SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Galatasaray’da Erden Timur’dan flaş açıklamalar! Okan Buruk’un mukavelesi, Fenerbahçe’ye yeni karşılık, Arda Güler…

Galatasaray Sportif A.Ş. Lider Vekili Erden Timur, teknik yönetici Okan Buruk’la birlikte sarı kırmızılı grubu takip eden basın mensuplarıyla buluştu.

Son Dakika: Galatasaray’da Erden Timur’dan flaş açıklamalar! Okan Buruk’un mukavelesi, Fenerbahçe’ye yeni karşılık, Arda Güler…
Akacan The Mall
12.04.2023 11:37
0
A+
A-

Son Dakika: Galatasaray’da Erden Timur’dan flaş açıklamalar! Okan Buruk’un mukavelesi, Fenerbahçe’ye yeni yanıt, Arda Güler…
Galatasaray Sportif A.Ş. Lider Vekili Erden Timur, teknik yönetici Okan Buruk’la birlikte sarı kırmızılı grubu takip eden basın mensuplarıyla buluştu.

Galatasaray’da teknik yönetici Okan Buruk ve başkanvekili Erden Timur, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir ortaya geldi.

Timur ve Buruk, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Akacan The Mall

Erden Timur’un açıklamaları şöyle;

HAKEM HATALARININ FUTBOLCULARA ETKİSİ         

Son maç sonrası bir reaksiyon oldu. Biz orada bittiğine ve biteceğine inanıyoruz. Oyuncuların da alana odaklanması gerektiğini söyledik. İşimiz alandaki oyun. Her şeyi hakeme bağlayamayız. Evvel biz en düzgününü yapacağız, sonra hakemler de üzerine düşeni yapacak. Fakat yanılgılar üst üste gelince futbolcular da bir tesir oluştu fakat bunu silmek istiyoruz. Yalnızca oyuna, futbola, alana odaklanmaları gerekir. Zati o denli başarılı olacağız. Biz futbola odaklandığımızda üst üste 14 galibiyet alan bir grubuz. Tekrar buna odaklanacağız, dışarıyı düşünmeyeceğiz. Bir daha birebir şeylerin yaşanmayacağını da düşünüyoruz. Başakşehir maçının son olduğunu düşünüyoruz. Bizim mazerete değil motivasyona gereksinimimiz var.

Federasyon, hakemler bizim. Galatasaray bu ülkenin kıymetli bir pahası. Daima ülkemizi ve futbolumuzu muhafaza ile yüceltme üzerine ileti vermemiz gerekiyor. Lakin üst üste bir şeyler yaşandığında oyuncular reaksiyon veriyor. Türk futbolu ileri götürmek için hakemlerin de daha uygun düzeye gelmesi gerekiyor. TFF’nin çalışması var. Bir berbat niyet beklemiyoruz fakat bir grubun başına üst üste bir şeyler geldiği vakit ister istemez insanların başında bir algı oluşuyor. Bunu kadrolar, seyirciler yahut medya değil, hakemler oluşturuyor. Onların daha düzgün olması gerektiğini düşünüyoruz. Emsal konumlara farklı kararlar çıkması insanların başını karıştırıyor.

OKAN BURUK’UN SÖZLEŞMESİ

Okan Buruk: Ortamızda kontrat diye bir şey yok. Vazifeye gelirken de bir şey konuşmadık. Gönülden bir bağımız var. Yalnızca benim açımdan değil, kulübümüz açısından da bu bu türlü. Kontrat ne benim için ne de kulüp için değerli. Tek gayemiz Galatasaray’ı başarılı yapmak. Maddi yahut manevi bir beklentimiz yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Beni buraya layık görmeleri benim için en büyük kontrat.

Erden Timur: Hocamızın mukavelesi 12 yaşında başladı. Aramızdaki bildiğiniz üslupta bir mukavele değil. Gönül bağıyla olan bir kontrat. Öyle bir bağımız var. Okan hoca yalnızca teknik yönetici değil, kadronun her şeyi. Galatasaray ile Okan Buruk bağlantısı farklı. Okan hoca birinci başta hiçbir şey konuşmadı. Yalnızca sistemi ve yapacaklarımızı konuştuk. Mukaveleyle ilgili bir husus geçmedi.

MHK LİDERİ LALE ORTA’NIN AÇIKLAMALARI

Benim istediğim aydınlanmaydı. Konumlarda haklı olduğumuzu söylemeleri hoş. Bundan keyifli oldum ve başımızdaki soru işaretleri gitti. Açıkçası bir açıklama beklemiyordum. Açıklama olunca sevindim, hoşuma gitti.

