SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Galatasaray’da Burak Elmas’tan Fatih Terim’e reaksiyon: “Kızgınım…”

Son dakika: Galatasaray’da Burak Elmas’tan Fatih Terim’e reaksiyon: “Kızgınım…”Galatasaray lideri olarak son röportajını Ali Naci Küçük’e veren …

Son dakika: Galatasaray’da Burak Elmas’tan Fatih Terim’e reaksiyon: “Kızgınım…”
Akacan The Mall
06.06.2022 01:07
0
A+
A-

Son dakika: Galatasaray’da Burak Elmas’tan Fatih Terim’e reaksiyon: “Kızgınım…”
Galatasaray lideri olarak son röportajını Ali Naci Küçük’e veren Elmas gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Burak Elmas, 10 Ocak’ta yollarını ayırdığı Fatih Terim’in kendisine iki arkadaşı aracılığıyla ileti gönderdiğini açıkladı. Fatih Terim’in kulüpten ayrılış sürecine ait çarpıcı açıklamalar yapan Burak Elmas, “İki arkadaşımla bana ‘Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim’ bildirisi yolladı. Hem teknik yönetici hem de üye yani kulübün sahibi üzere davranamazsınız. O denli olursa işler karışır. seçim yapmalısınız. Teknik yöneticinin takımı olmaz, kulübün olur. Terim ayrılınca o gruptakilerin birçok gitti. Bu türlü olmaması lazım.” dedi.

Hani derler ya ‘bir konuştu, pir konuştu’ diye… Burak Elmas’ınki de o hesap… Sayın Elmas, Galatasaray Kulübü’ne lider seçildikten sonra elbette ki birçok defa açıklama yaptı. Fakat inanın hiç bu türlü konuşmadı. Başkanlığı periyodunda yaşadığı değerli olayları, kendisini çok üzenleri, kırgın olduğu şahısları, Fatih Terim’le yol ayrımına getiren olayları, idare heyetinde yaşanan çatlakları ve Ali Koç’la yakınlığının sebeplerini, velhasıl akla gelebilecek her şeyi samimi biçimde anlattı. Dilerseniz girizgahı fazla uzatmadan direkt soru-cevap kısmına geçelim…

SEÇİMDE TERİM İLE ÇALIŞMAYACAĞINI SÖYLEYEN BİR ADAY DAHA VARDI

Akacan The Mall

· Burak Elmas başkanlık seçimini Fatih Terim sayesinde mi kazandı?

Sanırım buna Fatih hoca da inanıyor! Zira bana haber yolladı ayrıldıktan sonra. İki arkadaşımla bana, ‘Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim’ diye bildiri yolladı. O da buna inanmış herhalde! Vallahi bilmiyorum, kimin kaç oyu var? Genel Kurul’da ‘Teknik yönetici Fatih Terim olursa oy veririz’ diyen kaç kişi var, onun sayısını tespit etmedim. Kesinlikle ki Terim ile çalışılmasını isteyen bir küme vardır lakin sayısını bilmiyorum. Bu ortada seçimde Terim ile çalışmayacağını söyleyeceğini tabir eden bir aday vardı. Öteki adaylar Terim ile devam edeceğini söylemişti. Yani demek ki, o oyların da bölünmüş olması lazım aslında.

ORADA BİR KARAR VERMENİZ LAZIM

· Pekala Terim’in iletisine nasıl cevap verdiniz?

Güzeli olsun dedim Zira arkadaşım da, ‘İleteyim mi?’ demiş. O da ‘İlet’ demiş.

· Lider olmadan evvelki Burak Elmas ile bugünkü Burak Elmas’ın Fatih Terim’e bakış açısı nasıl?

Fatih Terim’e ayrılık sürecinde hiçbir negatif şey söylemedim. Zira Galatasaray’ın gelecek stratejisi ile ilgili kolay bir uyuşmazlık yaşandı. Profesyonel bir çalışma idi. Üye Fatih Terim ile teknik yönetici Fatih Terim’i birbirinden ayırdım. O rollerin birbirine karışmaması lazım zira. O vakit sıhhatsiz bir alaka oluyor. Üyeler kulübün sahibidir, teknik yönetici ise profesyoneldir. Hem teknik yönetici, hem de kulübün sahiplerinden biri üzere davranamazsınız. O yüzden bizim tüzüğümüzde bir unsur vardır; profesyonel vazife alanların üyelikleri dondurulur, oy kullanamazlar. Orada bir karar vermek lazım. Teknik yönetici idareden şad olabilir, ya da tam aksisi. Orada işler birbirine karıştı. Geçmişte kendisine çok farklı bir tutum sergiledim. Ancak sonrasında yaptıkları ile hocaya karşı tıpkı hissiyatta olmadığımı söyleyebilirim.

