğini dikkate aldığımızda yeniden bu ülkenin üreticisinin ürettikleridir” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.