SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son Dakika: Fenerbahçe kazanıyor lakin o daima sınıfta kalıyor! Adana Demirspor sonrası o kelamlar… “Rakibe ikram etti”

Son Dakika: Fenerbahçe kazanıyor lakin o daima sınıfta kalıyor! Adana Demirspor sonrası o kelamlar… “Rakibe ikram etti”Hürriyet Gazetesi spor …

Son Dakika: Fenerbahçe kazanıyor lakin o daima sınıfta kalıyor! Adana Demirspor sonrası o kelamlar… “Rakibe ikram etti”
Akacan The Mall
23.08.2022 08:37
0
A+
A-

Son Dakika: Fenerbahçe kazanıyor lakin o daima sınıfta kalıyor! Adana Demirspor sonrası o kelamlar… “Rakibe ikram etti”
Hürriyet Gazetesi spor müellifleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Fenerbahçe’nin alanında Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ettiği çabayı masaya yatırdı. Sarı lacivertli kadro averajla haftayı liderlik koltuğunda kapatsa da o isim tekrar sınıfta kalıp tenkit oklarının maksadı oldu.

Spor Toto Harika Lig’de 3. haftanın kapanış müsabakasında Fenerbahçe, kendi alanında Adana Demirspor’u 4-2 mağlup etti. Sarı-lacivertli gruba galibiyeti getiren golleri 20. ve 41. dakikalarda Enner Valencia, 47. dakikada Miha Zajc ve 83’üncü dakikada Ezgjan Alioski kaydetti.

Adana Demirspor’un golleri ise 56. dakikada penaltıdan Younes Belhanda ve 66. dakikada yeni transfer Artem Dzyuba’dan geldi. Deplasman takımının stoperi Rakitskiy, 82. dakikada Diego Rossi’ye yaptığı hareket sonucunda kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve kadrosunu 10 kişi bıraktı.

Akacan The Mall

Alınan bu sonucun akabinde Fenerbahçe puanını 7’ye yükseltti ve haftayı averajla önder kapattı. Adana Demirspor ise 6 puanda kaldı.

FENERBAHÇE GOLE BOĞUYOR

Bu dönem ligde oynadığı 3 maçta 13 gol atan Fenerbahçe, üçüncü müsabakalar prestijiyle Muhteşem Lig’de daha fazla gol attığı bir dönem yaşamadı. Öte yandan Adana Demirspor’u ağırladığı son altı Üstün Lig maçının beşini kazanan Fenerbahçe ayrıyeten (1M), bu galibiyetlerde toplam 22 gol atma başarısı gösterdi.

Bu dönem Harika Lig’de oynadığı tüm maçların birinci yarısında 2+ gol atan tek kadro Fenerbahçe.

ENNER VALENCIA DURDURULAMIYOR

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, Adana Demirspor karşısında attığı 2 golle toplamda 6 gole ulaştı. Fenerbahçe’nin Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmada sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia attığı 2 golle yıldızlaştı. Karşılaşmanın 20. dakikasında penaltı vuruşunu gole çeviren 32 yaşındaki futbolcu, 41. dakikada ise ceza alanı içinde kaleciyi çalımlayarak topu ağlarla buluşturmuştu. Daha evvel Harika Lig’de geride kalan 2 maçta 4 gol kaydeden Valencia, Adana Demirspor karşısında attığı 2 golle toplam gol sayısını 6’ya çıkardı.

Enner Valencia, Opta’nın ayrıntılı tahlile başladığı 2007/08’den bu yana üst üste dört Muhteşem Lig maçında 2+ gol atan birinci oyuncu oldu. Adana Demirspor ağlarını havalandıran Enner Valencia ayrıyeten Şubat 2020’den (Max Kruse) bu yana Fenerbahçe formasıyla üst üste dört Muhteşem Lig maçında gol atan birinci oyuncu olmayı da başardı.

YOUNES BELHANDA BİR BİRİNCİSİ YAŞADI

Fenerbahçe ağlarını havalandıran Younes Belhanda, Harika Lig mesleğinde birinci kere üst üste üç maçta gol attı.

ALIOSKI ŞIK GOLLE SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Kuzey Makedonyalı sol bek Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli formayla birinci golünü Adana Demirspor karşısında attı. Spor Toto Üstün Lig’de Adana Demirspor’u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe’de yeni transfer Ezgjan Alioski golle tanıştı. Karşılaşmanın 80. dakikasında Emre Mor’un yerine dahil olan Kuzey Makedonyalı futbolcu, 83. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda denetim ettiği topu ağlara göndererek sarı-lacivertli forma altında birinci golünü kaydetti.

JORGE JESUS 8 İSİMDEN YARARLANAMADI

Fenerbahçe, ligde Adana Demirspor karşısında 8 futbolcusundan yararlanamadı. Spor Toto Harika Lig’in 3. Haftasında Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Nazım Sangare, Serdar Aziz ve Bruma, Adana Demirspor karşısında forma giyemedi. Austria Wien karşısında kas yorgunluğu yaşayan Joshua King ise riske edilmedi. Bu isimlerin yanı sıra ailesindeki özel bir problem sebebiyle idare ve teknik heyetten müsaade alan Arda Güler, müsabakada yer almadı. Portekizli Teknik Adam Jesus’un takımda düşünmediği isimlerden Dimitris Pelkas ve Mergim Berisha’nın yanı sıra Filip Novak da teknik heyet kararıyla takımda yer almadı.

SPOR MUHARRİRLERİ NELER DEDİ?

Hürriyet Gazetesi spor muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Fenerbahçe’nin alanında Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ettiği çabayı masaya yatırdı. Sarı lacivertli kadro averajla haftayı liderlik koltuğunda kapatsa da o isim yeniden sınıfta kaldı.

UĞUR MELEKE: JORGE JESUS’UN ÜÇLÜ SAVUNMA TERCİHİ ANALİZİ

Portekizli, bu defa 3-5-2 dizilişini tercih etti.

Dünkü Adana Demirspor karşılaşması, Jesus’un Fenerbahçe’nin başında 14’üncü maçıydı. Bu karşılaşmaların (6’sı hazırlık, 6’sı resmi) birinci 12’sinde 4-1-3-2 dizilişini tercih etti. Son ikisindeyse farklı denemeler yaptı Portekizli Hoca. Viyana’da Fenerbahçe 3-4-3 oynamıştı, iki açık King ve Rossi’nin süratiyle sonuca gitmişlerdi orada. Dünse Jesus hepimize bir feyk daha attı ve 3-5-2 dizdi bu sefer de ekibini. Ve tekrar coşkulu bir futbolla kazandı. Serdar Dursun-Valencia çift santrfor oynarken, merkezde sağdan sola Emre-Arao-Zajc vazife yaptılar dün. Bu sistemde Emre daha çok derine gelerek top aldı ve merkezde üçe iki kalmamaya çalıştı Fenerbahçe.

FERDi, OSAYi VE ALiOSKi’NiN YANINA LiNCOLN’U EKLEMEK iSTiYOR 

Peki bir teknik yönetici, elinde ne tip gereç varsa kadrosunu gönül rahatlığıyla üçlü savunmayla oynatabilir?

1- İki taraflı ve durum bilgisi yüksek kanat bekleriniz var mı? Bu tip kanat bekleri sizi hem savunmada, hem de atakta beşli gösterebilir. Fenerbahçe’nin elinde bu özellikte Ferdi, Osayi, Alioski var. Jesus, o listeye Lincoln’ü de kazandırmak istiyor. Bence Jesus’un iki maçtır üçlü oynamasının sebebi elindeki bu liste.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.