AYRILIK KARARINI DAHA ERKEN ALMALIYDIM

“Sonraki gelişmeleri, yapılanları görünce ayrılık kararını daha erken vermem lazımdı. Düzgün niyetimin karşılığını alamadım. Artık birçok efsane lider var Galatasaray’da. Pekala onların bu devirde başarılı olacağının garantisi var mı? Onlar da eski liderimiz diye gelsinler, onlara bırakalım kulübü!”

· En çok eleştiriyi Terim konusunda aldınız. Ayrılık kararı için pişman mısınız? Bugün olsa ne yapardınız?

Tahminen daha erken verirdim o kararı. Sonraki yaşananları görünce bu ayrılık kararını daha erken vermek lazımdı! Düzgün niyetimin karşılığını birçok hususta alamadığımı düşünüyorum da. Artık birçok efsane liderimiz var Galatasaray’da. Kulübe büyük katkılar yapmışlar. Pekala onların bu devirde başarılı olacağının garantisi var mı, geçmiş başarılarından ötürü? Onlar da eski liderimiz diye gelsinler, onlara bırakalım. Seçim de yapmayalım. Onlar yönetsin kulübü! Kimsenin GSaray’a yapmış olduğu hizmet yok sayılamaz. Takdir etmeli, sırtımızda taşımalıyız. Bu bir tarafa. Lakin G. Saray’ın geleceği için de yeni, daha gerçek beşerler ya da vaktin dinamiklerine uygun formdaki beşerlerle çalışmalı, geçmiş deneyimli isimlerden de fikir almalıyız.

BiZDE iŞLER KARIŞIYOR

Bizde maalesef bu iş birbirine karışıyor. Üye ile teknik yöneticisi ayırıyorum. Üye zati tüm hayatı boyunca bu ailenin içinde. Birçok kadroda teknik yönetici değişiklikleri oluyor. Bu kadar seçime tesiri olan, taraftarın tartıştığı bir tesiri olmuyor.

TERiM KALSAYDI DA TABLO DEĞiŞMEZDi

· Fatih Terim kalsaydı futbol grubunun tablosu değişir miydi?

Bana nazaran değişmezdi. Bir müddet sonra iş, idare ile teknik heyet ortasında itişmeye dönerdi. · Terim kalsaydı tenkitler ona yapılacaktı görüşüne katılır mısınız? Benim gayem Galatasaray’a hizmet etmek. Kendimi korumak ya da bir kişiyi ateşe atmak değil ki! O sırada Galatasaray için en acil yapılması gerekenin o olduğunu düşündüm. Şahıslara bağlı olmayan bir sistem kuralım dedik.

TERiM’iN PEŞiNDEN ONLARIN DA GiTMESi OLAĞAN DEĞiL

· Terim’e kâfi mühletin verilmediğini söyleyebilir miyiz?

Malum 3 yıllık bir proje ile yola çıkılmıştı… Fatih hoca ile bizim ayrıldığımız temel yer grup sıkıntısı idi. Hocaya ben birinci gün, ‘Teknik yöneticiler gelip geçmeli fakat departmanlar devam etmeli’ demiştim. Burada en çok ayrıldığımız yer Terim ile bu işin yapılma suratı ve oraya getirilecek şahısların kalitesi ile ilgiliydi.

‘BAŞINA SiZ GEÇiN’ DEDiM

Teknik yöneticinin takımı olmaz, kulübün grubu olur. Kulübün departmanları kim gelirse gelsin kulübün kurumsal aklıdır. Bu türlü yapmazsanız her gelen idare ve hoca kendine nazaran değişiklik yapar. Terim’le bu hususta mutabıktık. Hatta hocaya şunu teklif ettim; ‘Başına siz geçin.’ Düşünün, Terim ile yollarımızı ayırdığımız vakit o gruptakilerin birden fazla istifa etti. Hiç olağan değil. Liderin vaktinin sonlu olduğu, her sene seçimle tehdit edildiği bir genel şura yapısında niçin teknik yöneticinin daha fazla vakti olsun!

