SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Kasımpaşa – Galatasaray maçında 13 dakikada mest etti! Ancelotti üzere… “Gomis ve Kerem attı lakin asıl kahramanlar ikisi”

Son Dakika: Kasımpaşa – Galatasaray maçında 13 dakikada mest etti! Ancelotti üzere… “Gomis ve Kerem attı lakin asıl kahramanlar ikisi”Süper Lig …

Son Dakika: Kasımpaşa – Galatasaray maçında 13 dakikada mest etti! Ancelotti üzere… “Gomis ve Kerem attı lakin asıl kahramanlar ikisi”
Akacan The Mall
12.09.2022 08:37
0
A+
A-

Son Dakika: Kasımpaşa – Galatasaray maçında 13 dakikada mest etti! Ancelotti üzere… “Gomis ve Kerem attı lakin asıl kahramanlar ikisi”
Süper Lig 6. hafta uğraşında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Hürriyet muharrirlerinden Uğur Meleke, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı kıymetlendirdi. Carlo Ancelotti benzetmesi yapan Meleke, Bafetimbi Gomis ve Kerem Aktürkoğlu tabela yapmasına karşın asıl kahramanlarını açıkladı.

Spor Toto Harika Lig’in 6. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan çabayı Galatasaray 3-2’lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Bahoken ile öne geçen Kasımpaşa’ya karşılık 4 dakika sonra Bafetimbi Gomis’ten geldi ve devreye 1-1’lik skorla girildi. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde sahneye Kerem Aktürkoğlu çıktı ve bu sezonki birinci golünü atarken grubunu öne geçirdi.

Akacan The Mall

Kerem Aktürkoğlu, 69. dakikada bir sefer daha Kasımpaşa ağlarını havalandırarak farkı 2’ye çıkardı. 90. dakikada baş vuruşuyla attığı golle Sadık Çiftpınar, çabanın skorunu belirledi: 2-3.

Alınan bu sonucun akabinde Galatasaray üst üste ikinci galibiyetini elde ederek puanını 13 yaptı. Kasımpaşa ise 6 puanda kaldı.

SÜPER LİG REKORU GELDİ

Bu dönem birinci kere bir Muhteşem Lig maçında üç gol atan Galatasaray, birebir vakitte Şubat 2020’den bu yana birinci defa Kasımpaşa ile oynadığı bir müsabakada rakip fileleri üç sefer havalandırdı. Öte yandan Kasımpaşa ceza alanında topla 25 sefer buluşan Galatasaray, bu dönem bir Muhteşem Lig maçının birinci yarısında en yüksek sayıya ulaşan grup oldu.

GOMIS’TEN İNANILMAZ SERİ

Galatasaray’ın müsabakadaki birinci golüne imza atan Bafetimbi Gomis, seriyi sürdürmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların Üstün Lig’de attığı son 13 golün sekizini kaydeden Bafetimbi Gomis, Kerem’in golüne kadar bu dönem sarı-kırmızı formayla rakip fileleri havalandıran tek oyuncu pozisyonundaydı.

KEREM AKTÜRKOĞLU GOL HASRETİNİ DİNDİRDİ

Galatasaray’da dönem başından itibaren tenkitlerin odak noktası haline gelen ve son maçta devre ortasında oyundan alınan Kerem Aktürkoğlu, Kasımpaşa karşısında 50. dakikada gol hasretini dindirdi. Sırf 19 dakika sonrasında bir kere daha sahne alan Kerem, uzak uzaklıkta yaptığı olağanüstü vuruşla bir gol daha bulmayı başardı.

Kasımpaşa filelerine iki gol gönderen Kerem Aktürkoğlu, Mart 2022’deki Beşiktaş derbisinden bu yana birinci kere bir Harika Lig maçında duble yaptı.

YUSUF DEMİR 13 DAKİKADA MEST ETTİ

Galatasaray’ın Rapid Wien’den aldığı 19 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa maçındaki futboluyla büyüledi. Geçen dönemin birinci yarısında kiralık olarak Barcelona forması giyen Yusuf Demir, Kasımpaşa önünde yalnızca 13 dakika müddet almasına karşın sıradışı bir yetenek olduğunu kanıtladı.

Galatasaray’da dün Kasımpaşa maçında alınan 3 puan ve Kerem Aktürkoğlu’nun 2 gol birden atması kadar taraftarları keyifli eden bir öteki olay, gruba son katılan futbolculardan Yusuf Demir ve Milot Rashica’nın performansı oldu. Bilhassa 6 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle dönemin en kıymetli transferlerinden biri olan 19 yaşındaki Yusuf, geleceğin yıldızlarından biri olabileceğini gösterdi.

TAKIMLA YALNIZCA İKİ İDMANA ÇIKTI

Maçın son 13 dakikasında forma talihi bulan Yusuf Demir, 16 sefer topla buluşurken, attığı 13 pas da yerini buldu. 2 şut pası veren genç yetenek, 1 sefer de gol konumuna girdi ve attığı şutta kaleye gitmekte olan top Kasımpaşa defansına çarparak kornere gitti. 83. dakikada oyuna giren Milot Rashica da tıpkı Yusuf Demir üzere grupla yalnızca 2 gün idmana çıkmasına karşın güya uzun yıllardır oynuyormuşçasına rahat ve tesirliydi.