ICARDI

Okan Buruk: Icardi’nin kalmasını istiyoruz. Taraftar ve kendisi de istiyor. Yalnızca Galatasaray taraftarı değil Türkiye’nin geneli de bu görüşte. Futbolseverler bu cins kıymetli oyuncuların ülkemizde olmasını, onları izlemeyi seviyor.

Erden Timur: Hepimizin ana ögesi ülke futbolu olması gerekiyor. Akıllı insan evvel içinde bulunduğu platformu yükseltir. Icardi üzere isimler ülke futbolunun kıymetini de öne çıkarıyor. Biz kalmasını istiyoruz. PSG’deki son yılı olduğu için yine kiralama üzere bir şey imkansız.

DERBİ GALİBİYETLERİ

Derbiler hem çok heyecanlı hem de gerilimli oluyor. Baskı altında çıkıyorsunuz. Kazanmak istiyorsunuz. Son yıllarda derbilerde hocalar, ‘İki ekip da kaybetmezse eza yok’ diye düşünüyor. Birçok derbi 0-0 yahut 1-1 bitiyor. Fenerbahçe derbisinde iki kadro da kazanmak için oynadı. Hoş bir derbiydi. Bütün maç bizim istediğimiz üzere geçti. Maç evvelki hazırlığımızla alandaki performansımız uyuştu ve tesirli bir galibiyet aldık.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİNE GİTMEMESİ

Her hafta biz Fenerbahçe’yi ezberliyoruz, onlar da bizi ezberliyor. Birbirimizi yakından takip ediyoruz. Puan farkı yakın gittiği için herkes birbirinin puan kaybetmesini bekliyor. Kendi grubum kadar Fenerbahçe’yi de tanıyorum. Grubumdan birileri gidip rakipleri izliyor.

FATİH TERİM İLE İFTARDA BULUŞMASI VE KONUŞMALARI

Genel bahisleri konuştuk. Aslında daima bir ortaya geliyoruz. Fatih hoca topluluğumuz, bizim için çok kıymetli ve bedelli bir insan. Fikir alışverişi her vakit yapıyoruz. Hakem yanlışlarından bahsettik.

LİGDEKİ 6 PUANLIK FARK

Lig devam ediyor. Dönemin başında hangi ekibe sorarsanız sorun, bu haftaya 1 puan farkla bile olsa herkes kabul ederdi. Şu anda 6 puan öndeyiz. Bu değerli bir avantaj. Natürel ki bütün maçları kazanmak zorundayız. Rakiplerimiz de kazanıyor. Diğer bir fikrimiz yok. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz fakat şu an biz bekleyecek değil kazanacak ekibiz.

HANGİ KADROSU RAKİP GÖRÜYOR?

Puan farkından ötürü Fenerbahçe, Beşiktaş’a nazaran çok daha önde. Beşiktaş da kazanarak geliyor. Fikstürde de avantajları var.

KAYSERİSPOR MAÇI

Kayserispor âlâ ve formda bir ekip. Değerli oyuncular var. Büyük kadrolarla maçlarında bu oyuncular daha iştahlı ve istekli oluyor. Kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Kendi alanımızda dominant bir oyun hedefliyoruz. Kazanmak için oynayacağız. Birinci maçtaki yanlışları yapmayacağız.

ABDÜLKERİM’İN SAKATLIĞI

Abdülkerim kişisel bir çalışma yaptı. Cuma gününe kadar yetiştirmeye çalışacağız. Yetişme ihtimali var.

MUSLERA

Muslera’nın önümüzdeki dönem da mukavelesi var. Kaptan, karakter olarak bizim için çok kıymetli. Yalnızca saha içindeki aksiyonlarının dışında saha dışında da çok büyük paha katıyor. Okan, oynadığı vakit en düzgününü yaptı. Onunla ilgili de dönem sonunda oturup konuşacağız. Kalecilerimizden Batuhan, Fatih Karagümrük’te oynuyor. Gençlerden Jankat var. Ondan da çok büyük beklentimiz var. Kaleci manasında kasvetimiz yok ve içimiz rahat. Beşiktaş iki dönem evvel Ersin Destanoğlu ile şampiyon oldu. Bazen kalecilere güvenmek, kıymet vermek ve oynatmak değerli. Jankat’ı tahminen 1 dönem kiralık oynatabiliriz. Daha güçlü bir halde gelebilir. Jankat, Avrupa çapında takip edilen bir oyuncu.

SOL BEK OYUNCULARININ PERFORMANSLARI

Adekugbe’yi yerli statüsünde oynaması avantaj olduğu için aldık. Dubois oynadığında da güzel işler yaptı. Bazen sol bekte Türk ile oynamak zorunda kalıyoruz. Kazımcan ve Adekugbe ile devam etmeyi düşünüyoruz. Emre Taşdemir de oynuyor. Kazımcan’a güveniyorum, çok yeterli olacak ve oynadıkça gelişecek. Sol bekteki tüm oyuncularıma güveniyorum. Değiştirerek kullanıyoruz. Performans olarak birbirine yakın oyuncular.