TERiM’E KIRGINLIĞIM KIZGINLIĞA DÖNÜŞTÜ

· Kırgın mısınız Fatih Terim’e?

Artık hislerim kırgınlıktan kızgınlığa dönmüş durumda. Fatih Terim’e Galatasaray ismine kızgınım. İnsanların bana düşman olmasının Galatasaray’a bir yararı yok. Bana kızsınlar lakin Galatasaray’a bir yararı olsun. Lakin bana karşı Galatasaray’a ziyan verme kıymetine bir intikam savaşı başlatırsanız, o Galatasaray’a ziyan verir, yaralar. Ona kızarım.

· Bu süreci daha farklı yönetebilirdim diyor musunuz hiç?

Nasıl yönetebilirdim? Daha kuvvetli bir grup kurulması gerektiğinden konuştuk daima. Daha uygun, milletlerarası deneyimi olan bir grup olsun istedik. Muvaffakiyet için acil olarak uygulanması dileğinde idim.

O HAİNLER GALATASARAY’A YANLIŞ YAPTI

“Yola çıktığım birçok arkadaşım için ‘bana ihanet etti’ diyemem. Fakat çok önemli yanlış yapanlar oldu. O yanlışı da bize değil Galatasaray’a yaptılar. Galatasaray içerisinde saklılık mukavelesi imzalamışken, kulübün iç bilgilerini dışarıya sızdıranlar kimler biliyorum.”

· Dönüp baktığınızda kendinizi ihanete uğramış hissediyor musunuz?

Yola çıktığım birçok arkadaşım için bunu söyleyemem. Lakin çok önemli yanlış yapanlar oldu. O yanlışı da bize değil, Galatasaray’a yaptılar. Aslında bir kişi üzerinde bilhassa yoğunlaşabilirim! Bırakın Galatasaraylılığı, olağan insanlığın gerektirdiği hürmet ve davranış biçimine yakışmayacak hareketlerde bulundular. Lakin bu iş böyledir. İdare kolay bir iş değil. Her idarelerde bu tip sorunlar olur. Galatasaray’da ferdî intikamlarını almak yahut iktidar olmak için ince bir çizgi vardır. Bugün, iktidara gelmek için çizgiyi aşanlar var. Şahsî intikamını almak, iktidara gelmek için Galatasaray’a ziyan vermekten imtina etmeyen beşerler var. Bu büyük bir problem! Galatasaray içerisinde zımnilik kontratı imzalamışken, kulübün iç bilgilerini dışarıya sızdıranlar kimler biliyorum. Hangi ümitler ile yaptıklarını biliyorum.

DİĞERİNE DA YAPARLAR

Bunu bana değil, Galatasaray’a yaptılar. Bunu yapanların da bir daha bu vazifelerde olmamaları için elimden ne geliyorsa yapacağım. Vakti gelince bunları açıklayacağım. Zira bu yalnızca bana değil bir sonraki lidere da yapılacak. Galatasaray’a ziyan vermek istemeyen insan, hiçbir periyot istemez.

BENiM G.SARAYIM BU DEĞiL

· Kırgın mısınız genel şura üyelerine?

Kırgın değilim, kızgınım kimi insanlara! Daima bir bilgi kirliliği, dezenformasyon var. Her akşam bir yayın yapılıyor. Siz her akşam katılıp karşılık veremiyorsunuz. Galatasaray’a çok ziyan veriyorlar. Benim içinde yetiştiğim Galatasaray bu değil! Nezaket, üslup. Beşerler hengame, gürültü ve kan istiyorlar.

iBRASIZLIĞA HAKSIZLIK DiYENLER DAHA EVVEL NEREDEYDiNiZ

· Bu periyotta sizi en çok üzen olay ne oldu?