UĞUR MELEKE: GALATASARAY BİR CİNS ANCELOTTI FUTBOLU OYNAMAYA ÇALIŞIYOR

Real Madrid-Mallorca maçı öncesi basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Ancelotti’nin verdiği cevap enteresan: “Topa sahip olma oyunu bir hevesti. Dikine oynamak daha verimli. Kaleye daha çabuk gitmek artık yeni moda”

Ben futbolda tek bir gerçek olduğuna inanmıyorum, Guardiola’nın da yaptığı saygıdeğer, Ancelotti’nin de… Fakat Ancelotti meskeninde 6 tane Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi madalyası olan efsanevi bir futbolcu, seçkin bir teknik adam. O bir şey söylüyorsa hafife almazsınız, kulak kabartırsınız. Sanırım Okan Buruk’un da Galatasaray’da daha fazla kulak kabarttığı vizyon, Ancelotti’nin vizyonu.

SÜPER LİG REKORU

G.Saray dün birinci yarıda Kasımpaşa kalesine 14 şut attı. Bunu rakip ceza alanında 25 sefer topla buluşarak yaptı. Bu sayı, Üstün Lig’de bir ekibin bir devrede ulaştığı en yüksek sayıymış. Ve Buruk’un ekibi bunu çoklukla direkt oynayarak yapıyor, kaleye 30 değil, 3-4 pasla gidiyor. Bunda olağan ki atakta Kerem-Yunus üzere ortaya koşu yapan adamlarınızın olmasının rolü var. Lakin bir öbür faktörü daha göz arkası etmemek gerek: Galatasaray’da orta saha değişti, oyun değişti.

YEPYENi ORTA SAHA

G.Saray’ın yakın vakitteki orta saha rotasyonu Taylan, Berkan, Aytaç, Cicaldau, Morutan, Emre idi. Bugün bu isimlerin çabucak hiçbiri takımda yok. Yeni ülkü üçlü Torreira-Oliveira-Mertens. Geride daha Midtsjö ile Mata var. Galatasaray’ın orta alanında sadece kalite değil, dinamizm de arttı. Akıl da arttı. Yaratıcılık da arttı. Bu üçlü, evvelki üçlüye nazaran öbür bir spor yapıyor üzere adeta! Oliveira’nın son iki haftadaki gelişimini fark etmişsinizdir:

Daha fazla öne gidiyor. Daha çok ortaya oynuyor. Daha fazla gösteriyor klasını. Onun bu klasını ortaya çıkarabilmesinin bir sebebi de Torreira’nın gruba katılması. Geriyi süpürmesi, sahipsiz topları kazanması, tüm kadrosu öne itmesi. Dün Gomis-Kerem isimlerini tabelaya yazdırdılar fakat maçın temel kahramanları Torreira-Oliveira ikilisi idi bence. Yeni transferlerin iştirakiyle Galatasaray’daki gelişimin belirginleştiğini de söyleyebiliriz rahatlıkla.

BANU YELKOVAN: BEĞENİLEN GELDİN KEREM

Transferin son günü sözün tam manasıyla gövde gösterisi yapan Galatasaray, hazır olmayan yeni yıldızlarının tribünden izlediği maçın birinci yarısında bu dönemin en derli toplu futbollarından birini ortaya koysa da, son derece istek ve istekli göründüğü birinci 45’te tüm istatistiklerde üstün bir oyun ortaya koymuş ve rakip ceza alanında tam 25 defa topla buluşmuş olsa da, Gomis’in kendi çabasıyla yoktan yarattığı ve Yunus’un asistinde ağlarla buluşturduğu top olmasa soyunma odasına mağlup gidebilirdi.

GOMiS Yeniden iMZASINI ATTI

Attığında deneyimli oyuncu, kaçırdığında yaşlı yıldız demeyi tercih ettiğimiz Fransız, bu sayısıyla daha 16. dakikada Bahoken’in baş golüyle mağlup duruma düşen kadrosunu beraberliğe taşıdı ve geldiğinden beri atılan 11 golün 8’ine imzasını bırakmış oldu.

İlk yarıdaki futbol ve skor, maçın tamamına yayılsaydı, izleyenler yeniden de hayli heyecanlı ve hareketli bir maç izlemiş olurlardı ve Galatasaray’ın set oyunları oturmaya başladı yorumları yapılabilirdi fakat bu maçın sonunda kimi isimler birinci 11’deki yerlerini tahminen de kalıcı halde kaybederlerdi.

YA O GOLLER OLMASAYDI

Aynı futbol, skor olduğunda öbür, skora dönüşmediğinde değişik parametreler üzerinden yorumlandığı için, Kerem’in ikinci yarının çabucak başında Oliveira’nın sol çapraza pasında grubunu öne geçiren birinci, dakika 69’da ceza yayının gerisinden sağ üst köşeye gönderdiği jeneriklik ikinci gol olmasaydı, bu maçın sonunda en eleştirilen isimlerden biri olurdu. Lakin bu iki gol yalnızca tribünleri dolduran taraftarların değil, Harry Potter’ın da yüzünü güldürdü.

Geçen dönemden çok farklı noktada başladığı bu dönemde, yüzü alışılmadık formda asık Kerem’in yüzü, başta Gomis, tüm ekip arkadaşlarının coşkulu sevinçleriyle biraz olsun güldü.

OKAN BURUK’UN iŞi ZORLAŞTI 

G.Saraylılar “Ligin 6. haftası itibariyle rahat bir maç seyrettik” demek üzereyken, maçın son dakikalarında Sadık’ın başından gelen ve farkı teğe indiren golle yeniden gerilimli bir maç sonu yaşadılar. Bu galibiyetle gelen üç puan Okan Buruk’u sevindirse de kimi oyuncuların performansı sonraki maçtaki takım seçimini şimdiden zorlaştırmış oldu

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.