ÜÇLÜ SAVUNMA İHTİMALİ

Elinizdeki materyale bağlı. Elimdeki oyuncularla üçlü savunma oynamayı düşünmüyorum. Boey’un bilhassa dörtlü savunmada tesirli olacağını düşünüyorum. Öndeki değişimleri yapıyoruz. Saha içi dizilişler değişebiliyor. Lakin bu sezonki niyetimiz dörtlü üzerinden.

YABANCI OYUNCU KURALI

Erden Timur: Kulüplerin birden fazla 14 yabancı sayısı olmasını lakin birinci 11’de sınırlamanın kaldırılmasını istiyor. Biz de yabancı hududunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Okan Buruk: 8+3 kuralından ötürü çok zorlanıyoruz. Oyuncu değişiklikleri ve birinci 11 kurmada çok zorlanıyoruz. Bazen yabancı oyuncuya neden oynamayacağını anlatıyorum ancak ‘Niye’ diye soruyor. Bazen de neden kendisini tercih ettiğini soruyor.

YUSUF DEMİR

Yusuf’un oynamaması büsbütün yabancı kuralıyla alakalı değil. Birtakım vakitlerde ise yabancı kuralına takıldı. Kronik bir sakatlığı yok lakin tam talih vereceğimiz vakit dizine ve bileğine darbe geldi. Talih vereceğimiz vakitlerde daima ufak tefek sakatlıklar oldu.Şu anda da güzel çalışıyor. Geniş bir takımımız var ve şampiyonluğa gidiyoruz. Tahminen en kritik yerde çıkıp gol atacak. Yusuf’a inanıyor ve güveniyorum. Kendisine dayanak olacağız.

MERTENS

Ufak tefek ağrıları var. Fizikî olarak daha güzele gidiyor. Bizim için değerli bir oyuncu. Yalnızca hamlede değil savunmaya geçişlerdeki baskısı çok değerli. Eksikliğini hissettik. Başka oyuncularımız da en düzgününü yapmaya çalıştı lakin Icardi-Mertens ikilisi daha yanlışsız oluyor.

ARDA GÜLER’İN AZ FORMA BAHTI BULMASI

Başında bir teknik adam var. En doğrusunu görecek kişi o. Benim bir yorum yapmam yanlışsız olmaz. Alışılmış ki çok pahalı bir oyuncu, ulusal ekibe kadar yükseldi lakin değerlendirmesini yapacak kişi ekibin başındaki teknik adam.

“Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcusu mu?”

Çok yetenekli lakin çok erken. Mühlet lazım. Gelişimini görmek lazım. Yetenek olarak herkesin hemfikir olduğu ender oyunculardan biri.

FENERBAHÇE’NİN CANLI YAYINDA TARTIŞMA TALEBİ

Erden Timur: Bu gerçek değil. Tansiyonu artıracak bir hareket olur. Biz tansiyonu artırmak istemiyoruz. Rakip kadrolar açıklama yaparken biz kaç sefer itidal davetinde bulunduk. Bu üst üste kusurlar diğer kadrolara yapılmış olsaydı ortalık nasıl yangın yerine çevrilirdi. Hala kendi lehine kusur yapılan yanlışla ilgili konuşan tek kulüp biziz. Belagatıma, herkesle baş edeceğime inanırım fakat bu gerçek değil. Bu Türk futboluna ziyan verir.

SELAHATTİN BAKİ’NİN ERDEN TİMUR’UN AÇIKLADIĞI EVRAKLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Erden Timur: Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de bir oyuncuyu alan bir grup, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız.’ algısı oluşturdular. Biz 2 ay boyunca uyardık fakat devam ettiler. Biz de prensipli bir biçimde çıkıp, öbürleri üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan üzere mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir vakit evvel Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız.

KİRALIKTAKİ OYUNCULAR – (MORUTAN, CICALDAU, TAYLAN, EMRE KILINÇ, MUSTAFA MUHAMMED)

Okan Buruk: Kiralıktaki oyuncuların kimilerinin satın alma opsiyonu var, kimilerinin yok. Sonuçta hepsi bizim oyuncularımız. Dönem başında opsiyonlar kullanılmazsa takım yapımıza nazaran kendi içimizde değerlendireceğiz. Hepsini takip ediyoruz. Genel olarak performansları uygun gidiyor. Bu güzel bir durum. Amaçlarımızdaki biri de eski kıymetlerini kazanmaları. Bunda da olumlu bir dönüş alıyoruz.

NELSSON, TORREİRA, BOEY TEKLİF

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.