Çok fazla oldu hatta seçim devrinde başladı. Kendime yakın gördüğüm birçok insanın aslında çok samimi olmadığını gördüm. Politik davranarak elini taşın altına koymadıkları üzere uzaktan izleyerek katkı vermediler. İbra olayından sonra haksızlık oldu diyenler var. Ben de onlara diyorum ki; daha evvel neredeydiniz? Galatasaray Lideri ve idaresine, tabiri caizse mayın tarlasına sürülen eşek muamelesi yapıyorlar. Kimse bu adamları koruyalım, bunlar Galatasaray için çalışıyor diye bakmıyor. Galatasaray’ın kapısından girmemesi gereken kimileri güya mucizeler yaratmış üzere konuşuyorlar.

BUGÜN OLSA O KiŞiYi İdareye ALMAZDIM

· Size ve idarenize gerekli sabrın gösterilmediğini düşünüyor musunuz?

Düşünmeye gerek yok, esasen net! Bilhassa bu finansal yapıda bu kadar şeyin düzeltilmesinin gerektiği bir periyotta. Kimse bu işi kısa vadede düzeltemez. Biz, G.Saray’dan hem iktidar gücü, hem de maddi manevi halde beslenmeye alışmış, bunu da kendine hak görenlerin yolunu tıkadık.

· Bugün olsa şunu yapmazdım dediğiniz bir olay var mı?

İdareden bir arkadaşla baştan hiç çalışmazdım. İkincisi, bugün olsa şunu yapmazdım diyecek kadar vakit geçirmedim ki!

G.SARAY iLE F.BAHÇE’Yi ARBEDE ETTiRiP TÜRK SPORUNU YÖNETiYORLAR

“Türk sporu taban noktada. Pastanın büyüğü Galatasaray ve Fenerbahçe’de olduğu için en çok ziyan gören ve en borçlu kulüpler de bu ikisi. Natürel ki birbirimizle uğraş edeceğiz ancak bu sektörel sorunlarda birlikte çalışmamız engellemez. Bunları söylüyorum, dinlemiyorlar!”

· Ali Koç ile diyaloğunuzu eleştirenlere ne dersiniz?

Bunu maalesef bir türlü anlatamadım. Türk sporunda çok önemli bir taban noktadayız. Pastanın büyük çoğunluğu Fenerbahçe ve Galatasaray’da olduğu için en çok ziyan gören ve en borçlu kulüpler de bu ikisi.. Olağan ki biz birbirimizle kıyasıya çaba edeceğiz. Lakin bu sektörel sorunlarda birlikte çalışmamızı engellemez. Bunları söylüyorum kimse dinlemiyor, bazen insan çıldıracak üzere oluyor. Anlatıyorum, dinlemiyor. genel heyette herkes Işıtan Gün’ü konuşuyor. Yüzde 20 ile yüzde 80’i yönetmeye çalışıyorlar diyorum! Naklen yayın ihalesi, vergi konusu büyük sorun…

KULÜP PROBLEMİ DEĞİL, ŞAHISLAR SIKINTISI

· Birbirimizle hengame edip, onların evet dediğine biz hayır, bizim evet dediğimiz onlar hayır deyince mi sorunu çözeceğiz? Lakin beşerler kan, hengame istiyor. Göstermelik o arbedeyi yapanlar da var.

· Ali Koç’un Trabzon tenkitlerine katılıyor musunuz?

Bu bir kulüp sıkıntısı değil, şahıslar sıkıntısı. Bir kez Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Türk futbolunda yükünü azaltmaya çalışan bir grup olduğu yüzde yüz.. Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşın Türk sporunu yönetme iradesi gösterdikleri, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin arbede etmesinden beslenip yüzde 20 ile yüzde 80’i yönetmeye alışmışlar kelamı yüzde 100 doğrudur.

MENAJERLERE GiDEN PARALAR YERiNE IŞITAN GÜN’Ü KONUŞTULAR

· En çok tenkit aldığınız mevzulardan biri Işıtan Gün’ün tweetleriydi. Neden bu kadar ısrar ettiniz?

O kadar mı? 10 sene evvel attığı 3 tane tweetten ötürü mı? Galatasaray’ın en önemli konusu bu mu? Yalnızca Işıtan Gün değil, birçok arkadaşıma akın oldu. Birçok terbiyesizlik, ahlaksızlık yapan adam oturup da bana ahlak dersi vermesin! Natürel ki tasvip etmiyorum, o tweetler yanlıştır. Oradaki asıl maksat, idaresi eksilterek seçime zorlamaktı. Ben Işıtan Gün’ün o zihniyette olmadığını biliyorum. Işıtan Gün konusu ve o tweetlerin ortaya çıkmasının gerisinde aslında Galatasaray’da futbolda yaşanan iç hesaplaşma var. Menajer evrakı açtık. Galatasaray’ın 100 milyon Euro’sunun sokağa atıldığını anlattık. Mali Genel Kurul’da bir kişi çıkıp bunu konuşmadı. Bana kimse samimiyetten bahsetmesin! Galatasaray’ın geleceği ile alakalı bir sürü proje anlattık hiçbiri dinlenmedi. Galatasaray’ın değerli hususları değil de, o vakit tanınan olan Işıtan Gün konusu konuşuldu daima.

O PARALAR KiMLERE GiTTi?

Bütün kontratları Denetleme Kurulu’na teslim ettik. Galatasaray tarihinde birinci kez! Kimseyi de suçlamadık. Bu işe çomak sokulduğu için de Işıtan’a saldırdılar. Galatasaray’ı çiftlik yapmışlar, yanılgıları halının altına süpürmüşler. Menajerlik işinde tespit edilen, yalnızca verilen sayılar. O giden para kimlere dağıldı? Minareyi çalan kılıfına uyduruyor! O para kime gitti, nereye gitti? Bunun incelenmesi lazım.

ERDEN TiMUR’UN TAKVİYE VERMESi ÇOK Bedelli

· Yeni lidere ne tavsiye edersiniz?

Güvenmeleri gereken ve Galatasaray’ı çiftlik bellemiş insanların listesini verebilirim. Bu seçim sürecinde hizmet yarışı içerisinde olmak isteyen düzgün arkadaşlarımız da var. Hizmet Galatasaray’da otomatik cezalandırıldığı için buna talip olmak kolay bir şey değil! Her şeyine kefil olacağım Erden Timur’un bize dayanak olmasını çok kıymetli buluyorum. Bu arkadaşları korumalıyız.

BANA, ‘ENKAZ BIRAKTIN’ DiYEN AHLAKSIZDIR

· Vazifede kalsaydınız Torrent’le devam eder miydiniz?

Devam ederdim zira Torrent 6 aylık bir proje değildi bizim için. Maalesef ülkemizde lobiler var. Vaktinde Lucescu’ya da yaptılar. Lucescu için Galatasaray’a geldiğinde neler dediler hatırlayın lütfen!

· Başkanlıktaki en majör yanılgınız?..

Yazın yaptığımız transfer sürecinde biraz daha fazla dahil olmalıydım.

ZANNEDERSiNiZ Ki ‘NEREDEN NE GÖTÜRÜRÜZ’ DiYE PLAN YAPIYORUZ!

· İbrasızlık sonrası, transfer yapacağınızla alakalı Eşref Hamamcıoğlu ile yaşadığınız tartışma için ne söylersiniz?

Yalnızca Hamamcıoğlu değil, grubundan birçok isim abuk subuk şeyler söyledi. Bu süreçte divan şurası lideri Aykutalp Derkan da güzel niyetli davranmadı. O ne ithamlar! Bunlar gitmeden transfer yapacaklar vs. Zannedersiniz ki, ‘Nereden ne götürürüz” diye plan yapıyoruz. Bu türlü bir ahlaksızlık var yani! Eski divan lideri çıkıp, ‘Galatasaraylıları kandırdı’ diyor. Bu saygısızlık, terbiyesizlik! Kimlerin Galatasaray’ın zımnî evraklarını sızdırdığını biliyoruz.

Bireyleri DEĞiL GALATASARAY’I DESTEKLEYiN

Burak Elmas, Galatasaray’a gönül verenlere, “Taraftar her vakit ekibi desteklemeli, şahısları desteklememeli. Bireylere olan sevgisini de Galatasaray’ın üstüne koymamalı” iletisini verdi.

Burak Elmas, bir devir transfer danışmanlığı yapan Luis Campos için, “Kalsaydı çok önemli işler yapabilirdi. Değerli transfer çalışması yapmıştı. Gerek satışlar gerekse alınacak futbolcularla ilgili. Onlar için üzülmüyor değilim açıkçası” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.